Jump to content
POLITISTI.ro

Pierderea telefonului


medi

Recommended Posts

Copilul meu a pierdut telefonul,nu stie unde banuieste dar nu este sigur.A avut telefonul in permanenta in buzunar,s-a urcat intr-un taxi,care l-a lasat la un prieten,La plecare a constatat ca nu mai are telefonul,l-a cautat in casa prietenului,dar nu l-a gasit,de aceea a considerat ca l-a pierdut in taxi.Am facut o plangere la politie pentru aceasta ,bazandu-ma pe art216 din codul penal,legat de insusirea bunului gasit.In urma declaratiilor luate s-a ajuns la concluzia ca nu pot determina locul unde l-a pierdut sau daca i-a fost luat.In aceasta situatie cand nu este vorba de furt ,se cauta telefonul dupa IMEI-ul acestuia?

Link to comment
  • Moderator

Nu poliţistul decide, este necesară dispoziţia magistratului.

 

Legea nr. 82/2012 - retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de retele publice de comunicatii electronice si de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului

 

Art. 18. - (1) Organele de cercetare ale politiei judiciare au dreptul sa solicite datele retinute in baza prezentei legi doar cu aprobarea procurorului care supravegheaza sau efectueaza urmarirea penala ori a procurorului competent potrivit procedurii de dare in urmarire a persoanelor si cu aprobarea judecatorului competent.

(2) Judecatorul se pronunta cu privire la solicitarea procurorului de transmitere a datelor in 48 de ore, prin incheiere motivata, in camera de consiliu.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.