Jump to content
POLITISTI.ro

Cartea de imobil -puncte de vedere


mariuscta

Recommended Posts

Doresc sa aflu si alte puncte de vedere competente referitoare la existenta unei carti de imobil la nivelul asociatiei de proprietari?
Studiind legislatia in domeniu am constatat urmatoarele :
OUG 97/2005 (republicata 2011) :
"Art. 37
(1) Evidenta locatarilor prin cartea de imobil se tine in urmatoarele categorii de imobile care dispun de mai multe unitati locative, astfel cum acestea sunt definite de Legea locuintei nr. 114/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare:
a) destinate cazarii in comun;
b) care servesc total sau partial ca locuinta. "
"Art. 38
(1) Organizarea activitatii de tinere a evidentei locatarilor prin cartea de imobil revine Ministerului Administratiei si Internelor, prin unitatile de politie.
(2) Cartea de imobil se intocmeste si se actualizeaza de catre persoana anume desemnata, cu acordul acesteia, de catre proprietarul imobilului sau de asociatia de proprietari; in cazul asociatiei de proprietari, responsabilul cartii de imobil este, de regula, administratorul sau un membru al comitetului executiv al asociatiei. "
Deci, din aceste doua texte de lege , coroborate cu definitia locatarului (DEX si Noul Cod civil -  persoană care locuieşte stabil într-o casă sau într-un apartament în calitate de chiriaş) , rezulta ca , legea nu se aplica proprietarilor .
Cu alte cuvinte , cartea de imobil se tine doar la imobile cu destinatia de inchiriere sau la asociatiile de proprietari ,in cazul in care , unul sau mai multe apartamente, din cadrul asociatiei de proprietari , se inchiriaza.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.