Jump to content
POLITISTI.ro

Predare permis dupa respingerea plangerii


CorinaG

Recommended Posts

Buna ziua,

 

Va rog mult sa ma lamuriti. Am facut plangere la un proces verbal si m-am prezentat la judecatorie pe data de 21.11.2013.

Dna. Judecatoare mi-a spus sa vad raspunsul pe net (portal). M-am uitat a doua zi ai am vazut ca mi s-a respins plangerea si ca s-a emis o hotarare cu data de 21.11.2013. Eu am inteles ca din acest moment am 15 zile sa predau permisul, cum scrie pe o hartie care am primit-o de la Politie. Nu am primit inca nimic acasa.

Intrebarea mea: Este aceasta hotarare decisiva? Eu nu mai vreau sa fac apel, vreau doar sa stiu exact cand trebuie sa predau permisul deoarece daca intarzii creste termenul cu inca 30 zile.

 

Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Link to comment
Art. 118 din Oug 195/2002
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la
judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până
la data pronunţării hotărârii judecătoreşti.
(3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin. (1) se prezintă de contravenient la unitatea de
poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere.
(31) Hotărârea judecătorească prin care judecătoria soluţionează plângerea este definitivă şi irevocabilă.
(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal
de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a
preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de
suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
Link to comment
  • Moderator

Corina trebuie să mergi la Judecătorie unde pe hotărârea instanţei se va pune o ştampilă care să ateste faptul că aceasta a rămas definitivă şi irevocabilă. Iar cu această hotărâre ştampilată mergi la ghişeu şi predai permisul. Baftă!

Link to comment

Daca judecata a fost pe fond,trebuie sa astepti ca acea hotarare sa ramana definitiva. Aceasta hotarare va ramane definitiva la 15 zile de la data pronuntarii. In cazul tau 21.11.2013 + 15 zile. Dupa cele 15 zile vei urma procedura descrisa de Catalin mai sus. Ultima zi in care poti preda permisul este 21.11.2013 + 15 zile + 15 zile.

  • Upvote 1
Link to comment

Da, a fost pe fond, dar in solutie spune ca am 30 zile sa fac apel. Nu cumva dupa alea 30 zile se trimite Hotararea acasa?

In orice caz trebuie sa astept sa imi vina acasa, pana atunci nu pot face nimic, asa este?

 

Multumesc!

 

Link to comment
  • Moderator

Sfatul meu este să nu aştepţi să vină acasă, poţi merge tu acolo şi să o obţii mai repede, pentru că de obicei comunicarea prin poştă a hotărârilor durează mai mult. 

Link to comment

Catalin, ti-am urmat sfatul, am fost azi dimineata la Jud Sect 2 si mi s-a spus ca Hotararea nu este inca redactata, ca trebuie sa astept sa se redacteze, sa o primesc acasa si dupa aceea sa astept 30 zile (cele in care se poate face apel) si abia apoi pot sa ma duc cu ea sa imi puna stampila ca este definitiva. 

Deci nu pot face nimic decat sa astept. Asa este sistemul...

Multumesc pentru raspunsuri. 

Link to comment
  • 3 years later...

Buna seara, 

Acum ceva timp mi s-a retinut permisul de conducere pe motiv ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului. Am contestat procesul verbal, am pierdut, am facut apel. 

Termenul pentru apel a fost in adata de 12 iulie, m-am prezentat. Judecatorul mi-a comunicat ca "verdictul" este in pronuntare!  Am verificat online de nenumarate ori situatia dosarului, in data de 11 august au schimbat statusul si au mentionat ca in data de 12.07 s-a respins apelul. M-am dus la tribunal si m-au informat ca urmeaza sa primesc hotararea prin posta in cateva zile. 

Mentionez ca pe document este mentionat factul ca acesta a fost redactat de catre grefier in data de 11.08. Cu hotararea m-am prezentat la Udriste si am depus permisul. 

Problema este ca, conform legii perioada de suspendare se majoreaza cu inca 30 de zile. Mi se pare total nedrept si anormal, intrucat informatia nu a fost actualizata la timp pe site, si mi se pare ca fiind un motiv intemeiat si nu ar trebui sa se prelungeasca perioda suspendarii. Ma puteti ajuta cu o parere, va rog?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.