Jump to content
POLITISTI.ro

Afacerea "Loganul"


Dan

Recommended Posts

Nu stiu cati dintre dvs. stiu desi este ceva mai veche stirea conform careia procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au inceput urmarirea penala in dosarul "Loganuri de 70.000 de euro", in rem. "In dosarul penal care face obiectul solicitarii dvs., la data de 7 ianuarie 2009, procurorii DNA au dispus inceperea urmaririi penale in rem pentru tentativa la infractiunea prevazuta de art. 13 indice 2 din Legea 78/2000 modificata, iar ulterior s-a dispus efectuarea unui raport de constatare tehnico-stiintifica in conformitate cu prevederile OUG 43/2002 modificata si cele ale Codului de procedura penala", comnica Biroul de Informare si Relatii Publice al DNA, citat de Mediafax, potrivit Antena3.

 

 

Cele 27 de contracte incheiate de Politia Romana vizau achizitionarea a 2.923 de autospeciale. Intre altele, urmau sa fie cumparate 392 de Loganuri la 70.958 de euro bucata si 449 de Loganuri la 52.423 de euro. Politia a mai comandat autoturisme BMW, Volkswagen, Mitsubishi, Opel, Mercedes, Nissan, Skoda si patru autobuze Scania 310. Preturile pentru aceste masini depasesc cu mult cele ale varfurilor productiei de serie. Explicatia furnizata a fost ca de vina ar fi dotarile suplimentare, specific necesitatilor Politiei. O autospeciala Mercedes Vito a fost achizitionata de IGPR cu 130.620 de euro, in timp ce o autospeciala BMW dotata cu tot felul de sisteme de monitorizare si supraveghere a traficului urma sa fie achizitionata cu 112.000 de euro. "in rem" - concept folosit pentru a determina intinderea efectelor unor acte procesuale (ex. urmarirea penala poate incepe in rem, nefiind necesara pentru luarea acestei masuri cunoasterea persoanei faptuitorului, fiind suficient doar ca s-a savarsit o fapta prevazuta de legea penala).Din toată tevatura iscată în ziua de 14 octombrie 2009 , atenţia mass-media şi a celor implicaţi în scandal s-a concentrat exclusiv pe afacerea Loganuri pentru Poliţie. Referirile la „avantajarea Rusiei“, la dezavantajarea României în context Schengen au fost repede uitate.

 

Dincolo de aspectele financiare uluitoare, acuzaţiile conexe scandalului Loganuri pentru Poliţie, adică acuzele la adresa Guvernului via Rusia şi chestiunea Schengen au fost trecute cu vederea de toată lumea, deşi miza lor era mult mai mare decât o afacere murdară a Poliţiei cu o firmă de leasing.Preşedintele Traian Băsescu a recurs la un gest fără precedent, în data de 14 octombrie suspendând şedinţa Consiliului Superior de Apărare. Iată filmul evenimentelor: membrii CSAT ajung la Cotroceni, la şedinţa CSAT, unde, conform ordinei de zi, primul subiect de discuţie era bugetul pentru 2009, buget conform căruia MAp ar urma să primească 1,58 la sută din PIB, faţă de 2,05 la sută, cât a avut în 2008. Preşedintele îşi doreşte, însă, achiziţii noi pentru armată, TAB-uri şi, în special, avioane. Cifra ar fi trebuit comunicată membrilor CSAT, dar ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian, nu a făcut acest lucru, MAp fiind pus în faţa faptului împlinit. Evident că s-a ridicat problema unor cheltuieli inutile, fiind pomenite, în acest context, studiile făcute pentru frontiera de Est, realizate de MIRA, pentru CSAT, fapt care ar dezavantaja România şi acţiunile care să susţină intrarea ţării în spaţiul Schengen.

