Jump to content
POLITISTI.ro

O intrebare despre un salariul din strainatate


omultrist

Recommended Posts

Bu ziua. Am o intrebare:

Acuma o luna si ceva am avut norocul de a fi chemat la un interviu pentru o companie din America de IT. Dupa ce am discutat cu dansii la un interviu online am fost acceptat in testing o perioada de 2-3 saptamani pe un proiect mic ( ca sa imi poata fi evauate capacitatile si cum pot muncii ).A decurs bine o primele doua sapmtamani dar din pacate am decis ca nu pot rezista prea mult la intensitatea asta...Oricum dansii au fost amabili ai au decis sa ma platesca pentru tot timpl lucrat ( si au insistat sa raman...dar probabil as fi inebunit )...acuma au trimis prin transfer bancar o suma de aproape 700-800$ de dolari...Primii bani seriosi ai mei :)

Un amic m-a speriat rau de tot zicandu-mi ca trebuie sa declar banii la fisc sau ceva....Deci trebuie sa declar undeva banii acestia? Am gresit eu cu ceva? ...Stiu ca poate suna naiv si ridicol dar nu stiu ce sa zic...Cum ar trebui sa procedez?

Va multumesc.

P.S. Inca nu i-am scos din cont.

Edited by omultrist
Link to comment

Pentru declararea/impunerea veniturilor trebuie sa precizezi daca tu esti persoana rezidenta/nerezidenta, compania este persoana rezidenta/nerezidenta si daca locul prestarii activitatii a fost in tara/ in strainatate.

Eu am inteles ca esti cetetean roman, ai prestat o activitate dependenta in strainatate, pentru o societate nerezidenta, pe o durata scurta de timp. In acest caz, nu ai obligatii declarative sau de plata.

Pentru a te convinge, consulta site-ul ANAF. http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsitentaContribuabili_r/Ghidul_declarare201.pdf

  • Upvote 2
Link to comment

Stai linistit si cheltuie-ti primii tai bani seriosi cu folos. Eventual, cumpara-ti ceva serios de ei, un ceas, ceva  ;)

Pentru curiozitatea mea - ce varsta ai si in linii mari ce fel de proiect a fost?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.