Jump to content
POLITISTI.ro

Dacă nu ar exista poliţia sau ce se întâmplă când poliţiştii nu muncesc


Marius

Recommended Posts

 • Moderator

HAOS şi VIOLENŢE extreme după ce o parte dintre poliţiştii din Argentina au intrat în grevă şi au refuzat să mai patruleze pe străzi.

 

Potrivit agenţiei Reuters, sute de oameni au luat cu asalt magazinele, de unde au plecat cu braţele încărcate de produse. Un bărbat în vârstă de 20 de ani a murit după ce a fost împuşcat în piept, iar tâlharii, mulţi dintre ei pe motociclete, au spart mai multe magazine şi supermarketuri, profitând de faptul că poliţia nu mai patrulează pe străzi.

 

http://youtu.be/FW97T9Rm66g

 

În jur de 3.000 de poliţişti din Cordoba au participat la grevă.

Guvernatorul Jose Manuel de la Sota a oferit o mărire cu 52% a salariilor, însă poliţiştii i-au refuzat propunerea. Cu toate acestea ei au revenit pe străzi pentru a restabili ordinea. Jose Manuel de la Sota susţine că greva a fost declanşată după ce el a luat măsura închiderii bordelurilor, retezând astfel o sursă foarte bună de venit pentru poliţiştii corupţi.

 

 • Upvote 5
Link to comment
 • Moderator

Interesant! Să caşte bine ochii şi "deştepţii" ce consideră inutilă activitatea poliţiştilor. Şi politicienii să privească şi să ia aminte, mai ales când stabilesc bugetele. Am căutat în presa internaţională şi am citit despre situaţia din Argentina.

1461011_628650220524671_1578253903_n.jpg

Violenţele au început marţi seara, după ce poliţiştii au refuzat să intre în serviciu şi au continuat pe timpul noapţii, cu vitrine sparte, membrii găştilor de cartier au ieşit imediat la furat, prădând mai multe magazine, tâlharii atacau oamenii în stradă şi mai mulţi cetăţeni de rând au început să facă pe justiţiarii înarmându-se pentru a-şi proteja casele lor. A doua zi, miercuri, băncile şi şcolile au fost închise, iar oamenii s-au îngrămădit în mai multe supermarket-uri pentru a-şi achiziţiona provizii. Un car de televiziune ce filma violenţele de pe străzi a fost atacat.

Autorităţile din domeniul medical au raportat două cazuri de deces: un tânăr motociclist a fost împuşcat în piept şi un bărbat în vârstă de 85 de ani a decedat în timp ce casa lui era jefuită, potrivit ziarului Voz del Interior Cordoba. Peste 100 de persoane au fost rănite, iar imediat după ce poliţiştii s-au întors pe străzi cel puțin 56 de persoane au fost arestate.

 

sursa: www.news.com.au

 • Upvote 3
Link to comment
@Elvis

Care scoli si spitale?  Nici pe alea nu le face. A inaugurat cu mare fast o universitate si un campus... teologice  :shock:   :)) , la Cluj, de 10 mil. euro (sau lei, posibil). Astia-s viitorul tarii: popii.

Nu stiam daca sa ma tavalesc de ras ori sa plang in pumni. Vai mama noastra, ca mergem din ce in ce mai rau, numai cu absurditati.

Link to comment

Ponta, atentie, degeaba faci scoli si spitale daca nu poti ajunge in siguranta la ele!

Va inselati daca aveti vreo secunda impresia ca politistii romani vor deveni atat de uniti.

Edited by arcan
 • Upvote 3
 • Downvote 1
Link to comment

NU cred ca exemplul adoptat de politistii argentinieni este elocvent. Legiuitorul trebuie sa inteleaga clar care este rolul politiei si politistului in societatea romaneasca. Ar trebui ca fiecare dintre noi (politisti) sa ne facem datoria, astfel ca sintagma tiparita pe Loganurile de politie, respectiv SIGURANTA SI INCREDERE, sa aiba suport.