 

Spre surpriza generală, Băsescu a spus că ştie despre o achiziţie de Logan-uri, în condiţiile în care datele acestui contract nu erau în materialele puse la dispoziţie în mapa de şedinţă pentru membrii CSAT. Preşedintele se ridică, pleacă, iar şedinţa se suspendă.Au urmat declaraţii de presă, ale preşedintelui Traian Băsescu, care a incriminat, în termeni foarte duri, Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) că a încheiat contracte defavorabile, pentru achiziţia unor autoturisme Logan, în defavoarea achiziţei de echipament militar de către MAp. Undeva în discursul preşedintelui s-au strecurat acuze grave la adresa Guvernului condus de Tăriceanu, în care premierul era acuzat că „face jocurile Rusiei, dezavantajând Ministerul Apărării şi înzestrarea acestuia, prin favorizarea Ministerului de Interne“.Luând pâinea de la gura ziariştilor de investigaţii, Băsescu a prezentat, în după-amiaza zilei de 14 octombrie, toate datele contractului incriminat. Numele firmei, detalii contractuale, şi, ca o cireaşă pe tort, vine cu precizarea că maşinile marca Dacia Logan au dotări suplimentare care sporesc valoarea maşinii de la 11.700 de euro, la 45.000 de euro!

 

Preşedintele explicând, la oră de vârf, că dotările şi echipamentele depăşesc de trei ori valoarea maşinii în sine. Şi ca tot auditoriul să fie pe deplin convins de buna sa credinţă, preşedintele explică: „Am considerat că nu trebuie să patronez o descărcare de gestiune a responsabililor din diverse ministere şi voi sesiza instituţiile statului pentru o analiză foarte serioasă cu privire la cele peste 2.100 de automobile pentru Ministerul de Interne“. Preşedintele a promis că va cere şi o analiză în cazul primei etape a programului de implementare a măsurilor pentru aderarea la spaţiul Schengen, unde, potrivit şefului statului, sumele alocate (respectiv 240 milioane de euro) au fost cheltuite pentru studii şi nu pentru echipamente.Societatea care a încheiat deal-ul cu Inspectoratul General al Poliţiei este firma Ager Leasing IFN, cu sediul în zona liberă Giurgiu, şi este patronată de omul de afaceri Mihail Bogdan Savin.

 

Ager Leasing IFN are o veche şi spornică relaţie cu IGPR şi MIRA, prin intermediul firmei lui Mihail Bogdan Savin Poliţia cumpărând în 2002, şi în 2004, maşini şi echipamente. Societatea Ager Leasing a mai derulat contracte şi cu alte instituţii publice, pe care presa le-a considerat ca fiind „suspect de avantajoase“ pentru firma lui Savin. Firma lui Savin are cinci acţionari, toţi din familie, dintre care: Bogdan Mihail Savin cu 99,9 la sută, Daniel Octavian Savin cu 0,07 la sută, Zoe Lelia Savin 0,004 la sută şi Anca Mioara Savin 0,004 la sută.Ager Leasing nu este la primul contract cu statul. Prima dintre marile afaceri ale familiei Savin a fost contractul din 2002 cu Societatea Română de Televiziune pentru un set de servere şi computere. În urma înţelegerii, societatea lui Savin a primit fix 2,2 milioane de euro. În 2004, datorită relaţiei (cunoscută şi, întrucâtva, recunoscută) de bună prietenie dintre Savin şi chestorul Nicolae Berechet, Ager Leasing a primit, dar fără licitaţie (!), un contract (aşa-zis de probă), din partea IGP, în valoare de 540 miliarde lei vechi pentru achiziţia a 1.500 de autoturisme Dacia Solenza. Epopeea afacerilor profitabile cu fondurile statului a continuat pentru Mihail Bogdan Savin, la începutul anului 2005.

 

Firma condusă de acesta a mai primit alte 12,4 milioane de euro, banii fiind destinaţi tot achiziţionării de maşini. De data aceasta a fost vorba despre 1.700 de autovehicule, destinate Electrica SA, înainte ca societatea să intre în privatizare, când trăia din bani de la bugetul de stat.Pentru cei interesaţi de detalii, mai adăugăm că Mihail Bogdan Savin a apărut şi în celebrul Armaghedon al şefilor Poliţiei, unde patronul Ager Leasing a fost presupus ca beneficiarul unor returnări ilegale de TVA de zeci de miliarde de lei vechi, în anul 2002, din partea autorităţilor fiscale din Giurgiu. Operaţiunea de returnare ilegală de TVA a fost confirmată, abia la sfârşitul anului 2004, de chiar şeful Gărzii Financiare de atunci, Nicolae Plăiaşu.Imediat după ce preşedintele Traian Băsescu a făcut public scandalul achiziţiilor supraevaluate ale IGPR, ministrul Cristian David a precizat public că sesizase, deja, Corpul de Control al ministrului, încă din data de 22 septembrie, şi că ceruse efectuarea unei anchete pe marginea derulării acestor contracte de achiziţii. Culmea coincidenţei a făcut ca instituţia Corpului de Control al ministrului de Interne să întocmească referatul şi concluziile exact în ziua în care preşedintele a făcut marea demascare. Mai mult, ministrul David ar fi sesizat DNA, imediat ce a văzut concluziile raportului.

