Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Instrainare auto


georgearon
 Share

Question

Buna ziua,

 

Sunt in urmatoare situatie; Am achitizitionat un autoturism SH inmatriculat in Romania (vanzatorul este primul singurul proprietar), insa dupa verificarea RAR mi s-a spus ca masina se incadreaza la norma de poluare EURO 3 si momentan neavand banii necesarii sa platesc imensa taxa pt timbru ma intrebam daca este posibil ca masina sa ramana pe numele actualului proprietar si sa imi faca procura pentru a circula legal. Este posibila aceasta actiune? Daca da, care ar fi pasii de urmat?

 

Multumesc anticipat

Link to comment
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Este posibil, daca proprietarul autoturismului este de acord. Pentru asta ar trebui sa mergeti la un notar, iar acesta va va explica exact ce implica o procura!

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Intre timp poti face si actiune in instanta in vederea inmatricularii masinii fara plata taxei de inmatriculare. Cica statul a inceput sa piarda primele procese.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Nu am auzit de asa ceva. Din cate stiu, trebuie platita taxa pentru a putea inmatricula un autoturism.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite acţiunea. Obligă pe pârâtul Instituţia Prefectului judeţului Teleorman -SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR REGIM PERMISE DE CONDUCERE ŞI ÎNMATRICULARE A VEHICULELOR să înmatriculeze reclamantului[...], fără plata taxei de poluare, dar cu respectarea dispoziţiilor legale şi cu achitarea celorlalte taxe prevăzute de lege. Luat de pe site-ul tribunalului. 

 

Acum ma gandesc ca taxa de poluare nu = timbru mediu dar si eu credeam ca procedura e: platesti taxa si apoi te judeci sa o primesti inapoi.

Edited by Blink321
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Taxa de timbru trebuie platita, nu incape indoiala, pentru a putea sa inmatriculez masina pe numele meu. Insa cei de la RAR mi-au dat cu barda in cap cand mi-au spus ca este Euro 3.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Trebuia sa fii atent la acest aspect in momentul in care ai cumparat autoturismul. Dupa cum te-ai convins, este foarte important ce norma de poluare are autoturismul respectiv, dar si cate grame de CO2 emite pe km motorul acestuia.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Buna ziua! Doresc sa cumpar o masina, la mana a-2-a de la particular. Masina a fost obiectul unui leasing, iar actualul proprietar a trecut-o la impozit, dar nu a mai dorit sa o inmatriculeze. Este o persoana ce lucreaza intr-o multinationala, iar masina este cea de serviciu, pe care a dobandit-o la finalul leasingului. Pot sa cumpar, si sa o inmatriculez pe numele meu?  Mentionez ca are toate actele necesare: Cartea masinii (pe care este trecuta firma de leasing), talonul (la fel este firma de leasing) iar la rubrica "instrainat catre" este numele lui , data si stampila firmei de leasing,fiscalul, factura de achizitie.

Multumesc anticipat!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.