Jump to content
POLITISTI.ro

Loc de parcare cumparat / rezervat


andr3i1990

Recommended Posts

Buna seara,

 

Am si eu o intrebare si as dori sa va multumesc tuturor celor care vor acorda timp pentru citirea si raspunderea ei:

 

Locuiesc intr-un ansamblu rezidential in orasul Popesti Leordeni unde am cumparat un apartament si un loc de parcare (sunt proprietarul parcelei respective).

 

Mai tot timpul imi gasesc locul de parcare ocupat cu toate ca am pus un semn cu "NU PARCA!".

 

Ce pot face in aceasta situatie?

Daca sun la Politie, poate sa ridice masina sau cum pot actiona pentru a nu mai gasi locul de parcare ocupat?

 

Va multumesc,

Andrei

Link to comment

Cea mai simpla si mai putin costisitoare solutie este sa bagi 4 tevi de fier. Si pe partea pe unde bagi masina pui un lacat. Pui si cheia de la lacat la cea de la Logan (sau ce masina ai) si descui si incui de fiecare data. E cel mai sigur asa.

 

Scuze, uitasem, imprejmuiesti cu lant. 

Edited by Ramtha
 • Downvote 1
Link to comment

Nu as fi vrut sa fac asta din motive pur estetice. Ma gandeam ca exista bun simt intre vecini si nu se va ajunge aici.

Ma intereseaza ce ar face politia intr-un astfel de caz.

 

Multumesc!

Link to comment
 • Moderator

Nu Poliția Română se ocupă de astfel de probleme, încearcă la Primărie - gardienii locali, pentru că ei sunt competenți.

Link to comment
 • Moderator

Dacă consideri că este vorba despre o faptă panală, poţi depune o plângere penală direct la Parchet. Procurorul o analizează şi dacă consideră că se impune, dispune poliţiei să facă cercetări.

Dar sincer eu nu văd ca vreun procuror din ţara asta să înceapă urmărirea penală pentru o astfel de infracţiune. Din ce povesteşti mai sus, faptul că îţi ocupă locul de parcare, nu îndeplineşte elementele constitutive ale vreunei infracţiuni.

Link to comment

Am inteles. Va multumesc mult pentru raspunsuri. Concluzia este ca pe termen scurt nu se poate face nimic inafara de pus T-uri si alte lucruri pentru blocarea locului. Politia nu are nici o autoritate in a-i face ceva respectivului care ocupa abuziv proprietatea privata fara a face plangere penala la parchet. Si cum locul este ocupat mereu de alta masina ar insemna ca in fiecare zi sa ma duc acolo si sa depun plangere...

Link to comment
 • Moderator

Ca să poți acuza pe cineva că îți încalcă fără drept proprietatea trebuie să existe semne clare care să delimiteze suprafața (un gard, eventual niște panouri etc.) și prin care să informezi că respectiva proprietate nu e publică. Nu crezi că e corect așa?

Link to comment
 • Moderator

Chiar dacă locul ăla este în proprietatea ta, faptul că cineva parchează pe el nu întruneşte elementele constitutive ale vreunei infracţiuni. Deci nu putem vorbi despre o faptă penală. Pentru ca acel şofer să fie cercetat penal sunt necesare mai multe condiţii. Şi ca să înţelegi, de exemplu şoferul respectiv ce vine în vizită la cineva din zonă, nu are de unde să ştie că tu ai cumpărat acel loc. Deci nu-ţi încalcă proprietatea cu bună ştiinţă. Când individul parchează pe locul ăla nu este la fel ca şi cum ar intra în curtea unei case, unde terenul este împrejmuit şi este lesne de înţeles pentru oricine că acolo este o proprietate privată.

Din moment ce locul tău de parcare nu este delimitat clar şi omul nu-şi poate da seama uşor că acolo este vb despre o proprietate privată, nu se poate discuta despre ocuparea abuzivă a unei proprietăţi private.

 • Upvote 1
Link to comment
 • 2 years later...

Sunt si eu intr-o situatie asemanatoare. Complex residential, parcare privata prevazuta cu bariera, masina straina parcata pe locul cumparat de parcare.