 

În zilele de 14, 15 şi 16 octombrie, DNA a infirmat existenţa respectivei sesizări!Se cuvine menţionat că şi şeful IGPR, Gheorghe Popa, a considerat contractul ca fiind unul dubios, motiv pentru care la rândul său a cerut ca acesta să fie verificat de Direcţia Generală Anticorupţie din Ministerul de Interne. În spatele acestui control a încercat să se ascundă Popa, şi chiar să-şi salveze funcţia. Într-o conferinţă de presă, organizată a doua zi după declanşarea scandalului Logan-urilor pentru IGPR, Popa afirma că respectivul contract de achiziţii a fost elaborat în 24 aprilie 2007, adică anterior venirii acestuia la conducerea IGPR – care s-a consumat în octombrie 2007. Direcţia Anticorupţie nu i-a ţinut partea şi a contraatacat afirmând, printr-un comunicat de presă, că Popa a cerut verificări ale respectivului contract, la începutul lui 2008, dar a solicitat doar o analiză exclusiv sub aspectul „informaţiilor privind respectarea principiilor achiziţiilor publice”. Solicitarea inspectorului general a fost adresată DGA la data de 25 ianuarie 2008, răspunsul fiind redactat şi trimis şefului IGPR, la 30 ianuarie 2008.

 

Popa se interesase dacă la nivelul DGA există sau nu date privind implicarea personalului MIRA în derularea unor contracte de achiziţii, în general, şi a acestuia din urmă în special care să aibă legături cu SC Ager Leasing IFN SA, SC Raiffeisen Leasing IFN SA şi Ţiriac Leasing IFN SA. Răspunsul Direcţiei Anticorupţie nu a făcut decât să confirme faptul că Gheorghe Popa nu s-a interesat de nici unul dintre aspectele financiare ale contractului, ci doar de detalii care vizau strict legalitatea contractului şi implicarea unor oameni (din eşalonul doi), în realizarea acestuia. Scopul fiind evident: credibilizarea acestui contract, trecut cu brio, prin furcile Direcţiei Anticorupţie.Direcţia Anticorupţie a MI mai pune puţină sare pe rana lui Popa şi accentuează faptul că şeful IGPR a cerut expres doar acest gen de verificare, şi că DGA nu a fost solicitată să se pronunţe, şI, în consecinţă, nu a verificat şi nu s-a exprimat asupra deplinei legalităţi a organizării şi desfăşurării procedurii integrale de achiziţie publică. Dacă s-ar fi efectuat aceste verificări, ar fi fost constatat şi preţul aberant al maşinilor pe care IGPR urma să le cumpere. Dar despre detaliile clarificate de DGM, Gheorghe Popa nu a făcut nici un fel de precizări în cadrul ultimei sale conferinţe de presă în calitate de şef al IGPR.

 

Gheorghe Popa mai declara că, în cazul în care în contractul privind achiziţiile de maşini s-au comis ilegalităţi, acestea au fost săvârşite înainte de venirea sa la conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române, făcând aluzie la predecesorii săi, şi aluzii voalate la generalul Nicolae Berechet. Anatema aruncată pe „ceilalţi“ nu a fost suficientă. În seara zilei de 15 octombrie, Gheorghe Popa a fost demis. În dimineaţa zilei de 15 octombrie i s-a cerut să demisioneze, dar Popa s-a opus, a organizat conferinţa de presă despre care am vorbit mai sus, şi a încercat să se acopere de responsabilitate prin respectivul control, demontat chiar de subordonaţii săi. Câteva ore mai târziu a fost pus pe liber. Ulterior, declara că a ştiut toate neregulile acestui contract, că a încercat blocarea lui, dar că nu a mai fost posibil.Popa a susţinut însă că echipamentele şi dotările respective sunt absolut necesare pentru activitatea poliţiei şi că, în opinia sa, contractele sunt conforme cu legislaţia în vigoare. Învins, înfrânt, a preferat să tacă şi să păstreze pentru sine alte detalii care ar fi meritat făcute publice. L-a oprit iminenta începere a campaniei electorale, dar şi faptul că jocurile se făceau undeva mult mai sus, iar miza era mai mare decât fotoliul de şef al IGPR.

