Jump to content
POLITISTI.ro

Limitatoare de viteză


VladSoare

Postare recomandată

Salut,

 

În ce acte normative sînt reglementate limitatoarele de viteză, modul lor de amplasare, de semnalizare, înălțimea admisă, cine are dreptul să le monteze și în ce condiții, și așa mai departe?


Pe o stradă din cartierul nostru s-au făcut de curînd niște lucrări. La terminarea lor, după ce au refăcut asfaltul, Doreii au improvizat și două limitatoare de viteză, sub forma unor gîlme din asfalt. Nu se văd deloc noaptea (iar ziua se văd doar în ultima clipă), nu sînt semnalizate în nici un fel, iar pe toată strada nu există nici un indicator de limitare de viteză, viteza maximă admisă fiind cea implicită, de 50 km/h (e vorba de o arteră destul de importantă, nu de vreo alee minoră dintre case). Nu pare să fie o lucrare cu cap și coadă, făcută de primărie în colaborare cu Poliția Rutieră, ci doar o improvizație făcută de un Dorel la rugămintea vreunui locatar din zonă. Asta cu atît mai mult cu cît gîlmele sînt făcute foarte grosolan, îți rupi mașina pe ele dacă nu treci cu o grijă extremă.

 

Vreau să fac o reclamație, dar în primul rînd aș vrea să citesc un pic legislația, să știu pe ce mă pot baza.


Mulțumesc.

Modificat de VladSoare
Link către comentariu
  • Membru activ

Si in Ferentari e plin de astfel de "lucrari", pentru ca locuitorii fac copii si le da drumul pe strada. 

Cred ca la Primarie ai putea sa faci reclamatie, dar nu stiu daca o sa rezolve cineva ceva...

Modificat de bozo
Link către comentariu
  • Moderator

Administrarea drumurilor naţionale se realizează de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Administrarea drumurilor judeţene se asigură de către consiliile judeţene, iar a drumurilor de interes local, de către consiliile locale pe raza administrativ teritorială a acestora.

În cazul lucrărilor din zona drumului public (construcţie, reparare, întreţinere şi/sau amenajare), acestea se fac cu aprobarea administratorului drumului şi avizul Poliţiei Rutiere.

 

ART. 44 din ORDONANŢĂ   Nr. 43 din 28 august 1997 *** Republicată privind regimul drumurilor

    (1) Administratorii drumurilor pot institui restricţii temporare, parţiale sau totale de circulaţie, pentru executarea unor lucrări, conform normelor stabilite de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului împreună cu Ministerul Administraţiei şi Internelor.

    (2) Pentru protecţia unor sectoare de drumuri administratorii acestora pot institui restricţii cu caracter temporar, semnalizate corespunzător, privind viteza, masa totală maximă admisă şi masa maximă admisă pe axă ale vehiculelor admise să circule pe sectorul respectiv, cu informarea Poliţiei rutiere, a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului şi a utilizatorilor.

    (3) Se interzice blocarea sau amplasarea de obstacole de orice fel pe ampriza drumurilor publice, cu excepţia cazurilor autorizate de administratorul drumului şi de Poliţia rutieră şi care vor fi semnalizate corespunzător.

 

Poţi face sesizare atât la Primărie sau Consiliu Local cât şi la Poliţia Rutieră. Ambele instituţii pot sancţiona contravenţional antreprenorul care execută lucrarea dacă acesta nu respectă condiţiile privind semnalizarea lucrării.

Link către comentariu

Mulțumesc. 

Chiar dacă n-o să recunoască nimeni, pe mine nu mă interesează atît sancționarea firmei, cît dispariția limitatoarelor. Sau, dacă chiar vor să pună limitatoare, n-am nimic împotrivă, dar să fie făcute cum trebuie.

Link către comentariu
  • Membru activ

Ok, daca reusesti cumva sa imi spui si mie. Promit ca fac petitii pentru sutele de limitatoare montate ilegal de la mine din cartier.

Notez undeva unde sunt si fac petitii.

Link către comentariu

propune sa fie mutate pe strazile unde se dau "race-rii" slapari pe motociclete fara tobe si cu pitzi agatati de ei.

apoi ia o camera si.. o plasa de recuperare a acrobatilor ar mai trebui, sau nu...

Link către comentariu

Păi nu prea avem raceri prin cartier, iar de mutat nu se pune problema, că nu-s limitatoare adevărate, ci doar ridicături din asfalt. :P

Am depus azi reclamaţia la primărie. Să vedem ce răspuns primesc...

Link către comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Revin cu noutăți.

Pentru că n-am primit în scris nici un răspuns, s-a dus săptămîna trecută soția la primărie, să întrebe ce se întîmplă. I-au zis că știu de problemă, că sînt într-adevăr ilegale și că se va rezolva.

Azi dimineață două dintre ele dispăruseră, iar celelalte două erau în curs de dispariție. Yupiii! :D

Modificat de VladSoare
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.