 

Mi se pare absurd in cazul asta sa nu poti cere ridicarea masinii ce ocupa abuziv parcarea personala. Cu atat mai mult ca fiecare rezident care a optat sa cumpere un loc de parcare are CF, cu locul (numarul parcarii) clar definit. Nu exista nicio confuzie. Nu ai cumparat loc, nu ai telecomanda de la bariera. Ai cumparat, ai trecut in acte locul tau.

 

Indiferent de situatie, mi se pare normal sa poata fi evacuata masina ce iti ocupa proprietatea.

Link to comment

Buna ziua , din cate stiam nu se mai ocupa Primaria de ceva vreme din cauza Ministerului de Interne ce nu poate elabora un regulament de ani buni astfel cum este obligata de lege...

Link to comment

Parcarea fiind privată nu intră nici în competența primăriei ci a administratorul acelui ansamblu rezidențial. În astfel de cazuri acesta își poate rezerva dreptul de a bloca roțile mașinilor care ocupă abuziv acele parcări. (Am văzut cu ochii mei parcări private unde se specifica acest lucru). Nu cunosc foarte bine procedura dar cu siguranță pot bloca roțile.

Link to comment

Buna seara,

Vin si eu cu o intrebare legata de o situatie cu un loc de parcare din cartierul meu.

Este vorba despre 2 locuri de parcare care sunt pe domeniul public (dau la bulevard principal) si care au fost, conform proprietarului, "castigate in instanta prin hotarare judecatoreasca" . (proprietarul este un fost ofiter din perioada comunista, care detine o firma, care are 2 locuri de parcare la bulevard. Firma nu vinde/comercializeaza bunuri, deci nu poate intra in discutie aprovizionarea acesteia)

Problema mea este ca din ce am inteles de la persoane mai cunoscatoare decat mine, NU exista posibilitate ca cineva sa obtina asa ceva, decat prin metode controversate (vreau sa spun ilegale).

Aceste 2 locuri de parcare sunt marcate prin semne neomologate de catre proprietar:

 1. cele 2 spatii sunt vopsite (trotuarul este vopsit cu rosu si alb in forma indicatorului de oprire interzisa + numele firmei)
 2. are 2 capre de metal de care sunt prinse lanturi, pe care le muta pentru a ingradi acel spatiu

Daca parchez pe locurile respective, individul imi pune sub stergator o foaie in care ma ameninta ca voi fi sanctionata de catre politie.
Il banuiesc chiar si de murdarirea parbrizului cu fecale de caine - dar nu am dovezi, deci nu pot decat sa il banuiesc.

Cunoscand individul - imi imaginez ca ar fi pus fara retineri semne omologate pentru a ingradi/marca cele 2 locuri.

Vazand ca de atata timp nu a facut acest lucru - gandul ma duce la faptul ca este o ilegalitate sa detina acele 2 locuri, si de aceea nicio firma/autoritate nu vine sa marcheze omologat acele locuri de parcare. Sau ca undeva este o contradictie, care nu ii permite in totalitate sa " isi marcheze teritoriul"

Drept urmare, intrebarile mele sunt: unde intervine neregularitatea si daca pot parca acolo, sau nu?

Daca ma infrunta acest domn si ma ameninta verbal cu ridicarea masinii/avarierea ei pe durata noptii, ce pot face pentru a il potoli?

Am vazut multi vecini/colocatari din zona care intampina aceasta problema.

Va multumesc.

Link to comment
 • 2 years later...

Buna ziua, am masina inmatriculata in Austria, intrebarea mea este daca pot cumpara un loc de parcare in parcarea blocului daca aceasta nu este inmatriculata in Romania.

Link to comment
 • Marius changed the title to Loc de parcare cumparat / rezervat
 • Moderator

Astfel de probleme legate de împărţirea / vânzarea / rezervarea locurilor de parcare NU intră în sfera de competenţă a Poliţiei Române. Primăriile şi gardienii locali se ocupă de aceste probleme. Te sfătuiesc să mergi la Primărie şi să te interesezi, NU la poliţie.

Link to comment
 • 2 years later...

Bună ziua. As dori sa știu dacă pot solicita un loc de parcare vis a vis de blocul în care locuiesc, deoarece în fata blocului meu nu sunt locuri libere, vis a vis însa, sunt. Mulțumesc! 

Link to comment
 • Active member

Si de unde vrei sa știm noi ?

Mergi vizavi și întreabă administratorul blocului respectiv sau la Primăria din localitatea de domiciliu. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.