Jump to content
POLITISTI.ro

Preschimbare certificat de înmatriculare deteriorat


viorasdelaoras

Postare recomandată

Mi s-a deteriorat Certificatul de Inmatriculare(s-a rupt in 3 din cauza ca l-am uitat in buzunar si l-am bagat la spalat) si doresc sa-l inlocuiesc(n-am gasit un topic pe aceasta tema).Daca ma poate indruma cineva exact care sunt pasii ce trebuie sa-i fac.Ideea e ca as dori sa stiu daca acest lucru se poate  face pe loc(locuiesc in Bucuresti insa am un program foarte aiurea la serviciu) daca este program zilnic,...adica sa nu mai bat drumul si in alta zi...si ce acte imi sunt necesare.Multumesc!

Link către comentariu

Te prezinti la ghiseu cu urmatoarele documente:

-actul de identitate

-certificatul deteriorat

-cerere de eliberare a unui nou certificat

-cartea de identitate a autov.

-chitanta de plata a taxei de preschimbare a certificatului (se achita la bcr sau cec)

-procura daca nu esti proprietarul autov. sau delegatie daca autov. este inmatriculat pe firma).

Vei primi de la ghiseu o dovada valabila 15 zile urmand sa soseasca la domiciliu prin posta certificatul de inmatriculare.

  • Apreciez 2
Link către comentariu
  • 6 ani mai târziu...

Salut, trebuie sa-mi schimb talonul de inmatriculare al masinii din motiv ca este deteriorta. Am domiciliul  in Maramures si masina la fel este inregistrata in Maramures. As vrea sa stiu daca pot sa-mi schimb talonul in alta localitate sau trebuie sa merg la Maramures? Multumesc!

Link către comentariu
  • Marius a modificat titlul în Preschimbare certificat de înmatriculare deteriorat
  • 2 ani mai târziu...
  • Membru activ

Când e rupt ...când scrisul nu mai este lizibil..când calitatea hârtiei din care este confecționat lasă de dorit și nu mai are proprietățile inițiale. 

Link către comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Va salut. Luni plec în Bulgaria și din greșeală am rupt talonul mașini circa 2cm la jumătate. Credeți ca o sa fie ceva probleme la vama? Nu este timp pana luni ca să îl pot schimba și cu dovada știu ca nu se poate. Mulțumesc. 

Link către comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Buna ziua,

Am certificatul de inmatriculare deteriorat (taiat o bucata din el) si as dori sa il schimb. Intre timp am schimbat si adresa de domiciliu (alta localitate, acelasi judet). Din ce am citit, am nevoie de Fisa de inmatriculare vizata de organul fiscal competent teritorial (de care nu cred ca pot face rost din cauza talonului deteriorat).

Va rog sa ma sfatuiti care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez.

Multumesc anticipat!

Link către comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna ziua,

Soțul meu lucrează în port și la un control de rutina de la poarta, unul din polițiști i a scris pe talon că este deteriorat și necesită schimbare și data până la care e valabil(30.12.2023). Intre timp a expirat și ITP ul mașinii. Am făcut programare pt schimbarea talonului dar nu știu dacă trebuie sa facem ITP ul  pe vechiul talon, care evident nu mai este valabil. Este a 3 oara când ne prezentam pt schimbarea talonului, prima oara ne a cerut certificat fiscal, că nu avem datorii, când am venit cu acela ne au cerut copii după RCA, deși la o simpla verificare se vedea că mașina are RCA. O mulțime de drumuri inutile. 

Link către comentariu
  • Moderator

@CristinaI pentru a preschimba certificatul de înmatriculare deteriorat sunt necesare următoarele documente:

1) Cererea solicitantului (vezi model de cerere ataşat în postare);
2) Certificatul de înmatriculare deteriorat;
3) Dovada achitării contravalorii certificatului de înmatriculare – 49 lei;
4) Actul de identitate al solicitantului în original;
5) În cazul persoanelor juridice vor fi depuse documentele care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie (de exemplu: certificat constatator eliberat de Oficiul Național al Registrului Comerțului), precum și împuternicirea reprezentatului legal al acestora - Delegaţie;
6) Procură specială autentificată de notarul public, în cazul în care documentele se depun de o altă persoană decât titularul.

Cerere-4.pdf

Trebuie precizat faptul că Poliţia Română NU mai are competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate al autovehiculelor cât şi cele privind examinarea, eliberarea ori preschimbare a permiselor de conducere încă din anul 2001.
Aceste activităţi sunt în competenţa DGPCÎ (Direcţia Generală Permise de Conducere şi Înmatriculari şi /sau Serviciilor Publice Comunitare), instituţii care "să fie mai aproape de nevoile cetăţeanului" şi care nu mai au nicio legătură cu Poliţia Română.
Drept consecinţă, trebuie să vă adresaţi instituţiei respective, nu Poliţiei Române sau poliţiştilor.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.