Jump to content
POLITISTI.ro

Restituire permis retinut


lenuta

Recommended Posts

Buna ziua,

In data de 16 august am fost santionata crontraventional pt neacordare prioritate si mi s-a retinut permisul pt 30 zile. In cazul in care politistul nu a eliberat o dovada de circulatie pt 15 zile pe motiv ca nu am semnat procesul-verbal, imi pot recupera permisul incepand cu data de 16 sept? Se considera cele 15 zile de dovada de care nu am beneficiat ca si perioada de suspendare? Exista vreun articol despre asa ceva?

Multumesc

 • Downvote 2
Link to comment
 • Moderator

Dovadă înlocuitoare a permisului cu siguranță a fost eliberată, dar probabil ai refuzat să o primești la fel cum ai procedat și în cazul copiei procesului verbal.

Cele 30 zile se calculează începând cu următoarea zi după ce expiră cele 15 zile prevăzute în dovadă.

Link to comment

Nu am refuzat dovada, ca dovada am apelul telefonic la serviciul de urgenta 112, am depus o plangere pentru neacordarea acelei dovezi cat si martorul din masina! Ce pot sa fac in acest caz?

 • Downvote 5
Link to comment
 • Moderator

Lenuta,

Sunt sigur că vei primi acasă o comunicare oficială de la Poliția Rutieră în care vei găsi specificată perioada de suspendare a dreptului de a conduce (cel mai probabil pâna la sfârșitul lui septembrie).

Link to comment

Am refuzat semnarea procesului-verbal deoarece nu corespundea cu ceea ce s-a intamplat in realitate, mi-a aputut bruc un pieton in partea laterala a masinii si asa a considerat ca nu am acordat prioritate, dar nu a tinut seama ca pe banda nr 1 era parcat un autoturism, ca nu conduceam cu viteza si ca am oprit fara a pereclita viata pietonului, cat despre dovada nu aveam de ce sa o refuz mai ales ca ma aflam pe raza altui oras si nedandu-mi acea dovada am circulat fara acte pana la domiciliu riscand sa fiu controlata in trafic de un alt echipaj al Politiei Rutiere si sa iau o amenda pentru neprezentare de acte. Instiintarea am primit-o in data de 3 septembrie si m-au anuntat ca mi s-a suspendat dreptul de a conduce incepand cu data de 1 septembrie si nu sunt de acord cu aceasta instiintare, deoarece acel politist nu mi-a dat nici dovada si nici nu a adus un martor ca nu am vrut sa semnez procesul-verbal, dar pe procesul verbal apare un martor de care eu nu stiu nimic, proces-verbal care abia am facut rost de el, deoarece nu mi-a fost afisat la domiciliu si ei sustin ca a fost afisat si refuzand sa imi dea o copie a afisarii sau sa mi se comunice data in care a fost facuta afisarea pentru a putea contesta procesul-verbal.

Edited by lenuta
 • Downvote 8
Link to comment
 • Member

Cât tupeu pe acest organ al legii!!! DAR VAI!!! Trebuia ca doamna/domnișoara sa îl ia pe respectivul pieton înainte ca sa se considere neacordare de prioritate..da da...contravenientul întotdeauna are dreptate...POLIȚISTUL E DE VINA CA A CONSTATAT ACEASTA CONTRAVENȚIE!......

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Member

Lenuta stia linistita ca noi stim cum sta treaba si care este adevarul!Tu chiar crezi ca intri aici pe acest forum si incerci sa ne convingi ca un politist din cadrul Politiei Romane a facut un abuz prin faptul ca ti-a intocmit pe nedrept un proces verbal si nu ti-a eliberat o dovada inlocuitoare pentru permisul de conducere pe care ti l-a retinut.Te rog sa ma crezi ca nu esti un caz singular de nesimtire crasa care pozeaza in nevinovata incercand sa arate prin orice metoda neadevarul si sa-l prezinte pe politist ca pe un infractor.Vreau sa te vad pe tine cand ai sa traversezi pe trecerea pentru pietoni intr-o asemenea situatie ca si cea pe care ai prezentat-o tu ,iar daca vei fi accidentata care va fi parerea ta?Oare atunci vei avea aceeasi parere fata de politist ca si acuma?Nu uita ca in apropierea trecerilor pentru pietoni trebuie sa incetinesti si sa ai atentia sporita!

Si nu in ultimul rand da-mi voie sa cred ca ai fost oprita de catre un politist local pentru ca acestia comit abuzuri folosindu-se de intitulatura (atribuita in mod ilegal) de politist si care au drepturi restranse in domeniul circulatiei rutiere,pentru ca draga Lenut-o, Politia Romana iti elibereaza dovada pentru orice act care ti-l ridica...nu si in cazul in care ai "zbughit-o" de acolo invatata fiind de vreun "cap de creta" iar dupa aceia sa suni la 112 unde sa faci pe victima ca ti s-a facut un abuz!Am intalnit multe astfel de cazuri asa ca nu mai are rost sa-ti sustii cauza!Rusine!!!

