Jump to content
POLITISTI.ro

Citat de Politie, accident usor


Mihai0

Recommended Posts

Buna ziua,

 

Vin catre dvs cu o intrebare la care am nevoie de un raspuns pertinent si urgent, sa va descriu situatia:

 

Am vandut masina proprietate personala ( plata s-a facut prin virament bancar, am extras de cont cu datele cumparatorului); persoana care a cumparat masina o cunosc si pot spune ca suntem amici. Fiind din judete diferite nu am apucat sa facem un contract de vanzare cumparare + am mers pe incredere deoarece masina nu are inca taxa platita dar este inmatriculata RO.

 

Problema este ca, masina care nu mai este in proprietatea mea fizic, a fost implicata intr-un accident usor(are doar o mica zgarietura), o alta masina nu a pastrat distanta si a intrat usor in bara spate, toate bune si frumoase dar persoana vinovata nu a stat si a fugit de la locul accidentului. 

Conducatorul auto fara vina s-a dus la politie (nu a retinut numarul vinovatului ca s-a intamplat f repede), iar la politie nu i s-a spus sa completeze nimic, au zis ca totul este in ordine si cam atat.

 

Intre timp, mi-a venit mie acasa citatie de la Politia Bucuresti sa ma prezint pe data de la ora de la biroul lor, acum eu nu pot ajunge fiind din alt oras + ca nu mai am masina..

 

Singura varianta care o vad, sa nu ma afecteze pe mine este sa fac repede un ctr de vanzare/cump si sa se descurce cumparatorul ?!

 

Da stiu, sunt vinovat ca nu am facut asta de la inceput! 

 

Voi ce imi sugerati ?!

 

Multumesc frumos

 

 

Link to comment
  • Moderator

În prezent eşti proprietarul autoturismului respectiv şi drept consecinţă din punct de vedere legal ai nişte obligaţii şi responsabilităţi.

În cazul în care nu te prezinţi la data şi ora indicată în documentul primit, vei fi sancţionat cu amendă contravenţională. Te sfătuiesc să te prezinţi ori în situaţia în care nu poţi, e bine să-l contactezi poliţistul care ţi-a trimis invitaţia. Un telefon la sediul unităţii de poliţie din care acesta face parte poate face minuni.

 

  • Upvote 1
Link to comment

Sa  nu crezi ca fug de responsabilitate, este vina mea ca am avut incredere si ca nu am perfectat vanzarea/cump mai repede.

 

Voi suna la politie, voi face cntr de vanzare/cump si voi completa instrainarea ! 

 

Dar personal nu ma pot prezenta, pot doar sa trimit fiul , ar ajuta ?

Link to comment
  • Moderator

Eu sunt de părere că e mult mai bine dacă îl contactezi pe poliţistul care a semnat invitaţia şi lămureşti situaţia cu el. Dacă îi explici la telefon situaţia şi îi oferi informaţiile de care are nevoie e posibil să nu mai fie necesară prezenţa ta la sediul unităţii de poliţie. Sună acolo şi vorbeşte cu el, ori în cazul în care nu-l găseşti, lasă-i un număr de telefon să te contacteze el. 

Link to comment
  • Moderator

Foarte bine ai procedat. E bine ca poliţistul să vadă că există bunăvoinţă şi interes din partea ta pentru ca situaţia să fie clarificată.

Link to comment

Salut, am sunat pe politist si am ramas placut surprins. Mi-a spus ca pot trimite baiatul cu contractul si nu mai este nevoie sa ma prezint personal. 

 

Am scapat de o grija ! 

 

Multumesc de raspunsuri, si va voi tine la curent cu aceasta situatie.

Link to comment

Dosarul a fost inchis, cu urmatoarele: 

 

Persona aflata la volan (fost mea masina), care nu a avut nici o vina decat ca nu a retinut numarul de inmatriculare a celui care a intrat in ea si evident ca nu a insistat sa completeze o declaratie la sectie unde s-a prezentat dupa 20min (a avut incredere in politistul care ia zis ca nu este nici o problema, bine ca a-ti venit, la revedere) a primit amenda de 640RON si permisul suspendat 1 luna (sanctiuni date pentru ca nu a declarat in 48h accidentul)

 

Iar "baiatul" sofer de duba, care dupa ce ca a fugit de la locul accidentului, s-a dus facand pe victima la politie a primit amenda de 640 RON si permisul suspendat pe 3 luni.

 

 

Concluzia, toate cele de mai sus puteau fi evitate daca ar fi stat 5 min de vorba si ar fi completat sau nu o amiabila. Dar cu "jmecherii" de capitala, bossii acesti nu se poate vorbi :))  

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.