Jump to content
POLITISTI.ro

Permis suspendat de 3 luni jumatet

Postare recomandată

Publicat

Salutare, inainate sa ma judecati ... 'asa ti-a trebuit daca ai condus beat', va rog sa-mi cititi povestioara :)

In data de 20 iunie, 2013 am organizat un asa zis "baby shower" pentru a celebra sosirea primului nostru bebelus. Cum se intampla la stfel de evenimente..da am consumat alcool, de la ora 21 pana la ora 00:00 am baut patru beri de 500ml.

Dimineata la ora 7 m-am dus la alergat cu stomacul gol la o baza sportiva din orasul meu, iar la intoarcere am fost oprit si testat cu etilotestul.

Nu mi-a venit sa cred ca aveam 4.2 in aer expirat. Am fost condus la serviciul de urgenete in vederea recoltarii probelor biologice iar dupa 5 zile am primit rezultatul (sperand sa fie sub 0.8) de 0.9 in sange.

Pe tot parcurusul testarii+recoltare am cooperat si mi-am recunsocut fapta. Chiar si politistul s-a mirat ca nu prezentam deloc manifestari de om in stare de ebrietate, si mi-a zis ca am avut ghinion. 

Summa summarum au trecut apropae 4 luni de cand am permisul suspendat, si nu mai stiu nimic despre..l-am mai sunat pe domnul politist care m-a oprit in aceea zi, iar el a spus ca nici macar nu a ajuns dosarul la parchet, tot la urmariri penale se afla. Am mai vaut cazuri similare pe alte forumuri cu grad de alcolemie mai ridicat si sa finalizat cu NUP.

Intrebarea mea este daca trebuie sa-mi fac griji in vederea anularii permisului si cat timp poate sa dureze acest procedeu. Niciodata nu m-am urcat la volan beat..iar dupa acest caz mi-am cumparat chiar si un etilotest sa nu se mai intimple vreodata acest gen de incident.

Cu respect, Istvan.

• Moderator
Publicat

Mergi la cercetări penale şi întreabă acolo care este stadiul cercetărilor în dosarul tău. Cu siguranţă vei primi lămuriri.

Cât despre anularea permisului, părerea mea este că ar trebui să-ţi faci griji. Din ce povesteşti eu zic că vei pierde permisul de conducere. Şi nu o spun pentru a te speria sau altceva.

• Membru
Publicat (modificat)

leskography sper ca ai vazut ce accent se pune in noul cod rutier pentru cei depistati bauti la volan!Dupa ultimele dosare din ultimul an incoace pe care le-am facut pt alcool nici unul nu a mers cu NUP...si in plus procurorul insarcinat pe rutiera , ii retine pentru 24 de ore pe toti soferii care sunt depistati in trafic cu o alcoolemie de peste unu la mie in sange!Asadar dupa cum a spus si Catalin...ar trebui sa-ti faci un pic griji!

Modificat de cipri83
Publicat

Referitor la cantitatea de alcool consumata (2 L) intervalul orar ( 3 ore ) si restul de 7 ore in care n-ai consumat nimic ma face sa cred ca nu esti sincer, in fine. Depinde in mare parte de ce rezultate ai avut la prima respectiv a doua proba. Daca am inteles bine atunci cand ai suflat in etilotest ai avut 0.42 mg/l alcool pur in aer expirat ( aproape de limita adica 0.40 mg/l alcool in aer expirat ). Ia legatura cu politistul care se ocupa de dosarul pentru a afla in ce stare se afla.

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Nu are rost sa mint ... 4 beri au fost cantitatea consumata...probabil mai e si faza ca seara nu am mai mancat iar dimineata iarasi nimic... a doua proba nu l-am mai dat..politistul mi-a zis ca nu are nici un rost..acum regret...probabil nu avea chef sa stea dupa fundul meu...iar si eu eram grabit sa ajung acasa intrucat trebuia s-o duc pe sotia mea la ginecolog...totusi daca e vb de fairplay, cum se intimpla ca unul care a fost oprit la o saptamana dupa ce m-au depistat pe mine,  avea 0.54 in aer expirat 1.12 in sange, are deja permisul si s-a ales doar cu o amenda administratiava ... legea nu e lege pt toti ???. Antecendente nu am o sungura ciocinire si o depasire de viteza cu 15km viteza legala in cei 14 ani in care am permis.

Modificat de leskography
  • Moderator
Publicat

Justiția se pronunță și aplică sancțiunile în asemenea cazuri, NU poliția. Numai un magistrat îți poate răspunde la întrebare.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.