Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Omologare sasiu


nusuntacasa
 Share

Question

Buna ziua, revin cu o alta intrebare.

Uitati scenariul: Vreau sa-mi construiesc un vehicul pt offroad si nu numai, asa numitele "dune/sand buggy". Ceva de genul, ca sa aveti o perspectiva: http://i188.photobucket.com/albums/z260/agemax/DuneBuggy2.jpg

 

Din pdv constructiv mi-am facut temele. Sasiul va fi confectionat din teava rotunda de otel. Puntea fata, sistemul de franare si motorul + CV (1.7 boxer) vor fi luate de pe o Alfa Romeo 145/146. Pentru puntea spate vom avea tot un sistem McPherson. Iar sistemul de directie nu stiu inca sigur, dar probabil va veni de pe o dacie deoarece ma complic foarte mult cu cel de pe Alfa. Voi avea bineinteles faruri, semnalizari, oglinzi, parbriz. Sasiul tubular va pleca de la o cusca de protectie, ceva asemanator cu o monococa. Voi avea scaune tip "galeata" cu centuri cu prindere in patru puncte si rezervor de combustibil securizat. Franele vor fi pe disc - fata si spate, motorul si tractiunea pe spate, doua locuri.

 

Problema ar fi ca inainte sa ma apuc de un asemenea proiect, vreau sa stiu ca poate fi inmatriculat si rulat pe drumurile publice. Din ce am inteles eu de pe site-ul RAR pentru omologarea unui sasiu trebuie ca specificatiile sasiului trebuie sa coincida cu cele ale producatorului. Doar ca eu sunt producatorul si specificatiile eu le stabilesc, cum se procedeaza intr-o asemenea situatie?

 

Merci!

Link to comment
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0
  • Moderator

Poliţia sau poliţiştii nu au nicio legătură cu astfel de probleme. Încearcă să trimiţi un email celor de la RAR.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.