Jump to content
POLITISTI.ro

Urmează noi reduceri la ministerul de interne?


Elvis

Recommended Posts

Ministerul de Interne vrea sa faca economii!

Dar nu va ganditi ca domnul ministru Radu Stroe va taia salariile de merit si de excelenta, va micsora salariile barosanilor, va taia din cheltuielile de protocol sau va taia din ,,deplasarile" corpului de control care acopera mizeria etc!

Nu! Va taia functii!

De unde?

Din operativ , de unde credeati!

De la OP, doar este ,,Cenusareasa" Politiei Romane.

Si de aici se poate, nu donule ministru Ponta?

Prin Adresa DMRU nr. 66915/1/11.09.2013 inspectorii sefi ,,sunt rugati frumos" sa dea ,,cele mai mici functii" spre,,radiere"!

 

Se demonstreaza inca odata daca mai era nevoie ca acest minister este condus de incompetenti care habar nu au pe ce lume traiesc!

Incompetentilor din Ministerul de Interne care nu puteti sa va dati seama la inceputul anului cand se face bugetul ca trebuie sa ne dati banii de tinuta pe anul in curs, functiile astia ,,libere" pe care le taiati pentru ca asa va cere Ministerul de Finantelor Publice sunt BUGETATE!

Parca voi trebuia sa cereti bani la rectificare nu sa renuntati la functii!

Edited by Elvis
 • Upvote 2
 • Downvote 1
Link to comment

Asa cum va spuneam, unii mi-au dat minusuri la greu atunci cand va spuneam ca se zvoneste ca vor sa ne diminueze salariile cu 10%, azi am aflat cu surprindere ca de fapt diminuarile s-ar putea sa fie si mai mari. Sau cel putin asta intentioneaza donii care ne conduc.

Ministerul Finantelor Publice a trimis o adresa in teritoriu si i-a ,,rugat frumos" pe contabilii sefi de la I.P.J.-uri sa faca simulari pe legea unica de salarizare.

Am vorbit cu domnul contabil sef si l-am rugat sa faca simulari atat pentru mine cat si pentru alti colegi agenti.

Salariul brut a scazut in toate cazurile cu sume cuprinse intre 250 si 500 lei.

Iar asta in cazul agentilor care nu au salariu de merit sau de excelenta!

Poate acum inteleg ,,unii" de ce tin atat de mult sa ne numim toti ofiteri de politie!

 

 

Astia sunt mai rai decat pedeleii...................

Edited by Elvis
 • Upvote 1
Link to comment

  Ai dreptate, Elvis! Din pacate, nepasarea unor colegi naste monstrii! Legea unica de salarizare nu aduce nimic bun pentru agentii de politie. Daca am fi toti ofiteri de politie am avea de castigat. Am citit cateva postari in care "unii" colegi afirmau ca nu e nimic rau sa fii agent. Au dreptate, dar pe viitor vom avea de suferit. Ca agent nu ai nicio sansa de promovare, nu poti avea o cariera asa cum au ofiteri sau lucratorii din penitenciare.

  Ca de obicei, "curatenia" ii va viza pe cei "de jos", pe cei din operativ, iar cei din IGPR sau structurile de suport ale ipj-urilor vor ramane in sistem. Si asa ii vor justifica existenta jindarii si localii!

 

  FACEM PARIU? DACA VOR AVEA LOC RESTRUCTURARI SAU DIMINUARI DE SALARIU, MAREA MAJORITATE A COLEGILOR NOSTRI NU VA AVEA NIMIC DE OBIECTAT, CI SE VOR BUCURA CA AU UN LOC DE MUNCA SI ATAT! ASA A FOST SI DATA TRECUTA, CAND DOAR CATIVA NE-AM CERUT DREPTURILE SI AM FOST MARGINALIZATI DE CATRE MAJORITATE! NE MERITAM SOARTA!

  AVEM ATATEA SINDICATE SI DEGEABA!

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Sache ce nu intelegi tu este ca toate sindicatele sunt formate din politisti.

