Jump to content
POLITISTI.ro

Trebuie preschimbat permisul de conducere?

Postare recomandată

Publicat

buna ziua,am un permis de conducere obtinut in spania.in urma casatoriei mi-am schimbat numele.as vrea sa stiu daca mai pot conduce cu acest permis care este pe numele meu vechi sau trebuie sa il schimb,multumesc.

Publicat (modificat)

Art. 189. – (1) din R/Oug 195\02

Poliţistul rutier este obligat, ca atunci când verifică documentele unui conducător de autovehicul sau tramvai, să urmărească dacă există concordanţă între datele înscrise în actul de identitate şi cele din permisul de conducere. În cazul în care constată neconcordanţe referitoare la nume, prenume, precum şi în cazul în care termenul de valabilitate a expirat, poliţistul rutier este obligat să reţină permisul de conducere şi să elibereze dovadă înlocuitoare a acestuia cu drept de circulaţie de 15 zile.

(2) În cazul în care conducătorul de autovehicul sau tramvai are asupra sa numai permisul de conducere, poliţistul rutier efectuează verificările prevăzute la art. 184 alin. (2). În cazul în care datele nu corespund, poliţistul rutier procedează conform alin. (1).

(3) Permisul de conducere reţinut în condiţiile alin. (1) sau (2) se trimite, împreună cu raportul de reţinere, autorităţii competente care l-a eliberat.

Permisul trebuie sa il preschimbi fie cu unul spaniol fie cu unul romanesc.

Modificat de 25tess
Publicat (modificat)

Trebuie sa-l schimbi.in cazul in care o sa te opreasca politia,acel permis de conducere emis de autoritatile spaniole v-a fi retinut si vei primi o sanctiune cuprinsa intre 320-400 lei.

art 100/1/4 din Oug 195/2002. neîndeplinirea obligaţiei de a solicita autorităţii competente, în termenul prevăzut de lege, eliberarea unui nou permis de conducere
sau certificat de înmatriculare ori de înregistrare, în cazul în care acestea au fost declarate furate, pierdute, deteriorate sau nu mai
corespund din punctul de vedere al formei şi conţinutului celor în vigoare;
Modificat de Panter
Publicat

Buna ziua,

Eu am obtinut permisul in Bucuresti cand am fost stundenta iar anul acesta mi-a expirat buletinul si mi-a l-am facut din nou pe domicilul din Buzau, in acest caz este necesar sa imi schimb si permisul pe Buzau?

Multumesc,

Publicat

ok. Multumesc mult pentru informatie ..  am uitat sa mentionez ca este permis model vechi in care este precizata adresa...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.