Jump to content
POLITISTI.ro

Bunuri nerestituite - va rog niste informatii?

anonima22

Recommended Posts

buna seara, am si eu niste nelamuriri, intrebari, daca m-ati putea ajuta cu cateva informatii...o sa ma exprim scurt,direct si la obiect, vreau sa stiu ce am de facut....acum 2 ani jumatate, am inceput o relatie cu o femeie, tin sa mentionez, o relatie lesbiana, dupa o anumita perioada, ne-am mutat impreuna, la insistentele ei, acasa la ea, a fost totul bine si frumos, timp de 1 an jumatate am facut videochat impreuna, pentru a ne putea intretine si pt a putea plati cheltuielile casnice, acum, dupa 2 ani jumate de relatie, ea a plecat in anglia la un baiat pentru a-l face de bani, intr-un cuvant pentru bani, a facut-o fara cel putin sa ma anunte, fara sa-mi trimita toate lucrurile care le aveam la ea, haine, si o unitate pc pe care o cumparasem impreuna, cand am aflat ca a plecat am sunat-o sa-i spun sa-mi trimita hainele si banii pe unitate, nu mi-a raspuns, i-am trimis mesaje , nu mi-a raspuns,chestia asta m-a enervat atat de tare incat i-am trimis niste mesaje pe facebook in care i-am scris ca daca nu-mi trimite hainele, o sa afle toata lumea adevarul, maica'sa, frate'su, prietenii, i-am zis sa faca bine sa mi trimita cat mai repede lucrurile, pentru ca si ea a avut la mine acasa un stick pentru internet, inainte sa plece mi l-a cerut, si l-am dat, i-am zis daca eu am fost corecta, trebuie sa fie si ea....dimineata cand m-am trezit, am intrat pe facebook, si am gasit niste mesaje de la ea in care-mi scria ca o sa ma dea in judecata pt ca am amenintat-o ca spun adevarul tuturor, si ca ii are ca martori pe maica'sa, taica'su vitreg, frati'su, o prietena, nu inteleg, ce martori, pt ca ei nu au stiut niciodata nimic de relatia noastra, ar putea sa ma dea in judecata doar pt simplul fapt ca am amenintat-o ca daca nu-mi trimite hainele zic la lume?dar eu, cum as putea sa recuperez hainele de la ea?va multumesc!

• Moderator

Mergem de la prezumtia ca cele relatate sunt intocmai cu realitatea, desi in astfel de cazuri fiecare are tendinta sa prezinte doar o parte din adevar... dhe, subiectivismul. 

Cu privire la fondul problemei, indiferent de relatia sentimentala avuta cu cealalta persoana, faptul ca refuza sa restituie bunuri pe care puteti sa dovediti ca va apartin in exclusivitate nu este un temei serios pentru santaj! Si riscati sa aveti probleme mult mai complicate si sa cheltuiti pe avocati mai mult decat valoare bunurilor nerestituite.

In functie de datele concrete ale spetei, s-ar putea sa vorbim despre abuz de incredere sau chiar furt, asa ca cel mai bine este sa depuneti o sesizare la unitatea de politie pe raza careia domiciliati si sa nu incercati rezolvarea lucrurilor pe cont propriu.

Edited by CITADELA
  • Upvote 2
  • 5 weeks later...

Buna seara la toata lumea ,vin si eu cu o problema nu stiu daca postez unde trebuie dar m am apucat sa scriu deja...In primu rand am inteles ca un telefon furat politia romana il poate localiza foarte usor pe individul in cauza ,plus ca am auzit si eu de la unii de la altii ,de pe internet cu ca DA ,sa intamplat ca pentru un telefon de 2 lei sa vina politia la tine la usa ...Unde vreau eu sa ajung defapt ,sunt un om educat nu sunt in stare sa fur nici un pix si nici nu am degand dar nu conteaza asta ,ce conteaza este ca in urma cu aprox 1 luna mi a fost sparta casa ,ce sa luat? un xbox 360 ,320 gb alb editie limitata ,laptop,aparat foto digital nou in cutie ,si 3 x memorie usb x 64 gb care erau imprastiate 2 in xbox si 1 in aparatu foto ,am mentionat si memoriile usb care au fost 3 si care numai alea costa in romania de te ustura funduletu ,numai zic de xbox .. :( am sunat la politie ,a venit un agent a facut poze si cam atat ,nu sa intamplat absolut nimic ciau la revedere noapte buna! Chestia e ca eu stiu cine le a luat si am fost la SECTIA 12 POLITIE SEC 3 BUC la DMNU PROXIMIST MANEA COSTEL si mi a spus in felu urmator :"Domnule pt atata lucru (6000 RON) nu pot sa pun telefonu individului sub urmarire !!!!Deci sa inteleg ca ma apuc de furat pana in 60 de mil ..daia in romania isi permit toti sa fure ca nimeni nu le face absolut nimic si tot daia v am dat exemplu cu telefonu furat si agentu la usa ta pt un telefon de "2 lei" ! De ce ASA si De ce ASA ?Va rog daca aveti un raspuns salvati ma ,eu stiu cine le a furat dar cu toate astea domnii de la sectie isi beau ceaiu cald in fiecare dimineata linistiti ! STIMA!!!

Edited by Catalin
Nu mai scrie cu alt font şi culoare, că nu suntem la grădiniţă. Citeşte regulementul forumului!
  • Downvote 1
  • Moderator

Telefonul nu îl pune sub urmărire poliţistul după bunul plac sau cum i se năzare lui. Sunt anumite condiţii ce trebuie îndeplinite şi anumite aprobări ce trebuie obţinute. De asemenea mai depinde şi de procurorul care supraveghează dosarul respectiv, pentru că autorizarea urmăririi telefonului nu o dă nici măcar procuorul, ci numai un judecător. Chiar dacă e greu de crezut, numai pe bănuielile părţii vătămate niciun magistrat nu va autoriza urmărirea telefonului unei persoane.

Deci ar trebui ca poliţistul ăla să ţină post negru sau să intre în greva foamei, din moment ce te deranjează că are tupeul să bea un ceai? Eu zic să-l spânzure sau să-l biciuască-n piaţa publică.

• Active member

Pai sa vorbim la minister sa nu-l mai serveasca cald.

Daca nu ai fost audiat, cu siguranta vei fi si atunci vei avea ocazia sa indici persoanele suspectate de tine si de ce.

Intr-o luna tu vrei sa-ti fie serviti hotii la usa si livrate toate bunurile sustrase de parca ai bate din palme si se intampla cat ai zice peste... sau ciau, la revedere, noapte buna.

• Moderator

sunt un om educat nu sunt in stare sa fur nici un pix si nici nu am degand dar nu conteaza asta

[...]

Deci sa inteleg ca ma apuc de furat pana in 60 de mil ..daia in romania isi permit toti sa fure

Dacă tu ai impresia că un om educat scrie în halul în care o faci tu și emite astfel de păreri, te asigur că te înșeli amarnic.