Jump to content
POLITISTI.ro

Santaj si hartuire sexuala


jullyana

Recommended Posts

Un "domn" ma hartuieste si foloseste ca santaj un film(dupa cum spune el) facut cu noi de catre el in timp ce aveam relatii sexuale cu acesta. Spunand ca il va face public daca nu "cooperez". Doresc sa stiu daca pot face ceva . Ma poate ajuta cineva? Va multumesc

Link to comment
  • Member

In primul rand, un avocat. In al 2 lea rand, poti depune o plangere penala impotriva santajistului, incearca sa inregistrezi o convorbire cand te santajeaza.

Link to comment
  • Moderator

Şantajul

 

Constrângerea unei persoane, prin violenţă sau ameninţare, să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, dacă fapta este comisă spre a dobândi în mod injust un folos, pentru sine sau pentru altul, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

 

Când constrângerea constă în ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată, pentru soţul acesteia sau pentru o rudă apropiată, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Link to comment
  • Moderator

Constrângerea reprezintă acţiunea prin care o persoană este silită să facă ori să nu facă ceva contrar voinţei sale. În absenţa acestei constrângeri nu avem infracţiunea de santaj.

 

Ameninţarea reprezintă o înştiinţare cu producerea unui rău, care constă fie din săvârşirea unei infracţiuni, fie din producerea unei pagube în mod nemijlocit asupra persoanei căreia i se adresează ameninţarea ori asupra soţului ori rudelor apropiate acesteia.

 

Ameninţarea poate fi adresată direct sau indirect (în scris, prin mesaje etc.), explicit sau implicit.

 

Prin dare în vileag se înţelege divulgarea, aducerea la cunoştinţa altora a unei fapte reale ori imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată.

 

Prin folos se înţelege un avantaj, un câştig care poate fi atât material, cât şi moral.

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.