Jump to content
POLITISTI.ro

Bătaie, elevi de liceu


CarmenMako

Recommended Posts

Bună ziua/seara.

 

Am o problemă cu fostul meu prieten. Fostul meu prieten după despărțire a început să dea vina pe alți prieteni de ai mei, spunând că ei vor plăti pentru asta și că eventual eu o să îmi iau bătaie pentru ca prietenii mei să îl caute. Acesta a adresat înjurături la adresa prietenilor mei și i-a provocat, urmând ca acesta să încaseze, ca să zic așa, câțiva pumni drept pedeapsă. După ce i-a provocat și împreună cu pile a mers la Poliție pe motiv că a fost bătut însă o parte din vină îi aparține lui, fostului meu prieten. Acum aș avea mai multe întrebări. Eu am mai multe conversații în care îmi spune că mă bate și că o să îi facă rău prietenului meu cel mai bun și că el va plăti pentru tot. Am ce rezolva cu ele? Și având în vedere că ambii îs elevi de liceu, ce pedeapsă ar putea primi cel care l-a bătut?

  • Downvote 1
Link to comment
  • Moderator

Din ce povesteşti chiar tu aici reiese clar că fostul tău prieten a fost lovit. Că i-a provocat sau nu pe agresori e altceva, dar infracţiunea de lovire sau alte violenţe, vătămare corporală simplă sau gravă, sluţire, etc se pedepseşte cu închisoarea. Iar celui ce este victima unei astfel de infracţiuni nu-i trebuie niciun fel de pile pentru a merge să depună o plângere împotriva agresorului sau a agresorilor. Tot ce-i trebuie este să cunoască legea sau dacă îi este lene să o facă poate plăti un avocat.

Link to comment
  • Moderator

Ai pus gasca pe bietul baiat si acum le-a intrat smecheria in partea dorsala? Nu e nevoie sa ai pile pentru a depune plangere la politie, ci doar de o foaie de hartie si un pix. Unde te crezi, in filmele lui Scorsese? Individul respectiv va fi cercetat penal cel putin pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente, prevazuta in articolul 180 din Codul Penal, care se sanctioneaza cu inchisoare. Nimeni nu are dreptul sa isi faca propria lege si sa o aplice in mod mafiot. Apropo, vezi ca s-ar putea sa dai si tu cu subsemnatul pentru treaba asta. Citeste articolul 25 din Codul Penal.

  • Upvote 4
Link to comment

Nu trebuie să săriți voi la adresa mea având în vedere că nu cunoașteți toată situația. Eu vroiam defapt să știu dacă victima poate păți ceva :) De cel care l-a bătut, da, știu că va păți ceva, dar nu închisoare având în vedere că e minor.

Link to comment
  • Moderator

Draga mea Corleone, minorii cu varsta intre 14 si 16 ani raspund penal daca se dovedeste ca au savarsit fapta cu discernamant, limitele speciale ale pedepsei aplicate fiind diminuate, iar minorii cu varsta peste 16 ani raspund penal la fel ca un adult. Nu va mai bazati pe faptul ca fiind minori nu raspundeti penal. Singurii care nu raspund penal sunt minorii cu varsta sub 14 ani, pentru care raspund parintii sau tutorii legali pe latura civila, in calitate de parti responsabile civilmente. Incredibil ce mentalitate poti sa ai. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.