 • Upvote 1
Link to comment

Domnule Ciprian, eu sunt foarte linistita, dar vreau sa va vad pe dvs. si pe ceilalti cetateni cand veti fi pusi intr-o astfel de situatie si apoi sa va vad! Eu am constiinta impacata, am specificat exact ce mi s-a intamplat si rusine ar trebui sa le fie acelora care fac abuz de putere si se cred dumnezei, iar acesti dumnezei sunt platiti din banii nostri!

 • Downvote 2
Link to comment
 • Member

Stai linistita doamna Lenuta ca si asta cu "sunteti platiti din banii nostrii" o auzim des de la cei care se cred ca au fost neindreptatiti de Politie, insa te rog sa ma crezi ca si noi aducem contributie la stat ca oricare cetatean poate si mai mult ca unii!"Dumnezei" sunt cei care judeca si sunt platiti tot din banii dvs!

Link to comment
 • Moderator

Dragă Lenuţa, ţin să te anunţ că banii ăia ai tăi, nu au mai ajuns să ne plătească pe noi. Îţi vine să crezi? Chiar dacă nu te interesează, e bine să ştii că poliţiştilor nu le sunt achitate drepturile la zi, iar dacă coroborăm această situaţie şi cu faptul că poliţiştii sunt nevoiţi să sponsorizeze zilnic această instituţie, cumpărând din buzunar colile de hârtie, benzină, piese de schimb sau echipament, am putea spune că muncesc pe datorie. Aşa că vrăjeala asta cu banii tăi din care sunt plătiţi poliţiştii nu prinde aici. Se pare că în ultimii ani banii tăi nu prea mai ajung să-i plătească pe poliţişti. Aşa că te rog respectos să faci ceva, să iei atitudine, pentru că banii tăi nu ajung acolo unde crezi tu.

În altă ordine de idei, poliţistul ăla de ţi-a luat permisul este plătit de toţi ceilalţi ce respectă regulile de circulaţie şi vor să circule în siguranţă pe stradă, pietoni sau nu. Iar ei toţi, tocmai pentru asta-l plătesc, pentru a-i găsi pe cei ca tine, cei predispuşi să le schilodească sau chiar ucidă copii, bătrânii sau rudele ce încearcă să traverseze o stradă pe trecerea de pietoni dar au ghinionul să se întâlnească cu cineva de teapa ta, care ulterior după ce a nenorocit un om spune: "mi-a apărut brusc un pieton în partea laterală", ca şi cum pietonul ăla se teleportează direct pe trecere lângă maşina ta, exact ca o fantomă ce apare de nicăieri. Oare cine trebuie să-l vadă, dacă nu conducătorul auto ce se apropie de o trecere pentru pietoni? Asta înseamnă că dacă a apărut brusc, aşa cum spui chiar tu, nu l-ai văzut când s-a angajat în traversare, ceea ce este şi mai grav. Ar trebui să nu mai conduci niciodată, pentru că eşti un pericol pentru ceilalţi.

Cât despre poveştile cu dovada şi procesul verbal, să ştii că îţi meriţi soarta! Nu ai fost în stare să pricepi că dacă eşti nemulţumită de măsura poliţistului există căi legale şi civilizate să o conteşti, iar circul şi scandalul pe care l-ai făcut acolo în stradă nu rezolvă absolut nmic, ba din contră, după cum vezi te încurcă mai rău. Aşa că meriţi ceea ce ţi se întâmplă, tocmai pentru că nu ai fost capabilă să pricepi că nu rezolvi nimic prin scandal, arfe şi fiţe acolo în stradă şi în faţa poliţistului, chiar şi dacă te consideri nedreptăţită. Nu acolo în stradă îţi rezolvi problema prin circ, ci în altă parte, într-un mod civilizat şi legal. 

 • Upvote 5
Link to comment

Domnule Catalin,

1. In primul rand adresarea " Draga Lenuta" nu ar trebui sa fie in vocabularul dumneavoastra pe acest forum.

2. Sustin ca nu-si merita banii politistii care va fac de rusine si nu respecta statutul politistului.

3. Ar trebui sa stiti ca acel politist m-a jignit si a vorbit urat!

4. Dupa cum scrieti e clar ca sunteti politist si sper ca nu de aceeasi teapa cu cel care m-a oprit pe mine, dumneavoastra ar trebui sa stiti cel mai bine cum trebuie sa se comporte un politist indiferent de situatia cu care se confrunta.

5. Nu ar trebui sa faceti pe victima care cheltuieste din buzunarul propriu, deoarece nu sunteti obligat sa faceti asta.

6. Daca sunteti asa de nemultumit de ce mai stati in acest sistem?

 • Downvote 7
Link to comment
 • Moderator

Nu eşti în măsură să-mi spui ce ar trebui să conţină sau nu vocabularul meu, mai bine te-ai uita la posturile anterioare să vezi cum maltratezi gramatica limbii române, înainte să te apuci să dai lecţii altora. 

