Jump to content
POLITISTI.ro

Centrul Chinologic "Dr. Aurel Greblea" Sibiu


NewsBot

Recommended Posts

Vizita de lucru a ministrului Radu Stroe la Centrul Chinologic Sibiu

 

Aflat în Municipiul Sibiu pentru a participa la ministrul afacerilor interne, Radu Stroe a vizitat și Centrul Chinologic Dr. Aurel Greblea singurul loc unde se pregătesc și antrenează câinii folosiți de către structurile Ministerului Afacerilor Interne.

Ministrul afacerilor interne a apreciat în mod deosebit calitatea instructajului câinilor pregătiți pentru a depista droguri sau explozivi, pentru salvarea de persoane sau care însoțesc polițiștii în misiuni de ordine publică.

De altfel, la începutul lunii octombrie a.c. echipele canine ale Centrului Chinologic "Dr. Aurel Greblea" au ocupat primele locuri în Campionatul naţional destinat câinilor poliţişti ( cea de-a X –a ediție), demonstrând încă o dată performanța în pregătire a dresorilor unității.

La finalul vizitei, ministrul Afacerilor Interne a felicitat personalul Centrului pentru munca depusă și performanțele obținute, asigurând comanda unității de întregul sprijin pentru continuarea proiectelor pe care le au în derulare.

Centrul Chinologic din Sibiu este una din cele mai mari unităţi de profil din lume, care creşte şi dresează câini de serviciu pentru nevoile structurilor Ministerului Afacerilor Interne, dar şi pentru cele ale Sistemului Naţional de Apărare.

 

Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Afacerilor Interne

Link to comment

Protocol de colaborare între România și Republica Moldova pentru consolidarea capacităţilor chinologice

 

Polițiștii și dresorii din cadrul Centrului Chinologic “Dr. Aurel Greblea” din Sibiu vor acorda asistenţă colegilor din Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova în domeniul creşterii şi dresării câinilor de serviciu, urmând să fie organizate stagii de pregătire pentru echipele canine din ţara vecină.

În urma sedinţei de astăzi, Guvernul a adoptat Hotărârea pentru aprobarea Protocolului de colaborare între Ministerul Afacerilor Interne din România şi Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova pentru consolidarea capacităţilor chinologice şi a pregătirii de bază şi avansate în domeniul utilizării câinilor de serviciu, semnat la Bucureşti la 17 iunie 2013.

Protocolul de colaborare are drept obiectiv promovarea cooperării în ceea ce priveşte dresajul şi utilizarea câinilor-poliţişti în domeniul ordinii publice şi siguranţei naţionale, în vederea combaterii criminalităţii organizate, migraţiei ilegale, a traficului de droguri şi de substanţe explozive.

Adoptarea protocolului răspunde interesului manifestat de autorităţile de la Chişinău, care au fost impresionate de experienţa şi rezultatele deosebite obţinute de câinii dresaţi la Centrul chinologic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române atât în misiunile de zi cu zi, cât şi la concursurile de profil.

De altfel, la începutul lunii octombrie a.c., reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova au fost invitați la Campionatul naţional destinat câinilor poliţişti, unde echipele canine ale Centrului Chinologic "Dr. Aurel Greblea" au demonstrat încă o dată cât de bine sunt antrenate, ocupând primele locuri.
 

Centrul Chinologic "Dr. Aurel Greblea" este una dintre cele mai mari unităţi de dresaj canin din lume, dresând câini de serviciu pentru misiunile structurilor Ministerului Afacerilor Interne, dar şi pentru cele ale Sistemului Naţional de Apărare. Centrul este angrenat şi în sistemul internaţional al luptei împotriva terorismului, pregătind câini şi cadre în acest scop pentru Poliţia din Albania şi având de asemenea solicitări şi din partea altor state sau organisme internaţionale, precum Grecia, China, Bosnia, Egipt, Forţele terestre ale N.A.T.O. etc.

 

Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Afacerilor Interne

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.