Jump to content
POLITISTI.ro

Limitatoare de viteză


VladSoare

Recommended Posts

Salut,

 

În ce acte normative sînt reglementate limitatoarele de viteză, modul lor de amplasare, de semnalizare, înălțimea admisă, cine are dreptul să le monteze și în ce condiții, și așa mai departe?


Pe o stradă din cartierul nostru s-au făcut de curînd niște lucrări. La terminarea lor, după ce au refăcut asfaltul, Doreii au improvizat și două limitatoare de viteză, sub forma unor gîlme din asfalt. Nu se văd deloc noaptea (iar ziua se văd doar în ultima clipă), nu sînt semnalizate în nici un fel, iar pe toată strada nu există nici un indicator de limitare de viteză, viteza maximă admisă fiind cea implicită, de 50 km/h (e vorba de o arteră destul de importantă, nu de vreo alee minoră dintre case). Nu pare să fie o lucrare cu cap și coadă, făcută de primărie în colaborare cu Poliția Rutieră, ci doar o improvizație făcută de un Dorel la rugămintea vreunui locatar din zonă. Asta cu atît mai mult cu cît gîlmele sînt făcute foarte grosolan, îți rupi mașina pe ele dacă nu treci cu o grijă extremă.

 

Vreau să fac o reclamație, dar în primul rînd aș vrea să citesc un pic legislația, să știu pe ce mă pot baza.


Mulțumesc.

Edited by VladSoare
Link to comment
  • Active member

Si in Ferentari e plin de astfel de "lucrari", pentru ca locuitorii fac copii si le da drumul pe strada. 

Cred ca la Primarie ai putea sa faci reclamatie, dar nu stiu daca o sa rezolve cineva ceva...

Edited by bozo
Link to comment
  • Moderator

Administrarea drumurilor naţionale se realizează de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Administrarea drumurilor judeţene se asigură de către consiliile judeţene, iar a drumurilor de interes local, de către consiliile locale pe raza administrativ teritorială a acestora.

În cazul lucrărilor din zona drumului public (construcţie, reparare, întreţinere şi/sau amenajare), acestea se fac cu aprobarea administratorului drumului şi avizul Poliţiei Rutiere.

 

ART. 44 din ORDONANŢĂ   Nr. 43 din 28 august 1997 *** Republicată privind regimul drumurilor

    (1) Administratorii drumurilor pot institui restricţii temporare, parţiale sau totale de circulaţie, pentru executarea unor lucrări, conform normelor stabilite de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului împreună cu Ministerul Administraţiei şi Internelor.

    (2) Pentru protecţia unor sectoare de drumuri administratorii acestora pot institui restricţii cu caracter temporar, semnalizate corespunzător, privind viteza, masa totală maximă admisă şi masa maximă admisă pe axă ale vehiculelor admise să circule pe sectorul respectiv, cu informarea Poliţiei rutiere, a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului şi a utilizatorilor.

    (3) Se interzice blocarea sau amplasarea de obstacole de orice fel pe ampriza drumurilor publice, cu excepţia cazurilor autorizate de administratorul drumului şi de Poliţia rutieră şi care vor fi semnalizate corespunzător.

 

Poţi face sesizare atât la Primărie sau Consiliu Local cât şi la Poliţia Rutieră. Ambele instituţii pot sancţiona contravenţional antreprenorul care execută lucrarea dacă acesta nu respectă condiţiile privind semnalizarea lucrării.

Link to comment

Mulțumesc. 

Chiar dacă n-o să recunoască nimeni, pe mine nu mă interesează atît sancționarea firmei, cît dispariția limitatoarelor. Sau, dacă chiar vor să pună limitatoare, n-am nimic împotrivă, dar să fie făcute cum trebuie.

Link to comment
  • Active member

Ok, daca reusesti cumva sa imi spui si mie. Promit ca fac petitii pentru sutele de limitatoare montate ilegal de la mine din cartier.

Notez undeva unde sunt si fac petitii.

Link to comment

propune sa fie mutate pe strazile unde se dau "race-rii" slapari pe motociclete fara tobe si cu pitzi agatati de ei.

apoi ia o camera si.. o plasa de recuperare a acrobatilor ar mai trebui, sau nu...

Link to comment

Păi nu prea avem raceri prin cartier, iar de mutat nu se pune problema, că nu-s limitatoare adevărate, ci doar ridicături din asfalt. :P

Am depus azi reclamaţia la primărie. Să vedem ce răspuns primesc...

Link to comment
  • 2 months later...

Revin cu noutăți.

Pentru că n-am primit în scris nici un răspuns, s-a dus săptămîna trecută soția la primărie, să întrebe ce se întîmplă. I-au zis că știu de problemă, că sînt într-adevăr ilegale și că se va rezolva.

Azi dimineață două dintre ele dispăruseră, iar celelalte două erau în curs de dispariție. Yupiii! :D

Edited by VladSoare
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.