Jump to content
POLITISTI.ro

Speta eveniment rutier

Cheloo

Recommended Posts

Buna tuturor! Postez in acest topic o situatie cu care m-am intalnit de curand si care a fost dezbatuta cu mai multi colegi politisti, fiecare oferind o alta rezolvare. Bun...

Doua autoturisme circula pe un DN, marcate cu A si B, pe acelasi sens de deplasare, DN-ul fiind prevazut cu cate o banda pe sens.

La un moment dat auto B semnalizeaza dreapta pentru a intra intr-o parcare.

Auto A care circula in spate nu poate opri in conditii de siguranta, carosabilul este umed, nu are ABS si loveste auto B in partea din dreapta spate. In urma impactului mai loveste si auto C stationat regulamentar in parcare.

Zona de impact este marcata cu rosu!

Solutia data de mine a fost:

-sanctiune contraventionala conducatorului auto A pentru nepastrarea distantei suficiente fata de auto B in timpul deplasarii

-declaratii de la toti conducatorii auto implicati in eveniment

-autorizatii de reparatie la toti

-copie dupa polita de asigurare RCA la cei doi pagubiti (B si C)

Este ok?

Unii colegi imi spuneau ca mergea si constatare amiabila. Se putea si fara constatarea politiei?

Intreb asta pentru ca relativ recent am fost transferat pe acest domeniu si in trecut nu m-am mai intalnit cu spete de genul acesta...

Am postat si o schita a evenimentului mai sus descris pentru o ilustrare mai buna.

Multumesc!

schita.bmp

• Moderator

Eşti poliţist?

Constatarea amiabilă poate fi utilizată numai dacă sunt îndeplinite urmatoarele condiţii:

•     din accident au rezultat numai pagube materiale
  •     în accident au fost implicate numai două vehicule
  •     nu se creează pagube materiale altei persoane decât celor doi conducători de vehicule implicaţi în accident
  •     există acordul de voinţă al celor doi conducători auto, exprimat prin semnarea formularului

Când sunt trei maşini avariate, nu mai putem discuta despre constatare amiabilă.

Da, sunt politist.

Aspectele acestea le stiam si eu referitor la constatarea amiabila. Daca esti politist, cum ti se pare rezolvarea spetei facuta de mine? E ok?

Cum adica ~in urma impactului~ cand auto C e parcat in spatele auto B, iar auto A a lovit doar cu fata? La ce Birou esti? De ce nu soliciti acces in aria privata sa primesti niste sfaturi concludente ?!

Cred ca ai dreptate bundesgrenzschutz... Rog un moderator sa inchida topicul de aici si o sa il mut in aria privata dupa ce primesc acces.