Jump to content
POLITISTI.ro

Radiere auto


andymilitaru

Recommended Posts

Buna seara.Sunt nou pe forum si m-am gandit sa intreb un specialist, respectiv un politist.Am detinut o masina, un Ford Escort, fabricatie 1981,cumparata cu acte in regula, contract de vanzare-cumparare,in anul 1998. Am vandut-o in anul 2001,tot cu acte in regula, contract de vanzare-cumparare.Datorita faptului ca, semnasem deja un contract de munca in Italia si trebuia sa plec de urgenta (SEPTEMBRIE 2001-atacul asupra " Gemenilor" - erau probleme la granite), am neglijat radierea masinii din evidentele fiscale si de la politie.Cosmarul a inceput anul acesta,in septembrie 2013, cand am primit hartie de la FISC, ca datorez impozit la masina din 2001.Merg de urgenta la Politie, la evidenta auto si constat cu stupoare ca masina respectiva, inca figureaza pe numele meu.La cererea mea expresa, aflu la ghiseu, ca masina nu a iesit din tara,nu mai sunt inregistrari despre ea din anul 2001( nu RCA, nu revizii tehnice periodice, absolut nimic).Desi, in momentul semnarii actului de vanzare-cumparare, convenisem cu noul propietar si cu firma de intermedieri auto sa se ocupe ei de restul formalitatilor,deoarece eu eram nevoit sa plec din tara, am realizat abia acum, in 2013, ca nu a fost radiata si figureaza pe numele meu si trebuie sa platesc din urma si in continuare, pana reusesc sa o radiez din circulatie. MAREA PROBLEMA este ca nu mai am nici un act, copie de la contractul de vanzare-cumparare,numele cumparatorului, numele societatii de intermedieri auto.Aceasta se datoreaza faptului ca am plecat de urgenta la munca in Italia,locuiam singur cu chirie,gazda a murit, cand m-am intors nu am mai gasit absolut nimic.Cam jenant pentru mine, dar consider ca TREBUIE sa existe o solutie si in acest caz, de aceea m-am decis sa cer pe aceasta cale, sfatul specialistului.           

Multumesc anticipat si astept cu nerabdare un raspuns.

Link to comment
  • Member

Fara dovezi concludente cum ca ai instrainat masina esti bun de plata!Cauta-l pe cel la care ai vandut masina si mergeti la notar unde sa faceti un act cum ca autouturismul nu mai este proprietatea ta din 2001, sau poate are el inca contractul vechi!Iar daca acesta va refuza si una si alta, atunci o sa trebuiasca sa te prezinta in fata instantei ca sa scapi de probleme!

Edited by cipri83
Link to comment

Multumesc, Cipri83. Eu, totusi, nu disper si caut in continuare solutii. Ma gandesc chiar la varianta sa o declar furata. Nu cunosc exact procedura, dar trebuie verificata. Din cate am mai studiat pe diverse alte forumuri, pot da si o declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu mai detin aceasta masina. O rezolv eu cumva.

 

Salutari.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.