Nu face nimeni pe victima aici, ci doar ţi-am spus să ne scuteşti de stereotipurile populiste şi penibile preluate de la retardaţii ce se perindă pe la televizor, pentru că tu eşti cea care a simţit nevoia să aducă vorba despre cum plăteşti poliţiştii. Iar pentru acurateţea informaţiilor ţi-am explicat cam care este realitatea în această privinţă. Dar astfel de detalii şi nuanţe observ că-ţi scapă şi probabil că le pricepi numai dacă ţi se explică mot-a-mot. 

De asemnea, e bine să ştii că această profesie e una de vocaţie, nu merge ca prin alte părţi, iar stereotipul cu: de ce mai stai în sistem, nu se aplică aici. Asta presupune că cei ce devin poliţişti şi-au dorit acest lucru încă de când erau tineri şi şi-au sacrificat adolescenţa şi tinereţea pentru a se pregăti şi specializa în acest domeniu. Poliţiştii nu trebuie să fie nişte oportunişti, care să dea bir cu fugiţii imediat ce apar unele greutăţi sau probleme ori să plece imediat atunci când se iveşte prima ocazie pentru un alt job mai bine plătit sau cu condiţii mai bune, tocmai pentru că în această profesie este nevoie şi de fidelitate, caracter puternic şi ataşament faţă de corpul profesional, instituţie şi munca pe care o faci. În conluzie, în cazul poliţiştilor, nu se aplică acest stereotip. Dar sunt convins că doar îmi pierd timpul cu tine, pentru că nu pari deloc a fi capabilă să pricepi ceva, ci doar te limitezi să preiei ideile creţe, pline de populism şi ipocrzie a deontologilor rataţi ce îi vedem la tv zi de zi.

 • Upvote 1
Link to comment

... si se cred dumnezei, iar acesti dumnezei sunt platiti din banii nostri!

  Spre stiinta ta, D-na Lenuta, in Romania sunt peste 1 milion de bugetari, iar noi, politistii, suntem mai putin de 80.000. Asa ca mai scuteste-ne cu idiotenia asta! Noi ca salariati sustinem fiecare alte 3, 4 persoane, care nu au un loc de munca. Mai bine ti-ai intreba parlamentarul tau ce face pentru tine, pentru ca si el este platit de la buget. Si mai sunt si altii, dar nu ai tupeu sa ridici capul si sa le reprosezi ceva. 

  La momentul intocmirii procesului-verbal, aveai dreptul sa faci mentiuni in acesta, daca doreai, si chiar daca semnai de primirea copiei, aveai dreptul sa faci contestatie! In plus, meritai sa fii sanctionata cu amenda pentru apelarea SNUAU 112, in mod nejustificat! 

Link to comment
 • 3 years later...

Buna ziua, in data de 27.03.2017, am fost oprit de catre un echipaj al politiei rutiere iar la etilotest mi-a iesti 0.15 mg/l in aerul expirat, dimineata la ora 7:50 in Reghin. Consumasem putin alcool ziua precedenta, insa la sange rezultatul a fost 0.

Mi-am platit analizele la sange, iar rezultatul l-am obtinut doar in data de 25.04.2017 de la politie ( dupa ce am mers aproape zilnic sa intreb). Iar acum politistul imi spune ca trebuie sa merg la 40 km ( Targu Mures) sa imi ridic permisul de acolo.Din cauza serviciului nu pot merge, si in plus e o cheltuiala pe care o suport tot eu.

De ce nu mi se returneaza permisul de catre agentul care mi l-a retinut ?nu mi-a dat nici un proces verbal cand la retinut, nici amenda decat dovada cu drept de circulatie 10 zile. Deja a trecut o luna de zile

Link to comment
 • Marius changed the title to Restituire permis retinut
 • Moderator
57 minute în urmă, vladadrian02 a scris:

De ce nu mi se returneaza permisul de catre agentul care mi l-a retinut ?

Pentru că există o procedură stabilită de un Ordin al MAI, care îl obligă pe poliţist să trimită permisul de conducere reţinut la Serviciul Poliţiei Rutiere.

Link to comment
 • 1 month later...

Azi 14 06 2017 mi sa suspendat permisul de conducere cat b pentru depasirea vitezei in localitate pentru 90 de zile avand103 km pe ora.Prima intrebare este in cat timp pot sa redobandesc permisul de conducere si in ce conditii? Iar a doua intrebare este daca pot sa  dau examenul de traseu pentru categoria D in data de 01 08 2017 mentionez ca am fost declarat admis la examenul de sala inainte de a-mi fi suspendat permisul? 

Va multumesc. 

Link to comment
 • 2 months later...

Va rog sa imi spuneti daca pentru ridicarea permisului suspendat,după expirarea termenului de suspendare,trebuie să se prezinte obligatoriu titularul,sau se poate delega o altă persoana,cu imputernicire făcută la notar,sa imi ridice permisul? Mentionez ca trebuie sa plec in strainatate si nu ma pot prezenta personal!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.