Jump to content
POLITISTI.ro

Instrainare auto

georgearon

Recommended Posts

Buna ziua,

Sunt in urmatoare situatie; Am achitizitionat un autoturism SH inmatriculat in Romania (vanzatorul este primul singurul proprietar), insa dupa verificarea RAR mi s-a spus ca masina se incadreaza la norma de poluare EURO 3 si momentan neavand banii necesarii sa platesc imensa taxa pt timbru ma intrebam daca este posibil ca masina sa ramana pe numele actualului proprietar si sa imi faca procura pentru a circula legal. Este posibila aceasta actiune? Daca da, care ar fi pasii de urmat?

Multumesc anticipat

Este posibil, daca proprietarul autoturismului este de acord. Pentru asta ar trebui sa mergeti la un notar, iar acesta va va explica exact ce implica o procura!

Intre timp poti face si actiune in instanta in vederea inmatricularii masinii fara plata taxei de inmatriculare. Cica statul a inceput sa piarda primele procese.

Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite acţiunea. Obligă pe pârâtul Instituţia Prefectului judeţului Teleorman -SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR REGIM PERMISE DE CONDUCERE ŞI ÎNMATRICULARE A VEHICULELOR să înmatriculeze reclamantului[...], fără plata taxei de poluare, dar cu respectarea dispoziţiilor legale şi cu achitarea celorlalte taxe prevăzute de lege. Luat de pe site-ul tribunalului. 

Acum ma gandesc ca taxa de poluare nu = timbru mediu dar si eu credeam ca procedura e: platesti taxa si apoi te judeci sa o primesti inapoi.

Edited by Blink321

Taxa de timbru trebuie platita, nu incape indoiala, pentru a putea sa inmatriculez masina pe numele meu. Insa cei de la RAR mi-au dat cu barda in cap cand mi-au spus ca este Euro 3.

Trebuia sa fii atent la acest aspect in momentul in care ai cumparat autoturismul. Dupa cum te-ai convins, este foarte important ce norma de poluare are autoturismul respectiv, dar si cate grame de CO2 emite pe km motorul acestuia.

• 4 years later...

Buna ziua! Doresc sa cumpar o masina, la mana a-2-a de la particular. Masina a fost obiectul unui leasing, iar actualul proprietar a trecut-o la impozit, dar nu a mai dorit sa o inmatriculeze. Este o persoana ce lucreaza intr-o multinationala, iar masina este cea de serviciu, pe care a dobandit-o la finalul leasingului. Pot sa cumpar, si sa o inmatriculez pe numele meu?  Mentionez ca are toate actele necesare: Cartea masinii (pe care este trecuta firma de leasing), talonul (la fel este firma de leasing) iar la rubrica "instrainat catre" este numele lui , data si stampila firmei de leasing,fiscalul, factura de achizitie.

Multumesc anticipat!