Indiferent cat de,,veninos" ar fi liderul de sindicat, asta in conditiile in care este cinstit, o conditie necesara si suficienta, nu poate face mare lucru daca la miting merge cu 20 de oameni.

Singura forma de protest asta este, ca ne place, ca nu ne place, marii ,,academicieni" din minister atunci cand au facut statutul, cum vor face si acum datorita lipsei de reactie a noastra a tuturor, ne-au confiscat dreptul la greva. Drept prevazut in Constituitia Romaniei!

Si hai sa-ti dau o veste ,,buna".

Unui ,,suptofiter" cu 20 de ani de munca, in operativ unde credeai, ii scade salariul pe brut cu aproximativ 500 de lei, unui ofiter cu 20 de ani de munca ii creste salariul pe brut cu 1500 de lei.

Si astia nu sunt ,,zvonuri". Este oficial, asta fac contabilii sefi din inspectorate acum! Simulari!

Multumim donului Ponta care se gandeste la sitemul de ordine publica!

Iar cand ministrul Afacerilor Interne, la solicitarile indreptatite ale noastre, ne raspunde ca ,,se carpeste cu ce are" pentru ca chiorul de Ponta nu-i da bani, avem un tablou complet al luptei politice pe spinarea noastra!

 

Nu-i mai vad pe cei care imi dadeau minusuri cand spuneam ca este posibil sa ne taie din bani!

O fi zvon, n-o fi zvon.......dar cred ca este posibil daca asteptam sa vedem ce se va intampla, pe principiul ,,lasa ba ca nu ni se intampla noua"! Ar cam fi vremea ca fiecare agent sa constientizeze ca 1+ 1 fac 2 si ca fiecare agent conteaza in fata Ministerului!

Daca inainte de rectificare va fi liniste avem toate sansele sa luam bani mai putini!

Sa dea Dumnezeu sa nu se intample, ca dupa cum merg treburile, iar noi o sa ne complacem in letargia asta care ne paralizeaza de ani de zile, decat el ne mai poate ajuta!

Edited by Elvis
 • Upvote 1
Link to comment

Lucrurile stau si mai rau decat am anticipat eu.

Si o sa va explic de ce.

O sa iau cazul meu care se potriveste multor politisti din tara. 

In prezent ocup o functie de agent I cu un coeficient de 2,80.

In Legea unica de salarizare, functiei mele ii corespunde clasa 35 cu un coeficient de 2,32. 

Numai ca estimarile facute in simulari de catre contabilii sefi se fac pe maximul pe care il poti obtine ,,virtual" adica pe un indice de 2,49 clasa 38 corespunzator maximului din Legea unica de salarizare functiei de agent I.

Asfel voi pierde 200 de lei la salariul functiei de baza si 300 de lei la sporuri la un indice de 2,49 pe care nu cred ca il voi avea.

Pierderile vor fi mult mai mari decat v-am spus prima data, calculate la un indice de 2,32.

 

Adica vor lua de la ,,suptofiteri" si vor mai pune la ofiteri astfel incat cresterile salariale vor fi de 3% in fiecare inspectorat din tara.

In acest caz, probabil, Ministerul Finantelor Publice va pune in aplicare Legea de cacat a lui Boc.

Mai indoiesc ca ,,marii specialisti " de la finante vor sta sa citeasca un raport de 300-400 de pagini care vine de la fiecare inspectorat din tara si ii va durea in basca de impactul dezastruos pe care il va avea asupra agentilor de politie!!!!!!!

 

O sa va postez adresa mai jos pentru cei care imi spuneau ,,sunt zvonuri sau nu sunt zvonuri"!!!!