 

Gheorghe Popa a fost demis, de către premierul Tăriceanu, iar la comanda IGPR a fost numit, interimar, adjunctul acestuia, Gheorghe Plai. Şi totuşi, ceva-ceva dreptate avea şi Gheorghe Popa, dat fiind faptul că demararea negocierilor în vederea parafării acestei afaceri a avut loc pe vremea când la conducerea IGPR se afla Dan Valentin Fătuloiu, iar naşul acestuia, chestorul Nicolae Berechet, conducea Secretariatul General al MIRA.Contractul respectiv este un dezastru, şi un atac la bunul-simţ al contribuabilului, pentru oricine vrea să-l citească. Toate sumele prezentate nu includ TVA, care urma să se adauge ulterior. La fel şi taxele de leasing sunt „ulterioare“, astfel că valoarea totală este cu cel puţin 30 de procente mai mare decât sumele exprimate iniţial în contract.Ager Leasing SA furniza, conform contractului, autospeciale de patrulare pentru poliţia rutieră, autospeciale pentru suport logistic la misiuni, autospeciale de patrulare cu cuşcă pentru câini, autolaboratoare criminalistice, autospeciale asigurare suport logistic transmisiuni (autoizotermă), autospeciale de patrulare pentru poliţia rurală, toate la preţuri exorbitante.

 

Astfel, contractul prevedea 392 de bucăţi Dacia Logan MCV la 70.958 euro fiecare, 11.760 euro preţul de bază, 47.720 euro dotările, 891 euro revizii, 10.577 euro cheltuieli de leasing, 449 de bucăţi la 52.423 euro fiecare – autospeciale pentru poliţia rurală – (cu 12.404 euro preţul de bază, 30.494 euro dotări, 1.701 euro revizii, 7.822 euro cheltuieli leasing), 50 de bucăţi Dacia Logan MCV la 20.237 euro fiecare – autospeciale asigurare suport logistic misiuni – 12.432 euro preţ de bază, 2.839 euro preţ dotări, 1.701 preţ revizii, 3.263 euro cheltuieli de leasing, 49 de bucăţi Dacia Logan MCV la 35.737 euro fiecare – autospeciale de patrulare prevăzute cu cuşcă pentru câini – 12.433 euro preţ de bază, 16.143 euro preţ dotări, 1.701 euro revizii şi 5.459 euro cheltuieli de leasing, şi încă 43 bucăţi, Dacia Logan MCV la 36.037 euro fiecare – autoateliere transmisiuni – cu 12.438 euro preţ de bază, 16.508 euro dotări suplimentare, 1.701 euro revizii şi 5.389 euro cheltuieli suplimentare de leasing.Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a cerut conducerii Inspectoratului General al Poliţiei Române să suspende contractele de achiziţie de autospeciale pentru Poliţie. Potrivit Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, una dintre măsurile rezultate în urma verificărilor realizate de către Corpul de Control vizează suspendarea efectelor contractelor semnate de către IGPR privind achiziţia de autospeciale de poliţie, context în care ministrul David a cerut conducerii Poliţiei Române ca, în regim de urgenţă, să dispună măsurile necesare în consecinţă.

Ca măsură suplimentară, ministrul MIRA, Cristian David, a cerut ca toate licitaţiile de autovehicule organizate în ultima perioadă de timp de către structurile ministerului să fie verificate de Corpul de Control al MIRA, măsura fiind ordonată în 22 septembrie. Datele prezentate ministrului de Corpul de Control cu privire la contractul cu scandal au reprezentat în sine sesizarea făcută de ministru către Departamentul Naţional Anticorupţie. Nerespectarea prevederilor OUG 344/2006 şi HG 925/2006 este primul cap de acuzare al raportului Corpului de Control al MIRA referitor la atribuirea de către IGPR a contractului de achiziţie de autospeciale de la Ager Leasing. Firma care şi-a adjudecat cele 32 de contracte nu a fost obligată să-şi asume înlocuirea autospecialelor avariate fără costuri suplimentare. Ancheta a scos la iveală că membrii Comisiei de Evaluare a IGPR nu a cerut clarificări societăţii Ager Leasing pentru justificarea preţurilor, fapt ce a dus la preţurile excesive. Oferta a fost prezentată fără a fi detaliate componentele, fapt ce impunea Comisiei de Evaluare să declare această ofertă ca neconformă, situaţie care ar fi condus la anularea procedurii de atribuire a contractelor respective. La 29 februarie 2008, IGPR, prin semnătura şefului Poliţiei, chestor Gheorghe Popa, a aprobat raportul procedurii de atribuire.

