Jump to content
POLITISTI.ro

Poliţiştii sunt în prima linie şi acţionează la inundaţii


NewsBot

Recommended Posts

Polițiștii gălățeni acţionează la inundaţii

 

În seara zilei de 11 septembrie a.c., pe raza judeţului Galaţi au căzut precipitații abundente, care au continuat şi pe timpul nopţii, fiind afectate localitățile Cuca, Corni, Cudalbi, Rediu şi Costache Negri.

 

În urma viiturilor, 5 persoane și-au pierdut viața și 3 persoane sunt date dispărute (printre care şi un copil în vârstă de 8 ani).

 

În comuna Cuca, din relatările colegilor din teren, a reieșit că 10 autoturisme au fost luate de ape, 20 de case au fost inundate şi una a fost distrusă în totalitate.

 

În urma ploilor au fost inundate și posturile de poliție din comunele Cuca, Corni, Cudalbi, Rediu și Costache Negri și 4 autoturisme, din dotarea posturilor de poliție Cudalbi și Rediu, au fost avariate.

 

La nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Galați a fost alertat întregul efectiv de poliţie din mediul rural, care a acţionat atât pentru diminuarea efectelor inundaţiei asupra posturilor de poliţie, cât şi pentru ajutorarea populaţiei civile, reducerea pierderilor de vieţi omeneşti şi limitarea pierderilor de bunuri. Au fost constituite echipe de căutare a persoanelor date dispărute.

 

De asemenea, efectivele Serviciului Rutier şi Biroului D.N.E. au acţionat pe drumurile naționale și județene pentru redirecţionarea traficului rutier în zonele afectate şi facilitarea accesului utilajelor pentru îndepărtarea aluviunilor aduse de pe versanţi.

 

În continuare, polițiștii vor acționa alături de reprezentanții celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Galați pentru limitarea pagubelor produse de căderile abundente de precipitații.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.