Jump to content
POLITISTI.ro

Prelungirea contractului de inchiriere

TechnoCop

Recommended Posts

Intrucat multi dintre noi, promotia 2013, si nu numai, trebuie sa isi reinnoiasca contractele de inchiriere, acestea sunt documentele necesare, pentru a prelungi contractul de inchiriere:

- actul aditional - 3 exelmplare

- copie contract de inchiriere/ act aditional anterior

- declaratia 220 - 2 exemplare pentru fiecare proprietar

- certificatul energetic in original si copie

Atentie ! Pentru prelungirea contractului de inchiriere prin act aditional, documentatia mentionata se va prezenta inainte de expirarea contractului.

Rog un moderator sa ma ajute sa urc formularele mai sus mentionate, le am in format pdf, doc si rar.

http://www.mdrt.ro/constructii/atestari-tehnico-profesionale/-5742 - aici puteti gasi lista auditorilor energetici atestati si acceptati de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale. 

O mare problema in momentul de fata pentru noi, cei din M.A.I ce au nevoie de indemnizatia de chirie, este noua reglementare a statului ce a intrat in vigoare la data de 20.07.2013 (sper sa nu gresesc) cu privire la certificatul energetic. Multi proprietari de imobile nu detin astfel de certificate, iar in momentul in care doresti sa prelungesti contractul de chirie sau sa intocmesti un astfel de act este necesar certificatul energetic.

Ceea ce ma deranjeaza pe mine cel mai tare acum, si pe multi dintre noi o sa ne afecteze este faptul ca o certificare de genul respectiv costa intre 100 si 400 euro, si sun foarte putini proprietari de imobile ce doresc sa faca astfel de cheltuieli, si nu doresc sa intocmeasca documentatia necesara pentru ca noi sa beneficiem de indemnizatia de chirie.

Rog colegii de la resurse umane, daca avem printre noi, sa ne lamureasca ce am putea face, pentru a beneficia de indemnizatia de chirie. 

Nu exista nicio solutie, daca proprietarul de imobil nu doreste sa scoata certificatul energetic, alta solutie inafara de a cauta alt imobil de inchiriat?

Edited by TechnoCop
  • Upvote 4
  • Member

Mie cei de la la MRU mi-au spus ca pt prelungirea contractului trebuie sa-mi fac un nou contract de inchiriere pt ca asa e procedura si nu merge cu act aditional :shock:

• Member

Mariane, faza cu certificatul energetic e cu dus si intors. Mi-am facut acum 2 luni un nou contract, iar la financiar s-a cerut acel certificat energetic. Insa, proprietarul s-a angajat ca in termen de 15 zile sa obtina certificatul, iar cei de la financiar au inregistrat noul contract de inchiriere, fara certificatul buclucas. Au trecut cele 15 zile in care proprietarul trebuia sa prezinte certificatul energetic, contractul meu e inregistrat la ANAF (sper) :)), si banii pe chirie ii primesc. Si ca o adaugire la postarea ta, in cazul in care reziliati un contract si depuneti altul, pe langa actele mai sus mentionate, aveti nevoie si de o decizie de impunere sau un formular 220(al fostului proprietar) in care sa se mentioneze data la care a incetat fostul contract. Decizia de impunere se elibereaza in termen de 15 zile din momentul in care s-a inregistrat cererea de reziliere.. Deci mai comod ar fi cu 220-ul fostului proprietar.

• Member

In cazul în care am un contract cu X si în luna ianuarie 2014 îmi expira, iar eu intenționez sa fac alt contract cu Z mai trebuie sa merg cu X sa mai depun vreo cerere pentru a nu se prelungi automat sau acesta expira de la sine?

Scuze dacă problema s-a mai discutat pe forum.

• Member

Nu se prelungeste nimic automat. Astepti sa expire contractul cu x, iar in acceasi zi inregistrezi un nou contract cu y sau reziliezi cu x acum si faci un nou contract cu y. Nu uita sa ii anunti in termenul legal de 5 zile pe cei de la IPJ  ca te-ai mutat la o alta adresa.