 

Totodată, au fost respinse ofertele comune depuse de Raiffeisen Leasing şi Midocar. În concluziile raportului se apreciază că semnarea contractelor cu Ager Leasing s-a aflat în contradicţie cu solicitarea făcută de Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, care a atenţionat conducerea IGPR să analizeze cu maximă atenţie ofertele, întrucât existau discrepanţe majore între preţul maşinilor şi valoarea echipamentelor şi dotărilor suplimentare. Corpul de Control din MIRA a concluzionat că atribuirea contractelor s-a făcut cu încălcarea legii, în folosul Ager Leasing. Anchetatorii din MIRA cer ca IGPR să ia de toate măsurile în vederea suspendării efectelor contractelor încheiate cu Ager Leasing, iar raportul şi materialul probator a fost înaintat la DNA, pentru identificare şi tragerea la răspundere a persoanelor implicate. Conform ministrului Cristian David, contractul cu firma Ager Leasing nu prevedea plăţi în 2008, iar primele livrări erau planificate pentru 2009. Banii prevăzuţi în contract vor fi plătiţi. Interimarul Gheorghe Plai anunţa, pe 17 octombrie, că au început procedurile de suspendare a contractului de achiziţii de maşini. Plai a recunoscut că există riscul de a se plăti daune din cauza suspendării, dar tot acesta a afirmat că în contract nu sunt prevăzute daune în cazul rezilierii şi că suspendarea se poate face pe cale amiabilă sau se poate renegocia preţul.

Cumpărături fără noimă

Subiect de discuţii, ironii şi pariuri au fost celebrele dotări suplimentare care ridicau preţul unui Logan de la 11.000 de euro, la 45.000 de euro. Iată-le! Telefoane tip Motorola GP 340 la preţuri între 1.263 şi 2.324 lei, în timp ce pe piaţă costă 1.214 lei. Echipamente radio-comunicaţii de tip GM 360 VHF, pentru care Ager Leasing a cerut între 2.588 lei şi 2.854 lei, preţul pe piaţa liberă fiind de 1.744 lei. Rulete, în lungime de 50 m, de tip profesional, la un preţ ce variază între 403 şi 408 lei, când în magazine costă între 15 şi 200 lei. Etilotest electronic Drager 7410 Plus RS RO, care a fost scos din fabricaţie la începutul lui 2008, dar pe care Ager Leasing îl vinde, la IGPR, la preţuri între 10.627 lei şi 13.604 lei. Pe piaţă costă maximum 9.100 lei.

Preţurile stabilite de Ager Leasing variază în funcţie de lot, chiar dacă părţile contractante sunt mereu aceleaşi – IGPR şi Ager Leasing.

IGPR a mai cumpărat de la Ager Leasing cuşti pentru unul sau doi câini cu sistem propriu de colectare a dejecţiilor, prevăzute cu climatizare şi exhaustor, cu sume între 19.926 şi 20.929 lei bucata, şi bandă reflectorizantă, în lungime de 1.200 metri liniari, pe care este inscripţionat „Poliţia! Nu treceţi!”, cu sistem de aplicare şi tije de susţinere fabricate din aluminiu, cu 6.542 lei.

