Jump to content
POLITISTI.ro

Cand cumperi o masina

Alexzz

Recommended Posts

Buna ziua 

Vreau sa imi cumpar o masina si am o nelamurire.Am sunat la propietarul respectiv si o zis ca taxa de mediu a fost platita dar nu stie daca a fost recuperata si o mai spus ca daca trebuie sa platesc ceva este in jur de 300 euro. Masina are 1990cm3 motor de 200cp microcipat,despre consum zicea de 6 litri.

Si inca ceva el trebuie sa aibe si adeverinta de la anaf ,dupa adeverinta aia stiu ca masina nu are datorii ?

Va multumesc

• Moderator

Sunt impresionat de motorul tău de 200 de cai microcipat, cu consum de 6 la sută. :))  Aceste informaţii sunt foarte relevante în raport cu nelămurirea ta legată de timbrul de mediu. Da, trebuie să aibă o astfel de adeverinţă. Altfel, s-ar putea să iei ţeapă. Deşi la un asemenea motor, ar merita. (Îţi dai seama ce senzaţii produce cip-ul ăla?!)

• Upvote 1

El zicea ca masina din fabrica avea 150 cp dar a fost microcipat si acuma are 200cp 400 newton metre.

Iar masina nu a fost microcipat asa aiurea marit aiurea puterea ci cu cip acceptat de catre masina respectiva. 

Si ce treaba are cipul cu taxa de mediu? In primul rand, calculeaza-ti taxa pt ca am convingerea ca o vei plati. Pe site-ul celor de la finante gasesti un calculator, dar unul dintre criterii este cate grame de CO2 "produce" masina aia smekera cu cip si nu cred ca informatia o vei gasi in cartea masinii.

In concluzie, desi masina si vanzatorul ar fi de evitat, banuiesc ca tu nu o vei face, deci se prefigureaza o teapa pt tine. Bafta.