777.pdf

 • Upvote 1
Link to comment

Sindicatele au oameni in fiecare unitate in parte, in fiecare structura. Ori de cate ori s-a organizat un sindicat sa mergem la bucuresti sa protestam, m-am dus, si nu doar eu. Ca vine unul (ca asta esti tu, care scrii pe un forum, fara sa te cunosc, doar "unul") si spune ca sindicatul vrea, dar nu are cu cine, ma lasa rece. Sindicatul nu vrea nimic! Arata-mi ultima hartie a sindicatului in care si-a chemat membrii la prosteste! Iti zic eu ca nu a venit niciuna... Sindicatul se duce, cu 2-3 oameni ei stiu de unde luati, ca de data si ora nu se spune nimic in tara, nu se organizeaza, nu se pune la dispozitie transport pentru oamenii din teritoriu. Noi nu avem sindicate!

 • Upvote 1
Link to comment
 • Active member

M-am interesat la mine la financiar-contabilitate despre acele simulari cu privire la impactul legii in cauza asupra salariului meu, simulari care se pare ca au fost trimise saptamana trecuta la Bucuresti. Interesat fiind de cat ar fi salariul meu in urma unor astfel de schimbari, mi s-a spus ca nu pot avea acces la acele liste pe care figurez pt ca sunt clasificate cu ""secret de serviciu". :wacko:  Pai si eu cu ce mama dracului oi fi autorizat? Nu pt acces la informatii clasificate, inclusiv cele cu secret? M-am abtinut, pt ca mi-am adus aminte in ce judet lucrez. Unic in tara in ceea ce priveste drepturile banesti si nu numai.

Cand e sa-ti ia, o fac cu 2 maini si invoca cele mai ale dracu` legi, norme, ordine de care n-a auzit nimeni, le respecta pana la litera, cand e vb sa-ti dea, se fac ca ploua si se sterg la ... nas cu legea.

Link to comment

"unii mi-au dat minusuri la greu atunci cand va spuneam ca se zvoneste ca vor sa ne diminueze salariile cu 10%", imi pare rau ca minusurile te-au suparat atat de tare, chiar tu spuneai ca nu sunt importante. Atunci, nu ai spus ca s-au facut simulari pe actuala lege a salarizarii unice si, in  interpretarea sindicatelor, rezulta diminuari ale salariilor. Eu nu stiu mai nimic despre aceasta lege, prevederile ei nu ma afecteaza direct, dar , chiar daca nu s-a aplicat niciodata, presupun ca sindicatele au facut simulari si au avut un punct de vedere inca din 2010. Am inteles, daca ministrul muncii nu minte, ca se fac simulari pe actuala lege, tocmai pentru ca se intentioneaza o modificare radicala a acesteia, care sa-i dea mai multa flexibilitate. Proiectul privind noua lege de salarizare fiind in lucru, ministrul a mai spus ca n-au fost consultati partenerii de dialog social. Partenerii de dialog social se pot pregati  temeinic si organiza.

"... vor lua de la ,,suptofiteri" si vor mai pune la ofiteri" asta nu e doar urat, cred ca poate sa faca si mult rau.

Link to comment

Tsa daca tu crezi ceva din ce spun politicienii la televizor inseamna ca esti naiv.

Parteneri de dialog social pe vremea PDL-ului?

Hai sa fim seriosi.....

Legea unica de salarizare in Germania a fost in dezbatere publica si au avut loc negocieri cu sindicatele, patronatele etc timp de 4 ani!

Iar raportul la ei este de 1 la 5!

Sa dea Dumnezeu sa se modifice indicii de salarizare din legea asta unica de rahat a lui Boc, dar eu unul nu mai cred.

Drumul spre iad este pavat cu bune intentii!

Tsa intre ofiteri si ,,suptofiteri" exista o falie pe care ofiterii ori nu vor sa o recunoasca ori nu-si dau seama pentru ca cel cu burta plina nu-l va crede niciodata pe cel infometat.

Si nu este normal, sunt structuri unde agentii si ofiterii desfasoara aceleasi activitati, ba de foarte multe ori agentii au atributiuni in plus!

Nu iti mai spun ca fisa postului este facuta de marii stategi cu copy-paste atat pentru ofiteri cat si pentru agenti.

Sunt identice fisele postului pentru agentu IV cat si pentru specialistul II!

