Jump to content
POLITISTI.ro

Nu inteleg ceva si vreau o explicatie legala

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Poliţiştii au fost sesizaţi despre incident joi dimineaţă, în jurul orei 04.15. În urma cercetărilor s-a stabilit că un tânăr de 24 de ani din Constanţa şi un altul de 30 de ani din Braşov care au băut, în noaptea de miercuri spre joi, într-un club de pe strada Republicii din Braşov, s-au luat la ceartă toaleta clubului.

Cei doi bărbaţi au ieşit apoi în faţa localului, unde au continuat să se certe, după care s-au luat la bătaie. Tânărul din Braşov l-a lovit cu pumnul în faţă pe celălalt, iar acesta a scos un pistol cu gloanţe de cauciuc şi a tras două focuri către adversarul său, rănindu-l uşor în zona picioarelor.

"Este vorba despre un pistol neletal, cu muniţie de cauciuc, pe care constănţeanul îl deţinea legal, însă conform legii nu avea voie să-l folosească în locuri publice şi nici să consume alcool. Arma a fost ridicată de poliţişti pentru continuarea cercetărilor, fiind găsită pe stradă abandonată de posesorul acesteia", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar-şef Liviu Naghi.

În urma conflictului, ambii bărbaţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Braşov, fiind internaţi pentru investigaţii. Cei doi tineri vor fi cercetaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, bărbatul din Constanţa va fi cercetat şi pentru infracţiuni la legea regimul armelor şi muniţiilor.

Problema care nu o inteleg poate autorul articolului e tampit sau nu inteleg eu legea, conform legii nu avea voie să-l folosească în locuri publice

Partea cu alcoolul o inteleg ca nu trebuia sa bea si sa traga cu pistolul detinut legal, dar daca imi cumpar pistol pentru aparare (plesnitoare cu bile de cauciuc) si il detin legal, eu unde am voie sa ma apar cu el, ca cica in locurile publice nu e voie, asta inteleg eu din articol, pentru ca scrie ca a tras pe strada si nu in local,  adica adversarul ma ataca cu o arma posibil letala (pumnul este o arma posibil letala) si eu nu am voie sa ma apar pe strada de el cu pistolul neletal LEGAL detinut, nu sunt detinator de arma si sunt unele lucruri care le vad prin diverse articole de presa care mi se par absurde, nu cunosc perfect legislatia armelor de foc neletale, dar daca o detin legal pana la urma am doar drept de detinere si atat, un singur lucru am inteles din toate articolele astea cu impuscaturi, daca tragi ca sa te aperi, incalci regimul armelor si munitiilor, indiferent de situatie.

Sursă RomâniaTV

Modificat de Administrator
Eliminare link
Publicat (modificat)

Ai voie să-l foloseşti exclusiv în caz de legitimă apărare sau stare de necesitate. Îl foloseşti ca să-ţi aperi viaţa, nu ca să te răzbuni după ce mănînci bătaie.

Pe de altă parte, nu spune că ar fi fost arestat şi condamnat pentru uz de armă, ci doar că "va fi cercetat". E normal să se facă cercetări, pentru a stabili dacă a folosit pistolul în legitimă apărare. În orice caz de uz de armă se fac cercetări.

Edit: acum am văzut că şi-a abandonat arma la locul faptei. Or asta este o încălcare gravă a legii. ;)

Modificat de VladSoare

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.