Jump to content
POLITISTI.ro

Geaca furata din garderoba clubului

VladMitroi

Recommended Posts

Buna seara !

Este prima mea postare aici, sper ca am creat topic-ul unde trebuia.. 

Miercuri (4 decembrie)  seara pe la ora 23:50 eu am ajuns la un club din Bucuresti, unde in schimbul unui jeton cu un numar am lasat geaca mea si a unui prieten. Precizez ca in geaca era portofelul meu ( cu BULETIN si PERMIS ) 

Pe la ora 1:00 eu am iesit putin afara, luandu-mi geaca pentru cateva minute. Cand am intrat i-am dat geaca fetei de la garderoba si i-am oferit jetonul sa stie la ce numar sa imi puna geaca, ea zicandu-mi ca nu e nevoie ca stie la ce numar trebuie pusa. 

La ora 3:00 cand am vrut sa plec, i-am dat jetonul fetei de la garderoba sa imi aduca geaca mea si a prietenului meu.. moment in care ea aduce doar geaca lui, zicandu-mi ca pe a mea i-a dat-o unui "tovaras de-al tau, mi-a zis ca e tovaras cu tine".

Dupa ce am stat cca. 1 ora acolo fara geaca, am plecat acasa, urmand sa revin a doua zi ( joi 5 decembrie) la club pt. a urmari inregistrarile video. Pe inregistrari se vede tot, inclusiv cand ii las geaca la ora 23:50, cand o iau la ora 1:00 etc. 

Problema este ca domnisoara de la garderoba, cand eu am vrut sa ii ofer jetonul sa stie la ce numar sa-mi puna geaca, a refuzat sa il ia zicand ca stie unde sa o puna. EVIDENT ca a pus-o la numarul gresit ( eu aveam nr. 138, ea zicea ca a pus-o la nr. 135). Pe inregistrare se vede cum vine cel care avea geaca la nr. 135 ( unde intre timp a ajuns si geaca mea) cu jetonul pentru a si-o ridica. Tipul respectiv cand vede ca ii da si cojocul meu care era pus cu geaca lui, ramane surprins pentru ca nu stia a cui e. Atunci el isi cheama un prieten de afara, care il astepta sa plece sa vada si el despre ce este vorba. ( pe inregistrare nu este sonor) Acestia dau din umeri zicandu-i fetei ca nu stiu a cui este geaca, dupa care ies afara sa discute. La cateva secunde intra unu din ei si ii cere geaca mea, cu care intra in club cateva secunde, dupa care iese pe treaba lui,avand geaca mea ( cu toate actele mele si cheile de la locuinta) in mana, se suie in taxi si pleaca. 

Practic fata de la garderoba mi-a pus mie geaca la numarul gresit si i-a dat-o ulterior unui strain. Ca a vazut initial ca acel strain nu stia a cui este geaca si ca ulterior el pleaca cu 2 geci si nu i s-a parut ciudat, este problema ei. Ea e singura vinovata pt furtul gecii mele. De atunci si pana astazi nu a sunat nimeni la club sa zica ca a gasit o geaca sau ca a luat-o din greseala.. deci cine a luat-o acum se foloseste de ea sau a vandut-o.. Pana acum nimeni nu a recunoscut pe cei doi si am inteles de la un ofiter de politie ca daca noi nu ii cunoastem, Politia nu il poate gasi dupa filmare/poza.

Eu am declarat furtul la Sectie de Politie, urmand ca cei de acolo sa solicite inregistrarile si sa se uite pe ele, dupa care sa discute cu fata de la garderoba sa vada in ce circumstante ea a dat geaca mea unui strain. 

Cei de la club si inclusiv fata de la garderoba au recunoscut ca este vina lor, dupa care mi-au spus ca ea imi poate oferi doar 500 ron pentru paguba produsa ( paguba mea era un cojoc pe care am dat 600 lei + costurile pt acte si schimbarea yalelor la usa de la casa).Managerul de acolo mi-a spus ca daca nu sunt de acord o pot actiona pe ea in instanta pe civil .

Intrebarea mea este : - Ce poate Politia Romana sa faca in acest caz? La prima vedere este greseala fetei, dar a facut-o din neatentie, dar eu nu o sa-mi recuperez paguba, poate doar ea o sa pateasca ceva daca se incadreaza la vreo fapta penala..

- Eu pot da in judecata clubul respectiv pentru a-mi recupera pagubele? sau trebuie doar pe fata de la garderoba sa o dau? Nu stiu daca ea are contract de munca acolo sau ce mai are.. 

- Singura modalitate de a-mi recupera banii este sa accept acea suma din partea lor? sau sa astept ancheta Politiei si sa actionez apoi in instanta persoanele in cauza? 

Daca imi poate raspunde cineva, as aprecia. Ms anticipat !

• Moderator

Politia nu are nicio competenta in speta de fata. Aici intervine o institutie din dreptul civil care se intituleaza "raspundere civila delictuala" ce pe scurt se refera la specia de răspundere juridică prin intermediul căreia o persoană care a cauzat alteia un prejudiciu este obligată să-l repare.

Problema ta poate fi solutionata numai in fata instantei de judecata, aceasta institutie fiind cea care poate stabili cine poarta raspunderea pentru cele intamplate si iti poate acorda despagubirile necesare. 

Intrucat fata respectiva era angajata clubului, opinez ca raspunderea apartine clubului ca persoana juridica, fapta fiind savarsita de un angajat. 

Edited by Cristi