Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Materiale explozibile ( Artificii )

DaLy

Question

Buna ziua, imi cer scuze ca deschid un topic legat de artifii si petarde.

Am si eu o intrebare, acum, de anul nou este permisa folosirea petardelor ? Petardele fiind dintr-un magazin legal care vand asa ceva, stiu ca legile permit folosirea lor doar de catre pirotehnicieni autorizati, dar intrebarea este daca se face exceptie de anul nou si daca este o restrictie orara sa spun asa, altfel nu vad rostul vanzarilor de petarde si artifcii din magazine autorizate sa vanda asa ceva tuturor, fara a avea unele autorizatii clientii.

Multumesc.

Edited by DaLy

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Cum te uiti  la monitor, in dreapta sus este o casuta in care scrie "Cautare". Tasteaza acolo cuvantul "artificii" si vezi ce gasesti.

De ex: 

Edited by danpin
  • 0

Stiu de search, nu sunt atat de inapoiat, intrebarea mea era ALTA, SE FAC EXCEPTII de revelion?

Este vorba de aceste petarde https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR9EencOkVqXzbpGRntoEXpoyTG6dr_ELmCgVbWunZ8aLh-qEyTbw care nu intra in punctul ( 1 ) fiindca produce destul de mult zgomot, deci unde se ajunge?Nu este legal sa fie folosite de catre persoane fizice neautorizate dar este legal sa se vanda persoanelor fara autorizatii si fara nici un document?

• 0
  • Moderator

DaLy dacă ai cunoştinţă de săvârşirea oricărei fapte ilicite, ai obligaţia morală şi legală să depui o sesizare scrisă la unitatea de poliţie competentă teritorial.