Adica primul grad de agent corespunzator functiei si penultimul grad de ofiter corespunzator functiei!

Iar cand vine sfarsitul lunii agentul ia de doua ori ma putin decat ofiterul.

Parca la munca egala remuneratie egala, nu? Fraternite , egalite etc sa ne avem ca fratii sa ne .....altii!

 

PS. Nu ma supara minusurile , ma supara atitudinea unor colegi de-ai mei care sunt Gica Contra, Toma Necredinciosul etc.

De parca eu as avea vreun interes sa-i mint.

Am acces la unele informatii de interes pentru toti si le pun aici.

Asta este rolul forumului sa ne informam reciproc si sa devenim mai buni nu sa ne dam minusuri!

 • Upvote 10
 • Downvote 2
Link to comment

Sache ce nu intelegi tu este ca toate sindicatele sunt formate din politisti.

Indiferent cat de,,veninos" ar fi liderul de sindicat, asta in conditiile in care este cinstit, o conditie necesara si suficienta, nu poate face mare lucru daca la miting merge cu 20 de oameni...

 

Eu stiu foarte bine ce inseamna un sindicat! Citeste postarile mele si o sa vezi acest lucru!

Cum sa mergi "la lupta" cu un lider care a avut si are numai beneficii din partea sefilor, cum sa mergi cu un lider care este mai mult decat prieten cu sefii? De fapt, cum sa lupte pentru noi un astfel de lider cand el are aceste beneficii? Nici nu se gandeste sa faca acest lucru, pentru ca lui ii este bine asa. 

Am cerut sa iesim in strada si mi s-a raspuns ca se va analiza de catre cei din conducerea sindicatului, nu are importanta care. De peste trei luni de zile se analizeaza.  :hmmmt:

Un lider trebuie sa se faca iubit si stimat de catre mebrii de sindicat si nu de catre conducerea ipj-ului. Si atunci o sa venim cu toti sa il spijinim in activitatea sa sindicala. Pana atunci... Activitate sindicala oricum nu prea exista!

Elvis, nu incerca sa ii aperi. Peste 90% din liderii de sindicate nu au tupeu sa comenteze, sa ne apere drepturile, pentru ca au avut si au beneficii de la MAI. Nu traiesc dintr-un salariu de sub 2.000 lei, si-au incadrat rudele in sistem.

Elvis, crezi tu ca poti sa schimbi ceva, de unul singur? Sau cu 200 de politisti protestatari se schimba ceva? Dupa parerea mea, unele sindicate exista doar pentru a manipula si pentru a face bani pentru cei care le conduc.

Principalii vinovati suntem noi, membrii de sindicat, pentru ca nu luam atitudine impotriva acestor lideri alesi de noi si care ne-au tradat si care se poarta ca si cand sindicatele ar fi primite mostenire de la parintii lor! Nepasarea este caracteristica socitatii noastre!

In curand, cred ca o sa ma retrag din sindicat pentru a fi un om liber, pentru ca m-am saturat sa il "sponsorizez" pe liderul nostru!

Link to comment

Sache vad ca tu o dai inainte cu liderii de sindicat care au beneficii si sunt iubiti de sefi......

Sunt lideri pentru ca voi i-ati ales si tot voi ii puteti schimba.

Barbateste este sa spui cine are beneficii si este iubit de sefi, vorbind la modul general nu ne ajuti cu nimic.

Daca fiecare dintre noi ar intelege ca poate schimba ceva acum la momentul cand vorbim ne-ar fi mult mai bine.

Eu chiar traiesc din salariu, greu, dar vietuiesc.

Cu 200? Si cu 2 poti schimba ceva..........cat o sa mai putem sa protestam!

