Jump to content
POLITISTI.ro

Tiganii din parcari


ionutz85zkh

Recommended Posts

Povestea incepe cam asa .. ieri cand am fost la o pizzerie in centrul istoric, m-am decis sa imi las masina intr-o pacare care stiam eu ca este a primariei insa erau numai tigani acolo care cereau taxa de parcare. Am lasat masina acolo si am plecat linistit fara sa le dau nimic ( le-am spus ca daca nu imi dau o chitanta ceva, nu le dau nici un ban ) iar la intoarcere m-am trezit cu pana pe roata spate si numarul din fata lovit ( trebuie schimbat ). Exista vreo cale legala de a termina cu acesti tigani din parcari ? Se poate face plangere daca nu exista camere de supravheghere sau martori ? Se poate face ceva in acest sens ?

Multumesc anticipat !

Link to comment
  • Moderator

Faci plangere la sectia de politie competenta teritorial pentru distrugere. Eventual il descrii pe individul care ti-a cerut bani (ceva mai multe semnalmente decat mare, negru... :D ). Cu siguranta cei care se ocupa cu solicitarea taxei de protectie in parcari sunt cunoscuti. Uita-te bine in zona, poate gasesti vreo camera de filmat a unui magazin sau a unei banci prin apropiere, astfel lucrurile s-ar simplifica mult. Nu strica nici declaratia unui martor care era cu tine cand ai gasit masina pe pana.

Succes!

Edited by danpin
  • Upvote 2
Link to comment

Din cate am inteles de la diverse persoane din zona, acolo ar fi un clan si au fost mai mult plangeri facute la adresa lor dar politia nu a intervenit niciodata ... altceva e de facut in afara de plangere la politie ?

Link to comment
  • Moderator

Ce te astepti tu sa faca politia? Doar nu vrei sa-i ia la bataie?

Nu poate decat sa le intocmeasca dosare penale pentru savarsirea infractiunii de distrugere, atat permite legislatia.

Link to comment

Ma asteptam la ceva mai mult pentru ca nu mi se pare normal sa vina unu sa-ti ceara bani doar ca parchezi intr-un loc public fara sa-ti elibereze un bon/chitanta ceva iar daca nu ii dai sa-ti taie cauciucul si sa-ti loveasca masina ... asta e motivul pentru care am intrat aici si am cerut pareri. Am auzit de la o ruda care lucreaza in zona acolo si mi-a spus ca nu se rezolva nimic ca si ea a apelat la politie pentru un caz asemanator ... si nimic.

Link to comment
  • Moderator

Poliția nu poate face mai mult decât prevede legea.

Probabil că le sunt întocmite dosare de cercetare penală, ce ulterior ajung la procurori, iar aceștia consideră că pericolul social nu este atât de mare încât să se impună trimiterea acelui dosar în instanță și le aplică o amendă administrativă. Sau dacă totuși un procuror încearcă și trimite un astfel de dosar în instanță, iar acolo nu se aplică altă măsură, ci tot o amendă, pe același considerent că pericolul social este redus în cazul unor astfel de fapte ... doar a pierdut vremea, deci nu a rezolvat nimic.

Așa că poliția este doar prima verigă din acest lanț al sistemului judiciar din țara noastră, iar decizia în astfel de situații nu aparține polițiștilor, ci e a magistraților.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.