Jump to content
POLITISTI.ro

Ce pot sa fac? (Tentativa de furt si agresiune de catre un rom)

Postare recomandată

Publicat

Salut! De aproximativ un an, un tanar de entnie roma1 incearca sa ma "fure" . Povestea a inceput cand tanarul ma oprea pe strada intrebandu-ma daca ma cheama "Cutarescu" , raspunsul meu fiind "nu" , acesta confundandu-ma cu alta persoana cred. De atunci tanarul ma tot saluta pe strada si imi cerea bani. Iarna trecuta, lucrurile au evoluat negativ. Eram in acelasi tramvai impreuna cu un prieten, cu acel tanar si alt amic de etnie roma de a lui. Cei doi romi au venit la noi, vorbeau cu noi si ne-a cerut telefonul ca pretext sa le dam sa sune pe cineva, apoi ne-au cerut sa ne scoatem cartelele si am refuzat. Am fost amenintati : "Daca nu ne dati telefoanele sau banii va batem" . In acel moment, am mers la conductorul tramvaiul si l-am informat, acesta a afirmat : " Si eu ce sa le fac? Nu-i ca si cum as avea un pistol la mine ". Am ramas cu conductorul in timp ce in spatele tramvaiului prietenul meu era persecutat in continuare de cei 2 romi, acestia au incercat sa-l arunce afara din tramvai dar nu au reusit, am scapat cu bine de data asta pana la urma.

Dupa aproximativ 2-3 luni m-am intalnit din nou cu tanarul de etnie roma1 de la care a inceput totul (notat cu 1 pentru a putea fi diferentiat) in timp ce asteptam in fata blocului un prieten sa merg sa-i trimit un pachet fratelui meu. Romul1 mi-a cerut o suma de bani si i-am spus ca n-am, apoi m-a agresat verbal si venea spre mine pentru ma agresa si fizic, insa, am intrat in bloc si am asteptat sa imi vina amicu ca sa pot continua sa merg sa-i duc pachet fratelui meu. Am trecut pe langa el fara sa-i spunem nimica si acesta tipa dupa noi si ne ameninta. Atunci, un prieten comun a vorbit cu el sa ma lase in pace si timp de 2 luni nu mi-a mai spus nimic, insa dupa aceasta perioada de timp, a inceput din nou sa ma agreseze.

(Am uitat sa precizez, locuiesc intr-o zona rau faimata a orasului, unde isi au veacul majoritatea tiganilor din oras, desigur si romul1 nostru. - Acesta, isi are veacul si fix in fata blocului bunicii mele, din alta zona a orasului, unde ma mai duc sa am grija de ea de 3-4 ori pe saptamana. Cam odata la saptamana il intalnesc pe acel rom1 stand pe banca din fata blocului bunicii mele cu grupul sau de prieteni, mereu ma aposteaza si imi cere telefonul sau bani.)

Povestea a continuat si continua pana in momentul actual, mereu incercand sa ma agreseze, dar mereu am reusit sa "ies cumva din incurcatura" . Fie i-am spus ca n-am telefonul la mine, fi-e i'am spus ca mi-a fost furat, dar acest lucru nu a mers de prea mult ori pentru ca a inceput sa ma controleze dupa ceva timp.

Aseara, cand veneam de la bunica mea, romul1 m-a vazut in statia de tramvai fix cand venise tramvaiul si impreuna cu amicii lui a urcat in tramvai dupa mine, ii auzeam cum spuneau "uita-te unde coboara" si au facut asa cum au spus. S-au uitat unde am coborat eu si au coborat si eu, m-au salutat si i-am salutat si eu la loc (fiindu-mi frica sa nu ma atace) si le-am spus ca ma grabesc, atuncea romul1 a tipat la mine si a spus sa stau (probabil pentru ca era lumea langa noi care coborase din tramvai si nu ma putea fura) si m-am oprit (fiindu-mi frica - cu ceva timp in urma mi-am cumparat un telefon mai rau ca sa il am in caz ca imi cere telefonul, sa nu il dau pe a meu - telefonul meu il avea tinut pe silentios in buzunarul interior al paltonului) iar atunci mi-a cerut din nou telefonul, i l-am dat pe cel rau, se uita la el, ma intreaba cat am dat pe el, il da unui prieten de a lui sa vada ce incarcator ii trebuie si mi-l da inapoi (fiind nemultumit cred de calitatea acestuia) apoi ma controleaza de bani si observa ca nu am nimic si pleaca.