 • Downvote 7
Link to comment
 • Moderator

Stai liniştit, sintagma are suport, numai că doar cei proşti nu realizează. Tot astăzi, pe holurile parlamentului, aleşii neamului încercau să justifice încercarea de a adopta proiectul de lege privind spunând că puşcăriile din ţara noastră sunt suprapopulate. Că sunt cu 40% mai mulţi puşcăriaşi decât capacitatea penitenciarilor, iar România pierde foarte multe procese la CEDO datorită condiţiilor de detenţie. Cică stau infractorii acolo claie peste grămadă, ca sardelele. Chiar dacă respectivilor nu le vine să creadă, infractorii ăia nu ajung acolo aşa pe vorbe sau în urma vreunui reportaj, ci în cea mai mare parte datorită muncii poliţiştilor ăştia.

Aşa că nu te mai lăsa manipulat din mass-media şi să îngroşi rândurile ignoranţilor, ce trăiesc cu impresia că dacă seara la ora 23 pot să meargă liniştiţi până la un non-stop să-şi cumpere ceva, fără a fi alergaţi, bătuţi, tâlhăriţi, se datorează civilizaţiei nebănuite ce zace-n român şi că această securitate pubilcă vine de la Dumenezeu.

 • Upvote 4
Link to comment
 • Member

Felix, ba e cat se poate de elocvent. Sau poate ca nu stii sensul cuvantului "elocvent".

S-a transmis un mesaj clar: Nu aveti nevoie de Politie si aveti impresia ca nu merita o salarizare pe masura, iata ce se poate intampla.

Oare ce o fi fost mai costisitor? O marire mai mare de 52% cat au cerut argentinienii sau haos total si devastari? Si asta a fost in mai putin de 24 de ore.

Stai linistit. Majoritatea covarsitoare dintre noi chiar isi face datoria si nu legiuitorul trebuie sa inteleaga rolul politistului in societate, ci executivul. Legi si drepturi exista, numai ca nu se respecta si nu se pun in practica.

In rest, e bine sa fie bine, ca sa nu fie rau, apa e uda, soarele e cald, mingea e rotunda. Cam asta ne spui noua.

 

PS  Avem multi detinuti, puscarii suprapopulate :hmmmt: Ce facem?

Dam o lege din pix, ca e mai usor decat sa construim ceva, chiar si un penitenciar.

Ceva in acelasi gen: decat sa combati evaziunea fiscala si sa recuperezi prejudicii, mai bine il impozitezi in plus pe fraierul care oricum plateste taxe si are afaceri "declarate".

Tipic romanesc.

Edited by Ben
Link to comment

Daca politistii romani ar proceda la fel, haosul generat in 24 de ore ar fi dublu fata de cel din Argentina. Suntem de doua ori mai necivilizati ca popor decat argentinienii...

Link to comment

Felix tu nu iti faci datoria?

Majoritatea politistilor pe care eu ii cunosc si-o fac mult mai multe ore decat sunt platiti!

A, stai ca esti din Bucuresti, din cauza asta nu ai timp sa participi la mitinguri.....din cauza sintagmei!

Edited by Elvis
 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

Si acel guvernator are aceasi gandire ca si chiorul sau plagiatorul...auzi cica greva a izbucnit ca el le-a taiat macaroana celor corupti (culmea toti cei 3000 de politisti care au refuzat sa intre in serviciu sunt corupti...nici macar unul cinstit...mai sa fie) dar si el ca si omologii sai din Romanica nici nu i-a trecut prin minte ca sa le creasca salariile politistilor ca poate asa isi vor face cu mai multa constiinciozitate treaba!Nu nu...nici vorba!Dar sunt absolut convins ca cei cinstiti au participat la greva satui fiind de neajunsurile vietii!

Si pt felix cu sintagma lui ar fi bine sa ne lase...daca tu vrei sa dai frau cu infractorii cu burta goala si fara pic de siguranta te invit s-o faci!

Edited by cipri83
 • Upvote 1
Link to comment
 • 4 weeks later...

Cel care o abureste ca politia nu face nimic, o vizita in Argentina, Mexic si Brazilia. Scene "live" si nu in zone izolate.

In Argentina nu ai siguranta ca ti se dau bani reali nici la banca.

La noi nu exista bande organizate, militii personale etc. Asta nu se face cand politia e inexistenta.

Di-mpotriva, mi se pare ca politia e prea blanda, ca legile prea usoare. In comparatie cu America de Nord si Europa de Vest, in Romania e libertatea prea mare.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.