LORD Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 TESTUL DE INTELIGENTA AL LUI ALBERT EINSTEIN Este un test foarte cunoscut, dar am vazut printre colegi mei de serviciu ca mai sunt care n-au auzit de el si e foarte rau… Testul a fost conceput de Albert Einstein, care sustinea ca doar 2% din populatia globului are capacitatea de a-l rezolva. Probabil se referea la rezolvarea mintala, pentru ca daca se incearca in scris lucrurile devin mult mai simple. Eu as zice ca nu tine neaparat de inteligenta, ci mai degraba de ordine in gandire si rabdare/calm. Deci daca nu reusesti sa faci testul nu esti prost, dar ai o gandire mai haotica sau iti pierzi rabdarea mai usor decat restul lumii… Testul de “inteligenta” al lui Einstein suna asa: Prezumtii ale testului lui Einstein: 1. exista 5 case fiecare de alta culoare 2. in fiecare casa locuieste o singura persoana fiecare de alta nationalitate. 3. fiecare locatar prefera o anumita bautura, fumeaza o anumita marca de tigari si detine un anumit animal de companie. 4. nici una din cele 5 persoane nu are casa de aceeasi culoare cu alta, nu bea aceeasi bautura, nu fumeaza aceeasi marca de tigari si nu detine aceeasi specie de animal. Se cunosc urmatoarele: a. britanicul locuieste in casa rosie b. suedezul are un caine c. danezul bea cu placere ceai d. casa verde se afla in stanga casei albe e. locatarul casei verzi bea cafea f. persoana care fumeaza Pall Mall are o pasare g. locatarul casei din mijloc bea lapte h. locatarul casei galbene fumeaza Down Hill i. olandezul locuieste in prima casa j. fumatorul de Carlbrough locuieste langa cel care are o pisica k. locatarul care are un cal locuieste langa cel care fumeaza Down Hill l. fumatorul de Wind Fill bea bere m. olandezul locuieste langa casa albastra n. germanul fumeaza Rustguns o. fumatorul de Carlbrough are un vecin care bea apa. Evident, trebuie sa stabiliesti ordinea vecinilor , cu caracterizare completa: fiecare unde sta, ce vecini are, ce bea, ce fumeaza, ce animal are, ce nationalitate, etc. Pentru a avea un raspuns simplu. SE CERE IDENTITATEA DETINATORULUI ACVARIULUI DE PESTI . Asta se poate afla numaI dupa stabilirea ordinii .Rezolvarea testului n-ar trebui sa ia mai mult de 15 minute, mai ales daca e liniste in jur… Spor la treaba ! RASPUNSUL CORECT PENTRU A CONFRUNTA CU CE ATI FACUT AM SA-L DAU MAINE SEARA ! Link to comment
Moderator Cristi Posted January 4, 2011 Moderator Share Posted January 4, 2011 (edited) Parerea mea...neamtul. De ce? Britanic: casa rosie, a treia casa, lapte, pasare, Pall-mall; Suedez: casa alba, a cincea casa, bere, caine, Winfield; Danez: casa albastra, a doua casa, ceai, cal, Marlboro; German: casa verde, a patra casa, cafea, acvariu cu pesti, Rustguns; Olandez: casa galbena, prima casa, apa, pisica, Dunhill. Sunt cam obosit la ora asta, s-ar putea sa fii gresit ceva...sa ma contraziceti daca nu e asa. Edited January 5, 2011 by Kmcoio Link to comment
LORD Posted January 4, 2011 Author Share Posted January 4, 2011 Desi am vazut ca testul a avut 85 de vizualizari pe forum ,nu prea au fost amatori, ori nu ati avut timp ori ati facut testul acasa. Doar un singur raspuns... si acela corect , felicitari Kmcoio ! Eu am desenat 5 case sub fiecare 5 diagrame pentru nationalitate,tigari,bautur si animale, apoi le-am umplut in functie de indicii, astfel ca in circa 12 minute am vazut ca la casuta germanului a ramas goala pozitia cu animalul preferat si evident raspunsul corect era GERMANUL . RASPUNSUL CORECT SI COMPLET ESTE : galben - olandez - apa - Down Hill- pisica. albastru - danez - ceai - Carlbrough - cal. rosu - britanic - lapte - Pall Mall - pasare. verde - GERMAN - cafea - Rusttguns- ACVARIU DE PESTI . alb - suedez - bere - Wind Fill - caine . Link to comment
Tasturel Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 (edited) In loc de norvegian,nu era olandez? eu asa am vazut. oricum te felicit ca ai aflat raspunsul,bravo ! Edited January 5, 2011 by Tasturel Link to comment
Moderator Cristi Posted January 5, 2011 Moderator Share Posted January 5, 2011 Daca te uiti la ora la care am facut testul,iti vei da seama ce si cum... :ner: Eram rupt de oboseala, tre sa recunosc ca l-am mai facut odata acum cativa ani, insa nu retineam exact detaliile... Link to comment
Vesper Posted January 22, 2011 Share Posted January 22, 2011 Testul este facut de un analist, NU de Albert Einstein (asa suna mai interesant) si este destinat sa obisnuiasca bizonul cu lucrul cu hirtia si creionul (sau, ma rog, cu Excelul...). Aplicarea tehnicilor analitice obisnuite (matrici sau legaturi) nu rezolva nimic. Abordarea corecta si cea mai sanatoasa este cea a lui Lord, cu creionul pe hirtie. Link to comment
marins22 Posted April 13, 2012 Share Posted April 13, 2012 Eu cred că deoarece în niciuna dintre prezumțiile sau datele puse la dispoziție nu se menționează nimic despre existența unui acvariu cu pești NU SE POATE STABILI CU CERTITUDINE CĂ GERMANUL DEȚINE ACESTE ANIMALE DE COMPANIE. Dacă rezolvarea testului ar consta doar în luarea unei foi de hârtie și a unui pix și apoi prin eliminări, coroborări și alte asemenea procedee relativ facile să se stabilească cine locuiește într-o anumită casă, ce bea sau ce fumează atunci ar reieși că germanul ar deține acvariul, fiind singurul căruia nu i se atribuie alt animal. Însă această judecată simplistă este doar aparent logică deoarece în realitate germanul ar putea avea orice alt animal de companie, neprecizat în cuprinsul problemei. Tocmai pentru că răspunsul poate fi obținut relativ ușor, coroborat cu informația că ”doar 2 % dintre oameni pot găsi soluția corectă” este de natură a indica faptul că nu aceasta este rezolvarea corectă. Cheia soluționării testului constă în identificarea capcanei și anume că nu se poate stabili pe baza informațiilor deținute cine este proprietarul acvariului cu pești sau dacă cineva are acvariu. Inițial și eu am obținut răspunsul clasic și anume că germanul este proprietarul acvariului de pești, dar ulterior cineva m-a ”luminat” și pe mine... Măcar am trăit și eu o perioadă cu iluzia că fac parte dintre cei 2% care pot da soluția corectă... :ner: Link to comment
Recommended Posts