Final în coadă de peşte

Investigaţiile ulterioare ale Corpului de Control al ministrului de Interne au găsit 15 poliţişti, membri ai Comisiei de evaluare a ofertelor, care se fac vinovaţi de proasta gestionare a selecţiei cu pricina. Cei 15 sunt toţi în subordinea comisarului-şef Ceauşu Jean, director adjunct al Direcţiei de Logistică a IGPR, şi sunt verificaţi cu privire la modul în care au acceptat oferta depusă de către societatea lui Bogdan Savin, Ager Leasing, la preţuri mult umflate faţă de cele existente pe piaţă. Este cercetat şi Jean Ceauşu şi comisarul şef Ion Ioniţă şi inspectorul Cristian Volonschi, dar şi inspectorul Valentin Mărchidanu şi alţi 12 specialişti ai IGPR si atentie finalul surpriza !!! Adica stati asa putin, avem fapta, avem faptuitorii dar nu avem invinuiti, in conditiile in care sunt directori de logistica sau achizitii care au semnat contractele, domnilor in ce tara traim? finalul inspectorul general Gheorghe Popa si-a dat "demisia de onoare" sic! pai asa sa tot furi


Jean Ceauşu este cel care a mediat achiziţia din 2006 cu aceeaşi Ager Leasing şi deţine, până la o decizie definitivă a unei instanţe, în continuare, aceeaşi funcţie, fiind supraveghetorul derulării contractelor!!!!!

Una peste alta, un scandal plecat din CSAT s-a terminat cu un dosar de cercetare la fostul PNA, un comisar şef de IGPR destituit şi trecut la munca de jos şi 15 poliţişti în anchetă, dar în aceleaşi funcţii.

 

Edited by Dan
editare text
Link to comment

Asta e Romania din zilele noastre. Daca nu se face curatenie la noi in curte, atunci la ce sa ne asteptam cand e vorba de alti interlopi. Acestia (colegii) sunt cei mai mari hoti.

Link to comment

O informatie neverificata :

- Se pare ca in spatele afacerii " Ager Leasing " s-ar fi aflat sotia dl Fatuloiu ? Ea se pare ca ar fi marele " patron " al firmei sus mentionate .

Asta a fost la o discutie, dupa scandalul cu mita - fatuloiu - sorici- demitere functie .

PS : - repet - un zvon neconfirmat .

Daca mai stie cineva despre acest lucru sa ne spuna ? :emo-yessir:

Edited by Eduard
  • Upvote 1
Link to comment

Oficial nu se confirma dar incurcate sunt caile ministerului!!

Firma SC AGER LEASING IFN SA, câştigătoarea licitaţiei pentru dotarea poliţiştilor români cu Dacia Logan, aparţine controversatului om de afaceri Mihail Bogdan Savin.

AGER LEASING nu este la primul contract pe banii statului. În anul 2002, firma controlată de Savin a primit 2,2 milioane euro de la Societatea Română de Televiziune pentru un set de servere şi computere. În 2004, datorită relaţiei de prietenie dintre Savin şi chestorul Nicolae Berechet!!!, AGER LEASING SA a primit fără licitaţie!!! un contract din partea IGP, în valoare de 540 miliarde lei vechi pentru achiziţia a 1.500 de autoturisme Dacia Solenza. La finele lui 2004, aceeaşi firmă a lui Savin a mai primit 12,4 milioane de euro de la Electrica SA pentru achiziţia a 1.700 autovehicule.Mihail Bogdan Savin apare în chiar Armaghedonul Şefilor Poliţiei, unde este specificat negru pe alb că patronul lui AGER LEASING SA a fost acuzat în anul 2002 că a beneficiat de returnări ilegale de TVA de zeci de miliarde de lei vechi. Acelaşi document îl incrimina pe Savin că ar fi dat şpagă unui fost şef al Inspectoratului General al Poliţiei Române – implicat la un moment dat în anchetarea unor dosare grele şi care prin intermediul subalternilor controla zone din Oltenia –, pentru a scăpa de dosarul de corupţie de la Orşova. Această returnare ilegală de TVA a fost confirmată, la finele lui 2004, şi de şeful Gărzii Financiare de atunci, Nicolae Plăiaşu, care i-a dat chiar exemplu pe Savin şi societatea sa.SC AGER LEASING IFN SA este înregistrată în Zona Liberă Giurgiu din 29.10.1999. Bogdan Mihail Savin deţine peste 99% din acţiuni şi este preşedinte administrator. Ceilalţi asociaţi ai săi sunt: Savin Dana Ionela, Savin Daniel Octavian, Savin Zoe Lelia şi Savin Anca Mărioara. Obiectul principal de activitate este „Activităţi de creditare pe bază de contract”. Firma are un număr de 25 de salariaţi. Pe anul 2006, Savin a „uitat” să depună bilanţul. În anul 2005, cifra de afaceri a fost de 59.494.702 RON, iar profitul brut a fost de 5.709.121 RON.

