Jump to content
POLITISTI.ro

Ghiseul unic de plata online a taxelor


Catalin

Recommended Posts

 • Moderator

Ministerului Comunicaţiilor a anunţat că sistemul naţional electronic de plată online a taxelor şi impozitelor este funcţional.

Totuși, va mai dura până ce vom putea plăti online toate dările către stat, mai trebuie ca toate instituţiile statului care colectează taxe şi impozite să fie integrate în sistem.

Avantajul acestui sistem este posibilitatea efectuării de plăți pentru achitarea taxelor şi impozitelor cu cardul bancar, chiar și în altă zonă sau în altă ţară decât localitatea de domiciliu.

Este pentru prima dată când România are un sistem naţional electronic de plată online a taxelor şi impozitelor -SNEP. Acesta poate fi accesat la adresa www.ghiseul.ro.

Conform HG 1235/2010, instituţiile publice care încasează taxe şi impozite trebuie să se înregistreze în SNEP: 1. Înregistrarea municipiilor reşedinţă de judeţ şi a municipiilor/oraşelor cu populaţie mai mare de 150.000 locuitori în termen de şapte luni de la intrarea în vigoare a hotărârii.
 2. Înregistrarea municipiilor şi oraşelor cu populaţie de până la 150.000 locuitori în termen de cinci luni de la finalizarea primei etape, dar nu mai târziu de un an de la data intrării în vigoare a hotărârii.
 3. Înregistrarea comunelor şi a instituţiilor publice nevizate de primele două etape, în termen de şase luni de la încheierea celei de a două etape, dar nu mai târziu de 18 luni de la data intrării în vigoare a hotărârii.
Link to comment

Un lucru corect si necesar insa..nu toata lumea are acces la internet...cred ca se va merge mult timp pe platile clasice : statul la coada face parte din structura genetica a acestei tari batute de soarta !

Link to comment

Romania este un din tarile europene cu cele mai multe conexiuni de banda larga la internet. Intradevar nu toti au acces la internet, dar cei care au sunt intr-un numar semnificativ incat sa conteze. Iar cei care nu au, au cunostinte, nepoti, rude care au acces. Prevad ca in Romania internetul va deveni dezvoltat, in ciuda saraciei care bantuie.... Vad ca "astia" inca nu au bagat acciza si la internet asa cum au bagat la combustibili..... poate le vin idei.

Link to comment
 • 10 years later...
 • Moderator

Ghiseul.ro a devenit prima platformă digitală a statului român care a depăşit 1.000.000 de utilizatori. De la începutul anului, peste 230.000 de utilizatori s-au înscris pe www.ghiseul.ro – o medie de aproape 2700 de utilizatori noi în fiecare zi. Pentru persoanele fizice, datele de acces pot fi solicitate online, folosind cardul bancar.

Link to comment
 • 1 year later...
 • Moderator

giseul.png

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) şi MasterCard au lansat, în această săptămână aplicația mobilă Ghișeul.ro, instrument digital de ultimă generație și următorul pas pentru digitalizarea sectorului de plăți din România.

Aplicația mobilă Ghișeul.ro se adresează tuturor cetățenilor români, persoane fizice sau juridice, fiind cea mai sigură, modernă, rapidă și accesibilă soluție pentru achitarea taxelor și a impozitelor către statul român şi pune la dispoziția utilizatorilor toate funcționalitățile platformei web Ghișeul.ro, existând posibilitatea de a achita peste 300 de taxe și servicii publice, în orice moment și de oriunde. Aplicația mobilă va integra cele mai noi standarde de conformitate, tehnologii și opțiuni, de la înregistrare și autentificare biometrică la posibilitatea de înrolare carduri, istoricul tranzacțiilor, activarea notificărilor utile, opțiuni de filtrare informații și situația la zi a datoriilor și plăților, în materie de taxe, servicii sau amenzi.

Aplicația este disponibilă atât pentru telefoanele cu iOS - App Store, cât și pentru cele Android - Google Play, iar plățile efectuate prin intermediul acestei aplicaţii au comision ZERO. Odată realizat procesul, pe adresa de e-mail personală vei primi și confirmarea, recunoscută juridic.

Ghiseul.ro - iOS - App Store

Ghiseul.ro - Android - Google Play

Ministrul Burduja a mai anunţat că săptămâna viitoare vor fi finalizate demersurile pentru eliberarea online a cazierului judiciar în format digital, urmând să fie disponibilă iniţial pe platforma web şi ulterior pe aplicaţie.

 • Upvote 3
Link to comment
 • Moderator

Eu am si instalat-o (aplicatia) pe telefon. Aveam deja cont pe website. M-am si logat si am plătit usor cu applepay impozitul si ce taxe mai aveam de plată pe-acolo.

Eu sunt adeptul plătilor cu telefonul în ultima vreme, foarte rar am mai folosit cash.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.