Jump to content
POLITISTI.ro

Permis strain suspendat 30 de zile...

dragoMAX

Recommended Posts

buna...am o mare nelamurire,daca ma puteti ajuta,va rog... problema e urmatoarea,sunt cetatean roman dar am permisul luat in italia,din greseala mea ( normal) mi-a fost suspendat in romania pentru 30 de zile la iasi,eu fiind din botosani,domnii politisti la intrebare mea " de unde pot sa il ridic dupa astea 30 de zile" mi-au raspuns ca de la botosani,ceea ce eu abia acu am descoperit ca nu se poate fara a face o cerere inainte,,, la randul meu ptr motive de munca trebuia sa plec in italia,asa ca un alt domn politist ma sfatuit sa fac o procura pe numele unui apropiat si il va ridica dupa expirarea zilelor,,,ceea ce nu sa intamplat :( tinand cont ca eu deja am 15 zile de cand mi-au expirat acele 30 de zile si nu reusesc inca sa aflu unde sau de unde imi pot ridica permisu va rog ,cine ma poate lamuri si pe mine cu aceasta situatie?

da,banuiesc si eu ca va fi trimis autoritatilor italiene,dar nu stiu unde si cand tinand cont ca au trecut deja 15 zile,

Edited by dragoMAX
  • Moderator

Conform art. 220 din titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate străină, împotriva căruia s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce, poate solicita şefului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost constatată fapta restituirea documentului, înainte de expirarea perioadei de suspendare, cu cel mult o zi lucrătoare înainte de data părăsirii teritoriului României.

Titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate străină, poate solicita ca, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, documentul să fie păstrat la serviciul poliţiei rutiere pe raza căruia a fost săvârşită fapta pentru a-i fi restituit.

Documentele eliberate de o autoritate străină reţinute în condiţiile legii, se trimit poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române pentru a fi remise autorităţilor emitente.