Jump to content
POLITISTI.ro

Studenţii Academiei de Poliţie încep noul an universitar


NewsBot

Recommended Posts

Studenții Academiei de Poliție vor începe mâine noul an universitar

 

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” va începe luni, 16 septembrie a.c., noul an universitar, după o perioadă de trei săptămâni în care studenții anului I au parcurs un stagiul de iniţiere în pregătirea militară şi de specialitate în tabăra de instrucţie Drajna (județul Prahova).

Pregătirea din tabăra Drajna reprezintă o perioadă de formare în care studenții Academiei participă la module de pregătire fizică, instrucţie de front şi de cunoaştere a armamentului.

La finalizarea stagiului de pregătire a fost prezent secretarul general adjunct al MAI, comisar şef de poliţie Mihai Şova, care i-a felicitat pe proaspeții studenţi, apreciind că aceştia au parcurs una dintre cele mai complexe experienţe din viaţa de student al Academiei de Poliţie.
„Mă bucur să văd că după această perioadă intensă nu aţi abandonat şi sunteţi în continuare hotărâţi să mergeți mai departe.Vă felicit pentru asta şi vă garantez că în ministerul nostru este mereu nevoie de oameni hotărâţi, devotaţi și dornici să-şi facă datoria”, a declarat secretarul general adjunct al MAI, comisar şef de poliţie Mihai Şova.

Cu ocazia festivităţii de închidere a taberei, studenţii anului I au prezentat o serie de exerciţii demonstrative, menite a dovedi asimilarea aspectelor teoretice şi a deprinderilor practice ce le-au fost predate în cursul stagiului de iniţiere.
Aceste exerciţii au fost completate de susţinerea unor probe tactice demonstrative de imobilizare a unor suspecţi, intervenția la diverse evenimente sau stingerea de incendii.

În acest an, stagiul de iniţiere organizat în această Tabăra Drajna a fost parcurs de către 379 studenți din anul I, admişi în luna iulie la cursurile Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

 

Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Afacerilor Interne

Link to comment

Invitație la depunerea jurământului de către studenții anului I ai Academiei de Poliție

 

Vineri, 20 septembrie a.c., începând cu ora 08.45, va avea loc ceremonia de depunere a jurământului de către studenţii anului I ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

Festivitatea va avea loc la sediul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, în prezența ministrului Afacerilor Interne, domnul Radu Stroe.

La eveniment au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai conducerii Ministerului Afacerilor Interne şi structurilor M.A.I., alte oficialităţi şi reprezentanţi ai instituţiilor publice.

Jurnaliștii interesaţi sunt invitați să participe la această activitate începând cu ora 08.15, la sediul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, din Bucureşti, Aleea Privighetorilor nr. 1A, sector 1.

Persoană de contact: comisar şef prof. univ.dr. Nicolae Radu, purtător de cuvânt al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” – 0744.830.633.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.