Edited by Elvis
 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Nu sunt politist dar ii dau dreptate lui ELVIS, nu va reprezinta, jos cu ei, si protestul trebuie facut, pentru ca e o forma de exprimare a revendicarilor, se poate protesta in mai multe moduri, de la manifestatie de strada, la o rigurozitate acerba, citisem intr-una din cartile lui Sven Hassel o replica care mi-a ramas in minte legata de armata prusaca si regulamentele ei: Cu regulamentul de instructie prusac respectat la linie poti omori un om si asta perfect legal, ia protestati si voi prin aplicarea la linie a legii, fara echivoc si sa vezi atunci nebunie, poate asa va asculta cineva, de exemplu in Bucuresti banuiesc ca colegii de la circulatie cam stiu pe unde trec Grangurii dimineata, ia sa le blocati calea cum se aude si se vede o ambulanta si de la 2 km distanta, caci mi se pare perfect LEGAL sa ajutati o Ambulanta sa ajunga cat mai repede la spital NU? Si pesemne ca mai sunt si alte maruntisuri care nu le stiu eu

Link to comment
 • Moderator

Probabil în încercarea de a se mai linişti spiritele, cei de la ministerul de finanţe au trimis o adresă în care precizează că în niciun caz nu vor scădea salariile, iar cei de la vârful ministerului de interne încearcă să liniştească oamenii.

Că se face o bază de date ... aşa la mişto, să vadă cei de la finanţe pe dracu să-i pieptene, dar dacă vor fi cazuri în care datorită aplicării noii legi de salarizare vor exista situaţii de scădere a salariului ... să vedeţi că e doar la vrăjeală, că ele de fapt nu vor scădea, bla, bla, bla.

Abureală maximă!!! 

 

post-2-0-49101700-1380204500_thumb.jpg post-2-0-74827400-1380204519_thumb.jpg

Link to comment

  Asa au zis si ca nu vor fi diminuate salariile dar si ca nu vor fi disponibilizati oameni si, totusi, aceste lucruri s-au intamplat, cand am fost adunati cu localii si am iesit mai multi decat ar fi trebuit. Pacat ca unii dintre colegii nostrii au uitat aceste lucruri si acum, ca si atunci, nu au nimic de spus, nu se vor bate pentru drepturile lor si se vor "bucura" ca au un serviciu. Din cauza nepasarii fac astia ce vor cu noi, din cauza tolerantei de care dam dovada fata de cei care pe care i-am ales. Ne-au pacalit si astia ca ne dau, ca ne fac, ca va fi bine. Nu fac politica, dar la noi totul are legatura cu politica.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Active member

Trebuie sa fii prost sa pui botul la vrajeala lor. Imi cer scuze pt limbajul mai popular, dar poate asa inteleg si unii ghertoi care folosesc cuvinte fancy ca sa-ti ia fata cu 2 hartii. Daca totusi se intampla, sa nu-i pui sa manance hartia respectiva?

Link to comment

Exact asa cum ma asteptam!

Dragi colegi aceasta adresa a MAI este semnata de ordonatorul principal de credite!!!!!!

Secretarul asta de stat care semneaza este un anonim?

Nu-mi vine sa cred! Chiar sa nu mai existe nici macar un barbat prin ministerul nostru care sa semneze o adresa?

Nu-si mai asuma raspunderea nimeni?

Chiar asa de cocosati sunt toti purtatorii aia de uniforma prin stabilimentul ala cu felinar rosu?

Chiar nu mai exista nici macar un politist prin MAI -ul asta , asa macar de prasila?

Eu am o vorba, nici macar cu injectii pline cu beton armat in coloana vertebrala nu le mai indreptam cocoasa!

Cocosatilor din minister, nu suntem linistiti !

Ba s-ar putea in urmatoarea perioada cand vom vedea ca domnul ministru Radu Stroe ne-a mai spus o minciuna pentru luna septembrie, va aduceti aminte 50% din banii pe haine, sa devenim foarte agitati!

La Caras 120 de politisti vor intra in greva foamei, vedeti ca s-ar putea sa ne imbolnavim mai multi de virusul asta.

Cica a inceput sa circule foarte rapid prin tara. Virusul!

