Jump to content
POLITISTI.ro

Kart-ul pe strada.

Postare recomandată

Publicat

Buna Ziua! De curand m-am apucat sa construiesc un kart cu niste prieteni. Aveam pasiunea asta de cand eram mai mic. Am pus pe el un motor de 50cc. Voi circula cu el pe strazile din cartier, strazi care nu sunt intens circulate, dar totusi sunt drumuri publice. Sunt curios daca am nevoie de ceva permis, sau atestat, si mai ales care sunt sanctiunile. Multumesc anticipat!

• Moderator
Publicat

Ai nevoie de permis de conducere, inspecţie tehnică periodică valabilă, asigurare obligatorie de răspundere civilă cunoscută popular ca RCA. Sfatul meu este să te mai gândeşti înainte de a ieşi cu el pe un drum public ... te poţi alege cu unul sau mai multe dosare penale şi nu merită.

• Apreciez 2
Publicat

Pai si care ar fi solutia..? In apropierea mea e un camp. Daca rulez cu el acolo ce mi se poate intampla?

• Membru
Publicat

Plus că trebuie omologat de RAR în vederea circulaţiei pe drumurile publice şi nu cred că vei obţine în veci o astfel de omologare, datorită tipului de vehicul.

• Apreciez 1
Publicat

nai mult ca sigur nu voi obtine, insa canpul este la nivel vu strada si pot fi vazut usor de oricine. Daca un politist ma vede poate sa imi dea amenda sau sa imi faca dosar penal?

• Moderator
Publicat

Conform legislaţiei, drum public este orice cale de comunicaţie terestră, cu excepţia căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, deschisă circulaţiei publice.

Drumurile care sunt închise circulaţiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscripţii vizibile.

• Apreciez 1
Publicat

Fa un drum la RAR si discuta cu cei de la omologari artizanale. Ei iti pot da documentatie de omologare, apoi tu hotarasti daca merita sau nu sa-l construiesti.

Succes

• 9 ani mai târziu...
Publicat

Bună ziua cu tot respectul domni politisti .As dori sa aflu și eu dacă îmi cumpăr un Kart cu pedale la 16 ani îl pot conduce ca și bicicleta, pe drumuri publice pe partea carosabila după Linia alba de pe marginea drumului?Dar dacă I as pune un motor electric sa ma ajute pana la 25 km/h și după viteza asta sa se dezactiveze automat?

Și încă o mica întrebare..Eu practic de la 7 ani ciclismul, am mers și off-road și in multe alte conditii și pot depasi 25 de km/h cu bicicleta, respectiv cu cartul..Trebuie sa detin carnet dacă reușesc sa depasesc viteza asta cu cartul?

Publicat (modificat)

da

Modificat de Marius
Eliminare citat - Nu mai cita postarea anterioară pentru că este inutil şi interzis de Regulamentul acestui website!
  • Moderator
Publicat

@CosmaTaici nu au ce căuta şi nici nu ne plac mincinoşii. Extras din Regulament:

"Participarea la activităţile de pe forum nu este publică, această facilitate o au doar persoanele majore ..."

În consecinţă, mergi şi discută problema cu părinţii tăi, iar aici poţi să revii peste doi ani. Până atunci contul de utilizator rămâne blocat.

• 4 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Bună ziua, aș dori să îmi achiziționez un Crazy Kart Drift, dar nu știu exact dacă am voie sau nu să circul cu el pe drumuri publice sau seara când este gol. Am nevoie doar să îl înregistrez sau și de permis ?  Am să atașez un link cu acesta.

****link eliminat***

Modificat de Marius

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.