Jump to content
POLITISTI.ro

Poligon auto Bucuresti


madalu

Recommended Posts

Buna ziua,

 

Doresc sa ma duc intr-un poligon din Bucuresti cu o persoana care nu detine inca permis de conducere, iar eu nu sunt instructor auto si masina pe care o detin nu are dubla comanda.

Exista vreo prevedere legala care sa imi interzica acest lucru?

 

Va multumesc anticipat pentru raspunsul prompt.

 

Madalina

Link to comment
  • Moderator

Nu. Atata vreme cat nu incredintezi conducerea autoturismului pe drumurile publice unei persoane care nu detine permis de conducere valabil pentru categoria din care face parte autovehiculul nu exista nicio problema. Poligoanele auto nu sunt considerate drum public, insa ideea este ca regulamentele lor sa permita acest lucru.

  • Upvote 1
Link to comment
  • Moderator

În completare trebuie precizat ce presupune noţiunea de drum public.

 

art. 6 pct.14 din rep.

Drum public – orice cale de comunicaţie terestră, cu excepţia căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, deschisă circulaţiei publice; Drumurile care sunt închise circulaţiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscripţii vizibile.

 

Astfel orice spaţiu care este deschis circulaţiei publice atât auto cât şi pietonale face parte din categoria drumului public. Pentru ca poligonul în care vrei să mergi să nu fie considerat drum public trebuie să aibă amenajările necesare (gard împrejmuitor, inscripţii vizibile, etc.) care să nu permită accesul circulaţiei publice.

  • Upvote 1
Link to comment
  • Moderator

Atentie! Chiar daca poligonul auto nu este drum public, in caz ca se intampla ceva (va rasturnati, loviti alta masina/persoana etc) raspundeti in continuare civil/penal! Cred ca exista motive suficient de temeinice pentru care s-a "inventat" profesia de instructor auto si nu invatam fiecare pe cont propriu sa conducem! In concluzie: legal se poate, moral...ramane sa analizati singuri!

Link to comment
  • Moderator

Din cate imi aduc aminte, una dintre regulile dintr-un poligon unde am fost acum ceva vreme cu masina cu o prietena ce nu avea permis era ca persoana din dreapta sa aiba permis de conducere, iar masina sa aiba frana de mana functionala. Nu stiu daca aceste reguli se aplica peste tot.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.