Pentru un drept legal al nostru nu au bani, cei de la Ministerul Finantelor Publice in ultimii ani, sunt aia la care va caciuliti voi oamenii pusi politic pe functii inalte prin minister, dar gasesc pentru ,,polutistii cocalari"!

S-a mai votat o lege in somn, norma de hrana pentru cocalari!

Vreau sa va transmit un mesaj!

 

„Multi dintre caini au invatat sa fie oameni, insa se pare ca si multi dintre oameni au invatat sa devina javre. Intr-o Romanie a Binelui, asemenea specimene ar trebui să fie găsite doar ca exponate la muzeul neamului prost…”

Edited by Elvis
 • Upvote 7
Link to comment

De la Dragnea Citire. am pus doar partea legata de politie, ca sunt mult mai multe ministere afectate

 

DESCENTRALIZAREA POLIŢIEI

Descentralizarea competenţelor poliţiei este prevăzută în proiectul de OUG, urmându-se a se completa atribuţiile poliţiei locale, dar şi atribuţiile Poliţiei Române. Potrivit documentului citat se va modifica OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi se va propune ca „aplicarea şi executarea controlului privind respectarea normelor referitoare la circulaţia pe drumurile publice să se realizeze de către autorităţile administraţiei publice locale prin servicii rutiere organizate în subordinea acestora”.

Noile servicii rutiere se vor afla în subordinea autorităţilor administraţiei publice locale, primarii, cu avizul Inspectoratului de poliţie judeţean, urmând să numească directorii executivi ai acestor noi Servicii Rutiere. Competenţele acestor directori vor fi aprobate de consiliile locale, cu avizul Inspectoratului de poliţie judeţean.

Pentru descentralizarea poliţiei, categoriile de personal al poliţiei locale se vor completa cu functionari publici, civili, cu statut special, care vor ocupa funcţii specific de poliţist conform Statutului poliţistului.

Cum se modifică legea privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române

“În interiorul localităţilor urbane aplicarea măsurilor de menţinere a ordinii şi liniştii publice, a siguranţei cetăţeanului, de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional şi de identificare şi contracarare a acţiunilor elementelor care atentează la viaţa, libertatea, sănătatea şi integritatea persoanelor, a proprietăţii private şi publice, precum şi a altor interese legitime ale comunităţii se realizează de către autorităţile administraţiei publice locale prin servicii de ordine publică organizate în subordinea acestora”, se arată în proiectul de OUG.

Toate cheltuielile privind organizarea şi funcţionarea serviciilor de ordine publică, aflate în subordinea autorităţilor administraţiei publice locale, se asigură din bugetele locale/Bucureşti, cu avizul  Inspectoratelor de poliţie judeţene, în condiţiile legii.

De asemenea, bunurile mobile şi imobile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Inspectoratelor judeţene de Poliţie, folosite de compartimentele/serviciile de ordine publică, reorganizate ca Servicii de ordine publică trec în domeniul public al unităţii administrativ-teritoriale pe a cărei rază funcţionează şi în administrarea consiliilor locale, cu păstrarea destinaţiei, conform prevederilor legale.

Şi directorii executivi ai acestor servicii de ordine publică vor fi numiţi de primar, cu avizul Inspectoratelor de poliţie judeţene, în condiţiile legii.

Pentru ca toate acestea să devină realitate, vor trebui modificate legea 155/2010 privind poliţia locală, modificarea Legii nr. 218/2002 privind Poliţia Română şi OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

“Suplimentarea numărului de personal din cadrul Serviciului rutier şi Serviciul de ordine publică din cadrul poliţiei locale se poate realiza prin transfer de la Ministerul Afacerilor Interne sau prin repartizarea de la instituţiile de învăţământ din subordinea Ministerului Afacerilor Interne’’, se arată în documentul realizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Link to comment
 • Moderator

Înainte să postezi, nu ar fi rău măcar dacă ai citi ce s-a postat în ziua respectivă, măcar ultimele postări. Deja de discută despre acest lucru încă de azi.dimineaţă în topicul cu

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.