Jump to content
POLITISTI.ro

Lumini de zi si modificari auto


Lup

Recommended Posts

Salut, vreau sa imi montez niste lumini de zi si niste lupe in faruri deoarece sunt pe oglinda si nu lumina bine... stiti daca avem voie cu asa cv si daca trebuie omologate, care dintre ele?

Link to comment

de omologat trebuie omologat tot , asa zice legea  . Insa daca tot iti vei monta xenon , sa nu uiti de lupe , caci probabil sti cum e cand vezi cate-unu cu Solenza si Xenon pe ea , nu vezi nimic . Ca sa ti le omologheze apoi la RAR trebuie sa ai si spalatori de faruri + autoleveling , + un buzunar de bancnote dinalea mov.

  • Downvote 3
Link to comment
  • Moderator

@ Lup

Legislaţia rutieră interzice montarea la autovehicul a luminilor de altă culoare sau intensitate, a altor lumini, dispozitive ori accesorii de avertizare decât cele omologate.

În legătură cu luminile de zi, legea spune că în circulaţia pe autostrăzi, pe drumurile expres şi cele naţionale europene (E) conducătorii de autovehicule sunt obligaţi să folosească şi în timpul zilei luminile de întâlnire.

Luminile de întâlnire înseamnă fază scurtă. Nu te ajută cu nimic să-ţi montezi nişte lumini suplimentare, pentru că eşti pasibil de amendă şi reţinerea certificatului de înmatriculare.

Detaliat despre procedura de omologare găseşti o discuţie aici:

 

@ AvramMondeo

Îţi recomand să te abţii să mai dai sfaturi pe acest website, din următoarele motive:

- pe acest acest forum se promovează respectarea prevederilor legale, iar dacă până acum nu ai aflat te informez că nu există mituire fără mituitor, ori altfel spus nu există primire de mită fără dare de mită. Asta nu înseamnă altceva decât că cel care oferă mită / spagă este la fel ca cel care primeşte, ambii sunt nişte gunoaie. Dacă tu te complaci în situaţia asta şi oferi spagă, încercă măcar să ai decenţă şi bun simţ să nu te mai lauzi cu astfel de ilegalităţi ori mai rău să-i încurajezi şi pe alţii. Cel puţin aici nu e loc pentru astfel de indivizi.

- secţiunea asta se numeşte "Întreabă un poliţist" - în concluzie trebuie să-i laşi pe cei cărora le sunt adresate întrebările să răspundă. Membrii noi şi cei care nu sunt poliţişti NU trebuie să se substituie acestora şi să ofere răspunsuri, sfaturi, recomandări etc. în locul poliţiştilor recunoscuţi pe forum.

Cei care ignoră aceste aspecte şi răspund oferind sfaturi şi/sau îndrumări privind orice fel de activităţi imorale sau ilegale riscă să fie banaţi definitiv.

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.