Jump to content
POLITISTI.ro

Stefannia

Recommended Posts

Buna seara ! V-as multumi tare mult daca m-ati ajuta cu niste raspunsuri !

Acum 2 zile tatal meu a cumparat o masina Sh de la o doamna din Ploiesti (unde stau si eu ). Tata a semnat contractul de vanzare-cumparare mergand doar pe vorbele ei si platind banii fara sa verifice macar actele.

Din curiozitate , mi-am aruncat ochii peste ele si nu mica mi-a fost mirarea sa descopar ca masina a avut 2 propietari inainte si nu unul , asa cum i se spusese tatalui meu .

Masina a fost in leasing si am acasa asa : O factura fiscala de 7,800 Ron cu daca emiterii si data scadenta pe 19.11.2013 intre firma de leasing si un domn din Bucuresti. Un proces verbal intre acest domn si firma de leasing conform caruia el a primit cartea de identitate in original (eu am un duplicat stampilat de R.A.R)  , cheile , fisa de radiere cu mentiunea ca daca doreste sa inscrie masina pe numele lui sa le inapoieze talonul sa-i puna stampila firmei la rubrica "Instrainat catre" , stampila existand pe talon. Am un certificat de atestare fiscala pe numele firmei de leasing , unul pe numele domnului din Bucuresti.  Inca o bomba : astept fiscalul de la doamna aceasta. Acum : el a semnat procesul verbal de primire acte pe 03.12.2013 , iar pe 04.12.2013 exista un contract de v-c intre el si doamna din Ploiesti , care la data de 23.12.2013 imi vinde mie masina. Masina inca are numere de Bucuresti , numerele pe care le-a avut in momentul in care firma de leasing a inmatriculat-o.

Intrebari:

Pentru a-mi inmatricula masina , am nevoie de fiscalul celui din Bucuresti sau doar de al doamnei care mi-a dat masina?

Cat timp este valabil fiscalul? el l-a scos pe 03.12.2013 si  mi-as dori sa nu trebuie sa aleg pe la Bucuresti dupa o persoana pe care nu o cunosc.

Trebuie sa-i mai fac ITP daca pe talon scrie ca ITP expira in martie 2014?

Daca el a semnat ca a primit "fisa de radiere" inseamna ca masina nu apare pe nicaieri.?Stiu ca firma de leasing a radiat-o de la impozit , ca din circulatie trebuia sa se faca dovada casarii , dezmembrarii sau scoaterii definitiv din Romania ceea ce nu e posibil. Mi-e teama sa nu merg cu o masina neinmatriculata si sa ma aleg cu un dosar penal pentru punerea in circulatie a unui vehicul neinmatriculat .

Ma puteti indruma ce trebuie facut dupa ce primesc fiscalul de la vanzator?

Scuzati multitudinea de intrebari , dar este prima masina a familiei si nu sunt familiarizata cu birocratia aceasta ...

Edited by Stefannia

O sa ai nevoie de certificat fiscal de la toti proprietarii anteriori ai autoturismului: firma leasing, dl.de la Bucuresti si doamna din Ploiesti.

Apoi mergi la tine la primarie, la Rar pt identificarea autov. , platesti o noua polita rca pe numele tau, taxa de emitere a noului certificat.

Cand ai toate aceste documente mai adaugi cartea de identitate a autov. si placutele si te prezinti la ghiseuul Serviciului Inmatriculari Auto de pe raza unde ai domiciliul. La ghiseu daca doresti nr. preferentiale vei plati o taxa in plus.

Eu am circulat zilele astea cu vehiculul si am facut o asigurare in vederea inmatricularii ca nu aveam...:-?? Eu am certificat de atestare fiscala de la firma de leasing , de la domnul din Bucuresti , dar nustiu cat sunt valabile:-??

Acel certificat fiscal pe care il vei primi de la vanzatoarea autov. este valabil 30 de zile. In acest timp tu trebuie sa mergi la tine la primarie pentru luarea in evidente a autoturismului.