Jump to content
POLITISTI.ro

Inregistrare video & Perchezitionare

Postare recomandată

Publicat

Buna seara!

Am doua intrebari legate de inregistrarea organelor de politie intr-un spatiu public si perchezitionarea unui cetatean.

In primul rand, as dori sa stiu daca am dreptul de a inregistra un agent de politie ce ma legitimeaza si verifica in timpul unei opriri a masinii.

In al doilea rand, as dori sa stiu daca am dreptul de a cere un motiv pentru perchezitionarea masinii, respectiv a mea (nu neaparat intr-o situatie ca cea mentionata mai sus, ci de exemplu pe strada, plimbandu-ma).

Multumesc anticipat!

• Moderator
Publicat

In primul rand, as dori sa stiu daca am dreptul de a inregistra un agent de politie ce ma legitimeaza si verifica in timpul unei opriri a masinii.

De ce ai vrea sa faci acest lucru?

In al doilea rand, as dori sa stiu daca am dreptul de a cere un motiv pentru perchezitionarea masinii, respectiv a mea (nu neaparat intr-o situatie ca cea mentionata mai sus, ci de exemplu pe strada, plimbandu-ma).

Verificarea interiorului unui autoturism nu este una si aceeasi cu perchezitia autoturismului. Cauta ca s-a mai discutat pe forum. 

• Apreciez 2
Publicat (modificat)

In calitate de conducator auto ai dreptul sa ramai cu mainile pe volan si trebuie sa respecti indicatiile si dispozitiile politistului rutier. Atata timp cat esti in regula nu are nimeni nimic cu tine. Orice alta actiune a ta se sanctioneaza.

Modificat de 25tess
  • Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

Joe25

Dar să cunoşti legislaţia? Oare ai "dreptul" ăsta? În rest văd că eşti plin de drepturi.

• Apreciez 4
  • Moderator
Publicat

Nu confunda percheziţia corporală cu controlul persoanelor ori al bagajelor, sunt măsuri distincte.

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.