Vreau ca aceasta poveste sa inceteze, ce pot sa fac? Imi este frica sa ma duc la politie, ma gandesc ca apoi sa nu se ia de bunica mea.

Publicat

In acest caz are ce sa-i faca politia? Am destule probe? Am martori pentru tentativa de furt si agresiune din tramvai, pe conductor si pe prietenul meu, deseamenea pe prietenul meu de cand duceam pachetul, care a auzit amenintarile si agresiunile verbale, si din cate am auzit romul1 are un cazier destul de maricel. Ma gandesc ca daca o sa-i dea doar o amenda, mai tare o sa-l enerveze.

• Membru
Publicat

Atunci dacă ai impresia că "nu i se va face nimic", ce vrei de fapt de la noi? 

Publicat (modificat)

Raspunsul la intrebarea : "Am destule probe pentru a depune o plangere la politie care sa se sfarseasca cu tanarul de etnie roma in inchisoare? Macar pentru o perioada cat de mica de timp? Oricat, 1luna-2luni, oricat.".

P.S. Nu am spus ca nu i se va face nimic, doar ca nu stiu gravitatea acestor fapte si cum/cu cat sunt ele pedepsite.

Modificat de InCauza
  • Membru
Publicat

Conform art. 211 Cod penal

(1)           Furtul savarsit prin intrebuintarea de violente sau amenintari, ori prin punerea victimei in stare de inconstienta sau neputinta de a se apara, precum si furtul urmat de intrebuintarea unor astfel de mijloace pentru pastrarea bunului furat sau pentru inlaturarea urmelor infractiunii, ori pentru ca faptuitorul sa-si asigure scaparea se pedepseste cu inchisoarea de la 3 la 18 ani.

(2)       Talharia savarsita in urmatoarele imprejurari : de o persoana mascata, deghizata sau travestita, in timpul noptii, intr-un loc public sau intr-un mijloc de transport, se pedepseste cu inchisoarea de la 7 la 20 de ani.

(2`)   Pedeapsa este inchisoarea de la 7 la 20 ani, daca talharia a fost savarsita, de doua sau mai multe persoane impreuna, de o persoana avand asupra sa o arma, o substanta narcotica ori paralizanta, intr-o locuinta sau in dependinte ale acesteia, in timpul unei calamitati sau a avut vreuna din urmarile aratate in art. 182 (vatamare corporala grava).

(3)      Talharia care a produs consecinte deosebit de grave sau care a avut ca urmare moartea victimei se pedepseste cu inchisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.  

Mergi la poliţie şi vorbeşte cu oamenii de acolo şi nu mai sta pe internet. Cu toată bunăvoinţa de care putem da dovadă, online nu te putem ajuta.

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Tragand linie, aproape mereu am reusit sa scap nevatamat, prin diferite mijloace. Singrul lucru care l-a sustras de la mine a fost suma de "2 lei" cand m-a controlat odata, in timp ce ma duceam sa iau paine.

Am fost astazi la politie, iti multumesc de ajutor si de sfat! Acum trebuie sa aflu cum il cheama pe individ pentru a putea depune plangere. Momentan ii cunosc doar "porecla" , dar o sa ma straduiesc sa aflu cat mai repede sa pot intocmi o plangere asupra acestei persoane.

Au existat nenumarate amenintari, agresiuni verbale si pot spune ca si o trauma psihica, am ajuns sa imi fie frica sa vorbesc la telefon pe strada, sa trebuiasca sa am mereu asupra mea o haina unde sa imi pot ascunde telefonul sau banii daca aveam asupra mea, sa fiu nevoit sa ascult mereu atent daca ii aud vocea sau sa ma uit peste umar si multe altele. A imprimat o frica in psihicul meu.

P.S. Am uitat sa precizez, la incidentul din tramvai, romul1 avea asupra lui un cutit, l-a scos putin din buzunar sa ni-l arate si apoi l-a pus la loc, probabil vrand sa ne intimideze.

Modificat de InCauza
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.