Jump to content
POLITISTI.ro

Am ramas fara permis

r3derater

Recommended Posts

Salut!

Pe data de 16-11-2013 mi-a fost suspendat permisul pe nedrept, pentru o perioada de 30 de zile. Acum sa va explic imagine de mai jos.

Vroiam sa virez la dreapta intr-o intersectie si m-a claxonat un tirist, un echipaj de politie era la 40-50 de metri mai in fata dar cu spatele la noi, domnul politist ma opreste pe mine sa imi suspende permisul pentru neacordare de prioritate pe tirist ca martor, pe tirist il retine cam 2 minute timp in care eu eram la masina asteptandul pe domnul politist. I-am explicat domnului politist ca eu eram pe banda 1 si domnul cu tiru era pe

banda a 2-a dar nu m-a bagat in seama permis suspendat pe 30 de zile plus 4 puncte amenda, mi-a dat dovada pe 15 zile. (misterul nu il cunosc de ce domnul cu tiru m-a claxonat, probabil ii era frica sa nu trec pe banda a2-a chiar nu cunosc.) Am semnat procesul verbal dar am scris ca nu sunt de acord cu cele scrise. Va rog spuneti-mi cum sa procedez pentru redobandirea permisului. Sunt din barlad judetul vaslui.

Va rog sa ma scuzati daca am postat gresit sunt nou! Va multumesc in avans!

post-11827-0-01950900-1384818181_thumb.j

Edited by r3derater

• Moderator

Procesul verbal de contravenţie îl poţi contesta în termen de 15 zile.

Contestaţia împotriva procesului verbal de contravenţie o poţi trimite către instanţa competentă atât prin poştă cu confirmare de primire, cât şi depusă personal la serviciul registratură. Instanţa competentă este aceea pe raza căreia s-a săvârşit fapta, la locul unde ai fost sancţionat de poliţie pentru încălcarea regulilor rutiere.

Politistul era cu spatele iar motivul pt care soferul tir-ului te-a claxonat e un mister... Asta e un caz pt Paula Iacob! :emo-yessir:

• Upvote 3

E interesant, ai vazut ca politistul era cu spatele dar n-ai vazut de ce te claxona tir-ul. Hmmm, cutia misterelor. Cum se face ca cei mai nedreptatiti de planeta asta sunt cei din Vaslui, Vrancea, Alba si Sibiu?

• Moderator

Nu conteaza banda pe care se afla tirul, esti obligat, conform legii, sa acorzi prioritate de trecere tuturor autovehiculelor care se deplaseaza pe drumul prioritar, indiferent de banda pe care se deplaseaza. Sa iti explic de ce : cel care se deplaseaza pe drumul prioritar poate oricand schimba banda de deplasare din diverse motive (depasire, devansare, evitarea unui obstacol etc.), prin aceasta manevra putand intra in coliziune cu cel ce nu a acordat prioritate. Lucrurile astea ar trebui sa le stii atat timp cat ai calitatea de conducator auto.

Daca nu le pricepi totusi, poti contesta masura luata pe motiv ca politistul nu era tuns scurt si era nebarbierit.

• Upvote 1