Jump to content
POLITISTI.ro

ITP expirat in strainatate

GabiFR

Recommended Posts

Fiind in UE vreau sa intreb daca ITP din strainatate este valabil si pe teritoriul romaniei.Mentionez ca am masina inmatriculata in Romania si sunt cu masina pe teritoriul FRANTEI.Ce pot sa fac in cazul in care nu pot sa fac controlul tehnic in in FR

.... si atunci cum se face ca toate statele europene recunosc autovehiculele inmatriculate in Bulgaria dar cu ITP facut in Romania?? (toate cu exceptia Bulgariei, evident).

• 3 years later...

Buna ziua stimati polițiști,

Va scriu aceste randuri in speranta ca experienta dumneavoastra ma va ajuta sa evit problema asta. Voi incerca evitarea ei oricum.

Descriere

Muncesc si locuiesc intr-o tara din afara UE, nerecunoscuta oficial de catre mai multe tari parte a UE. Pe strazile de aici conduc o masina inmatriculata in RO cu asigurarea obligatorie romaneasca cat si una locala. Problema este ca neputand sa conduca masina in tara, ITP a expirat de aproximativ 2 luni. In tot timpul asta eu am tot circulat fara bagare de seama la ilegalitatea (???) comisa

Problema

Trebuie sa trec mai multe puncte de trecere a frontierelor a catorva tari non-UE Albania, FYROM, Kosovo, Serbia si apoi in BG/RO unde punctul de trecere este comun.

Intrebari

La ce riscuri sa ma astept in afara de amenzi din partea autoritatilor Romano-Bulgare la trecerea PTF rutier? Precizez ca Bosniacii, Albanezii, FYROMii, Sarbii si Kosovarii nu m-au intrebat decat daca am ceva de declarat in aceasta situatie la momentul trecerii frontierei.

ITP efectuat intr-o alta tara este recunoscut de catre Politia Rutiera din Romania? In Albania testul si certificarea costa aprox. 6 euro.

Oare Politia de Frontiera din RO are in atributii si luarea masurilor legale impotriva mea?

Daca scap, uf, primul Service autorizat pe dreapta la intrarea in RO ma are client imediat.

Va multumesc anticipat.

• 6 months later...

Buna ziua!
Am plecat in urma ceva timp cu masina imatriculata in Romania in Italia.Din pricina unor probleme nu m-am putut intoarce cu masina pentru a efectua ITP-ul in tara.Ce trebuie sa fac pentru a aduce masina in tara?Pot sa fac ITP in italia?Este recunoscut ITP-ul din Italia si in Romania?Multumesc anticipat!:emo-yessir:

ITP pentru autovehiculele înmatriculate în România se efectuează, de regula, în stațiile autorizate RAR de pe teritoriul României, și este valabila și pe teritoriul altor tari. Pentru autovehiculele înmatriculate în alte tari, se poate efectua ITP în România, dar este valabila doar pe teritoriul României.

Cred ca și în Italia este la fel.

• 7 months later...

pentru ITP expirat , la intrarea in RO, politia de frontiera te poate sanctiona contraventional si iti retin certificatul de inmatriculare si placutele de inmatriculare , cf OUG 195/2002, iar de acolo poti pleca cu masina doar pe platforma. ITP la autoturismele inmatriculate in RO ,ca sa fie recunoscut pe teritoriul RO, trebuie sa fie facut obligatoriu pe teritoriul Ro la o statie ITP autorizata RAR.Cu alte cuvinte, daca ti-a expirat ITP la autoturism inmatriculat Ro in strainatate, cel mai sigur e sa vi cu autoturismul pe platforma! 

• 4 months later...

Salut sunt in italia mi-am cumpărat o mașină cu numere bulgaria azi am observat că mi-a expirat itp as putea sa vin cu ea pana la vama sau să o pun pe platforma ce imi recomandați.