Jump to content
POLITISTI.ro

C.A.R. - Poliţie

valiandries

Postare recomandată

• Moderator
Publicat (modificat)

Am citit de mai multe ori dar n-am inteles :(

Cine, pe cine, daca e vorba de art. 91 ind. 1 si urm din Cpp...?

Modificat de danpin
  • Moderator
Publicat

Se referă la  Casa de Ajutor Reciproc (CAR).

CAR-ul este o asociaţie de persoane fizice, salariate sau care obţin venituri de natură salarială şi este o instituţie financiară nebancară, fără scop patrimonial, organizată în vederea sprijinirii şi întrajutorării financiare a membrilor asociaţi.

• Apreciez 1
Publicat

Da, se mai poate, dar, greu, cu tot felul de interventii ..........

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Mergi la presedintele CAR de la IPJ-ul tau, completezi o cerere de membru si incepi sa depui lunar cotizatia. Pentru inceput este de preferat sa depui o suma mai mare pentru a-ti face un fond. De regula se acorda un imprumut egal cu de trei ori suma pe care o ai in fond.

• Apreciez 1
Publicat

De regula, se acorda un imprumut pentru maxim 24 de luni, iar suma este de trei ori suma pe care o ai in fond, dar nu mai mult de 15.000 lei.

Cel putin asa functioneaza CAR-ul de la noi, iar lumea este multumita deoarece dobanda este foarte mica.

In plus, tot respectul pentru doamna care se ocupa de CAR-ul nostru. A ajutat pe toata lumea, la nevoie.

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

nu stiu exact , dar oricum este cea mai buna de pe piata, nu ai sa gasesti dobanda (daca exista) nici la bancile din exteror !

Publicat

a crescut dobanda. e undeva la 12%. am inteles ca la jadarmerie e dobanda f mica, 5%

• 3 săptămâni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...
Publicat

Salutare! Aveti idee ce dobanda practica CAR Politie Dambovita? SI daca vreau sa ma retrag cum anume procedez? Multumesc anticipat!

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Membru
Publicat

La DGPMB, de exemplu, este cam la fel dobanda ca la banci. Daca faci credit ipotecar este chiar mai bine la banca.

Si la banca nu trebuie sa ai 30% din suma de imprumutata.

Publicat

M-am retras din C.A.R încă din 2005 întrucât am constatat că mai bune sunt împrumuturile la bancă. Mă refer la suma împrumutată, dobânda și perioada de rambursare.

Recunosc că la începutul carierei când aveam salariul mic și băncile nu acordau credite așa de ușor, C.A.R-ul a fost singura modalitate prin care să strâng bani ca să-mi cumpăr bunurile necesare.

Publicat

nu inteleg de ce spuneti ca la banci e mai avantajos...singurul lucru bun la banca e suma mai mare care o poti ...dar in rest absolut nimic nu e mai ok ca la car la noi....

• Membru
Publicat

Depinde cat e dobanda la C.A.R. Eu am facut un credit in octombrie 2013 la CEC Bank si am dobanda de undeva la 7%... La C.A.R. e mai mica decat atat? 

• 2 ani mai târziu...
Publicat

Intreaba la tine in judet pe cei care raspund de CAR. Trebuie sa platesti lunar o anumita suma pe care o stabiliti de comun acord, si cand ajungi sa faci un fond ti se acorda ,,ajutorul reciproc" care are un plafon maxim stabilit de membrii cotizanti.

Publicat

O regula spune k trebuie sa cotizezi cel putin 6 luni si dupa aceea pot lua imprumut. Depinde de la un judet la altul....

• 5 ani mai târziu...
Publicat

Buna seara,

Am și eu o întrebare legată de un CAR.

În urmă cu 4 ani, tatal meu(Jandarm) a imprumutat o suma de la CAR Politie Bucuresti. In acest CAR, exista cineva girant.

In momentul de fata, tatal meu este decedat. Persoana giranta a primit instiintare pentru executare/poprire.

Avand in vedere ca eu/mama nu am semnat niciun document legat de acest imprumut, trebuie sa preluam datoria? 
Cum ar trebuii procedat in aceasta situatia?

Mulțumesc,

Șerban Gabriel

• Moderator
Publicat

Dacă era o moștenire de 10 mii de euro ați fi preluat-o? Tu și mama ta ....

Răspunde sincer!

Publicat

Moștenitorii preiau și obligațiile decedatului nu numai drepturile. Pentru situația dvs. v-aș recomanda să consultați un avocat, de preferat unul care este mai experimentat pe drept civil.

• 1 an mai târziu...
Publicat

Dacă am trecut în rezervă se poate merge în continuare cu CAR s-au trebuie să mă retrag.

• Moderator
Publicat

@florino1,

Trebuie să consulţi statutul, sau actul constitutiv al respectivei asociaţii. Casele de Ajutor Reciproc sunt, din punct de vedere legal, ori asociații fără scop patrimonial, create pe baza liberului consimțământ și voinței de asociere a membrilor lor, ori instituţii financiare nebancare (IFN), entitate juridică, alta decât instituțiile de credit (bănci), ce desfășoară o activitate de creditare cu titlu profesional, în condițiile stabilite de lege. În România, înființarea și funcționarea IFN-urilor sunt reglementate de Legea nr. 93/2009 privind instituțiile financiare nebancare.

• Moderator
Publicat
On 20.03.2023 at 10:48, florino1 a scris:

Dacă am trecut în rezervă se poate merge în continuare cu CAR s-au trebuie să mă retrag.

La mine la CAR pensionarii rămân în continuare membrii la CAR.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.