Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Trebuie preschimbat permisul de conducere?


danielasilviu1
 Share

Question

buna ziua,am un permis de conducere obtinut in spania.in urma casatoriei mi-am schimbat numele.as vrea sa stiu daca mai pot conduce cu acest permis care este pe numele meu vechi sau trebuie sa il schimb,multumesc.

Link to comment
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Art. 189. – (1) din R/Oug 195\02

Poliţistul rutier este obligat, ca atunci când verifică documentele unui conducător de autovehicul sau tramvai, să urmărească dacă există concordanţă între datele înscrise în actul de identitate şi cele din permisul de conducere. În cazul în care constată neconcordanţe referitoare la nume, prenume, precum şi în cazul în care termenul de valabilitate a expirat, poliţistul rutier este obligat să reţină permisul de conducere şi să elibereze dovadă înlocuitoare a acestuia cu drept de circulaţie de 15 zile.

(2) În cazul în care conducătorul de autovehicul sau tramvai are asupra sa numai permisul de conducere, poliţistul rutier efectuează verificările prevăzute la art. 184 alin. (2). În cazul în care datele nu corespund, poliţistul rutier procedează conform alin. (1).

(3) Permisul de conducere reţinut în condiţiile alin. (1) sau (2) se trimite, împreună cu raportul de reţinere, autorităţii competente care l-a eliberat.

Permisul trebuie sa il preschimbi fie cu unul spaniol fie cu unul romanesc.

Edited by 25tess
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Trebuie sa-l schimbi.in cazul in care o sa te opreasca politia,acel permis de conducere emis de autoritatile spaniole v-a fi retinut si vei primi o sanctiune cuprinsa intre 320-400 lei.

art 100/1/4 din Oug 195/2002. neîndeplinirea obligaţiei de a solicita autorităţii competente, în termenul prevăzut de lege, eliberarea unui nou permis de conducere
sau certificat de înmatriculare ori de înregistrare, în cazul în care acestea au fost declarate furate, pierdute, deteriorate sau nu mai
corespund din punctul de vedere al formei şi conţinutului celor în vigoare;
Edited by Panter
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Buna ziua,

 

Eu am obtinut permisul in Bucuresti cand am fost stundenta iar anul acesta mi-a expirat buletinul si mi-a l-am facut din nou pe domicilul din Buzau, in acest caz este necesar sa imi schimb si permisul pe Buzau?

 

Multumesc,

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.