Jump to content
POLITISTI.ro

Cetificat fiscal cu amenda

Marian15

Recommended Posts

Buna ziua

O intrebare pentru dumneavoastra

Daca eu,ca proprietar, vreau sa vand masina ..trebuie sa ofer cumparatorului si certificatul fiscal .Aici intrevine problema ..am cateva amenzi de circulatie ..

Viitorul proprietar poate inmatricula masina daca in fiscalul pe care il ofer apare ca am amenzi ??

Sunt doar amenzi de circulatie masina are impozitul platit si toate actele in regula .

Astept un raspuns cat mai rapid daca se poate .Multumesc

Cazierul fiscal cuprinde date privind :
- Sanctiuni aplicate contribuabililor pentru savarsirea faptelor sanctionate de legile financiar-fiscale (sumele datorate);
- Masuri de executare silita aplicate contribuabililor in legatura cu faptele savarsite (somatie, blocaj cont);
- Inscrisuri provizorii care cuprind date privind contribuabilii fata de care organele competente au dispus masuri care pot fi atacate potrivit prevederilor legale. Aceste inscrisuri se sterg din evidenta daca, timp de 10 ani, nu s-au primit comunicari de solutionare definitiva.
- Inscrisurile provizorii se fac in baza urmatoarelor documente (Art.6):
- Extrasele de pe hotararile judecatoresti definitive transmise de instantele judecatoresti;
- Extrasele de pe deciziile de solutionare a contestatiilor ramase definitive prin neexercitarea cailor de atac;
- Actele intocmite de organele fiscale si vamale din subordinea MFP prin care se consemneaza datele si informatiile inscrise in cazierul fiscal.

Pentru a vedea daca sunt inscrise in cazierul fiscal al dvs riscati doar taxa de 20 lei ce o platiti la Trezorerie.

in concluzie, sanctiunile contraventionale de la rutiera NU apar in cazierul fiscal. 

• Downvote 5

Eu am scos acum cateva zile fiscalul de la primarie pentru al da viitorului proprietar.

Initial nu au vrut sa mi-l dea pana nu achit amenzile ...apoi mi l-au eliberat si in el apar 3 amenzi de circulatie.

E posibil,legal, ca cei de la inmatriculari auto sa refuze acel fiscal ?

Certificatul fiscal ..cel de la primarie despre el e vorba

• Moderator

Asta scrie în regulile specifice secţiunii "Întreabă un poliţist"

"vă recomandăm să ignoraţi postările membrilor ce nu sunt poliţişti. Puteţi deosebi membrii poliţisti de restul utilizatorilor prin faptul că acestia au pe profil un + şi pictograma politisti.gif , sub avatar.
Membrii noi şi cei care nu sunt poliţişti NU trebuie să se substituie acestora şi să ofere răspunsuri, sfaturi, recomandări etc. în locul poliţiştilor recunoscuţi pe forum. Secţiunea se numeşte "Întreabă un poliţist" - în concluzie lasaţi pe cei cărora le sunt adresate întrebările să răspundă."

• Upvote 2

Eu am scos acum cateva zile fiscalul de la primarie pentru al da viitorului proprietar.

Initial nu au vrut sa mi-l dea pana nu achit amenzile ...apoi mi l-au eliberat si in el apar 3 amenzi de circulatie.

E posibil,legal, ca cei de la inmatriculari auto sa refuze acel fiscal ?

Certificatul fiscal ..cel de la primarie despre el e vorba

Daca are certificatul fiscal de la fostul proprietar, poate inmatricula masina. Primaria nu elibera nicicum respectivul certificat daca mai erau impozite de platit pentru masina. Amenzile sunt ale tale, nu in contul masinii.

Edited by zcatalin
  • Upvote 1
  • Downvote 1