Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Salutare!

Mi s-a suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice (asta e, sa imi fie rusine...) dar ce ma nelamureste pe mine este urmatorul lucru: am primit o amenda de 675 de lei, asta s-a intamplat pe data de 30 Martie 2013. Eu i-am povestit organului de politie ca nu mai locuiesc in Romania si ma voi intoarce in tara in perioada sarbatorilor de Craciun, iar el mi-a spus ca pot plati amenda si atunci si sa imi ridic permisul. Ce vreau eu sa stiu este daca amenda va creste daca o las neplatita pana de sarbatori.

Daca are cineva vreun raspuns concret, as fi foarte recunoscator.

Publicat

Nu se mareste amenda. Ai de platit 675 lei, valoarea minima prevazuta pentru fapta ta. Aveai insa posibilitatea sa platesti, in 48 de ore de la primirea copiei procesului-verbal, jumatate din minim. 

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Stiu ca puteam plati jumatate din amenda si mi s-a adus la cunostinta, dar eu i-am spus organului de politie ca voi plati suma integrala cand ma voi intoarce in tara, pentru ca a trebuit sa plec in aceeasi zi in care ar fi trebuit sa  platesc amenda.Nu ma intereseaza faptul ca trebuie sa platesc 675 de lei, ma interesa doar daca se mareste in timp, respectiv intervalul de timp Martie 2013 - Decembrie 2013, mai ales cu modificarea noilor legi rutiere cu privire la sanctionare. Multumesc de raspuns! :)

Modificat de sergiuevo
  • Moderator
Publicat

Acelea sunt încă în stadiul de propuneri. Până să parcurgă întregul proces legislativ va mai trece ceva vreme. Şi chiar dacă intră în vigoare acele propuneri, legea nu acţionează retroactiv, asta înseamnă că noile reguli se vor aplica doar contravenţiilor săvârşite după ce legea a început să-şi producă efectele. 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.