Jump to content
POLITISTI.ro

Creste amenda daca nu o platesc?


sergiuevo

Recommended Posts

Salutare!

 

Mi s-a suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice (asta e, sa imi fie rusine...) dar ce ma nelamureste pe mine este urmatorul lucru: am primit o amenda de 675 de lei, asta s-a intamplat pe data de 30 Martie 2013. Eu i-am povestit organului de politie ca nu mai locuiesc in Romania si ma voi intoarce in tara in perioada sarbatorilor de Craciun, iar el mi-a spus ca pot plati amenda si atunci si sa imi ridic permisul. Ce vreau eu sa stiu este daca amenda va creste daca o las neplatita pana de sarbatori.

 

Daca are cineva vreun raspuns concret, as fi foarte recunoscator.

Link to comment

  Nu se mareste amenda. Ai de platit 675 lei, valoarea minima prevazuta pentru fapta ta. Aveai insa posibilitatea sa platesti, in 48 de ore de la primirea copiei procesului-verbal, jumatate din minim. 

  • Upvote 1
Link to comment

Stiu ca puteam plati jumatate din amenda si mi s-a adus la cunostinta, dar eu i-am spus organului de politie ca voi plati suma integrala cand ma voi intoarce in tara, pentru ca a trebuit sa plec in aceeasi zi in care ar fi trebuit sa  platesc amenda.Nu ma intereseaza faptul ca trebuie sa platesc 675 de lei, ma interesa doar daca se mareste in timp, respectiv intervalul de timp Martie 2013 - Decembrie 2013, mai ales cu modificarea noilor legi rutiere cu privire la sanctionare. Multumesc de raspuns! :)

Edited by sergiuevo
Link to comment
  • Moderator

Acelea sunt încă în stadiul de propuneri. Până să parcurgă întregul proces legislativ va mai trece ceva vreme. Şi chiar dacă intră în vigoare acele propuneri, legea nu acţionează retroactiv, asta înseamnă că noile reguli se vor aplica doar contravenţiilor săvârşite după ce legea a început să-şi producă efectele. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.