Ceea ce poate constitui un lucru curios este faptul că firma care execută auditul, Audit Financiar Lamp;S SRL, îl are ca reprezentant pe Liviu Cabariu, născut la Cernăuţi, în Ucraina.

În afară de AGER LEASING IFN SA, Mihail Bogdan Savin este acţionar şi în următoarele societăţi comerciale: JAD INVESTMENT, VITAL MANAGEMENT, VOYAGER, AGER SOLUTION şi AGER BUSINESS TECH, aceasta din urma finnd printre firmele care au donat bani pentru campania preşedintelui Băsescu.

Edited by copman
Link to comment

Comisarul Plai cel care a asigurat interimatul dupa demiterea chestorului Gheorghe Popa a afirmat referitor la scandalul izbucnit in urma dezvaluirilor din afacerea " Loganul"(asta e prea tare) " Dacă vom fi obligaţi să platim daune, vom plăti", a conchis acesta. Interesant pana aici nimic de zis dar pe BANII CUI?!

Link to comment
  • 2 years later...

Am văzut comunicatul IGPR în care se spune că ancheta DNA referitoare la afacerea ”Logan” s-a încheiat cu NUP ?! Știe cineva mai multe ?

Link to comment
  • Moderator

Câteva informaţii pe care le-am găsit într-un articol din gândul.info:

 

Gheorghe Popa a fost demis de la şefia Poliţiei Române în octombrie 2008, când Ministerul de Interne era condus de Cristian David.

Presa relata atunci despre o achiziţie pe bani publici făcută de Ministerul Internelor, prin care urmau să fie cumpărate autovehicule Dacia Logan la 45.000 de euro, preţuri care, dacă se adaugă şi taxele de leasing asociate, ajungeau la aproximativ 70.000 de euro.

Chestorul Gheorghe Popa a fost demis de la conducerea Poliţiei Române pentru management defectuos în derularea programului de achiziţie a autospecialelor de poliţie, potrivit cererii de eliberare din funcţie trimisă de Cristian David premierului de la acea vreme, Călin Popescu Tăriceanu.

Presa relata atunci că Popa a fost doar un ţap ispăşitor şi că ministrul David a evitat astfel răspunderea pentru afacere, pasând-o pe umerii şefului Poliţiei.

Gheorghe Popa spunea, după revocarea sa din funcţie, că despre eventuale ilegalităţi ale contractului, ministrul a transmis semnale mult mai devreme, însă DGA, DGIPI, DIF şi SRI au comunicat faptul că nu s-au constatat fapte de natură penală.

Popa mai spunea că tot ceea ce a făcut este legal şi preciza că a fost obligat să semneze contractul pentru achiziţia autospecialelor de poliţie, întrucât risca sancţiuni de un miliard de lei.

Acesta arăta că a preluat contractul privind achiziţia autospecialelor de poliţie într-un stadiu avansat şi, deşi ministrul Cristian David i-a spus că există anumite suspiciuni legate de contract, nu mai putea face nimic deoarece risca sancţiuni.

Chestorul de poliţie Gheorghe Popa preluase funcţia de şef al Poliţiei Române în octombrie 2007, după ce predecesorul său, Dan Valentin Fătuloiu, a plecat în Statele Unite ale Americii pentru a prelua conducerea Biroului ataşatului afacerilor interne.

Link to comment

Fatuloiu a fugit de mai multe probleme, inclusiv de "prima" de jumatate de milion de euro din parcarea M.A.I. cand s-a agitat sa faca flagrant...

Iar Gheorghe Popa a fost "acarul Paun"!

Link to comment

Toate Loganurile chele si stricate ar trebui tractate in fata casei lui sa-si inoiasca parcul auto cu programul rabla.

Link to comment

Toti sunt nevinovati, iar afacerea a fost incheiata respectand legea! :pfft: Pe mine nu ma uimeste acest NUP, era de asteptat. Daca era implicati unii mai "mici" sau agenti faceau demult puscarie, chiar daca nu erau vinovati.

Link to comment

La contractele de achizitie ale ministerului nu pot fi implicati agenti! Este vorba de factori de decizie a caror semnatura are "greutate"!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.