Jump to content
POLITISTI.ro

Intrebare asigurare RCA auto


danutz008

Recommended Posts

Avand in vedere ca am 21 de ani polita rca ma costa >500lei avand permis de 3 ani si niciun eveniment. Se poate incheia asigurarea pe alt nume decat cel al proprietarului pentru a plati mai putin? Am cunoscuti care au facut acest lucru si nu au avut probleme cu Politia Rutiera. E vreo modalitate pentru a plati mai putin sau doar schimband proprietarul? Va multumesc!

Link to comment

Nu vreau sa te induc in eroare. Din cate stiu e posibil dar in caz de accident nu e valabila. Pretul asigurarii scade in functie de bonus malus pe care il ai si odata ce depasesti varsta de 25 ani. Cu alte detalii iti vor veni in ajutor alti colegi. :)

Link to comment

Polita de asigurare odata intocmita este valabila in caz de accident rutier iar societatea de asigurare este obligata sa suporte paguba. Ulterior societatea de asigurare se va indrepta impotriva brokerului care a incheiat acea asigurare daca aceasta a fost incheiata fara a respecta prevederile ordinului nr. 14/2011 emis de catre CSA.

Art. 15. — (1) Se considera ca un vehicul este asigurat daca proprietarul sau utilizatorul acestuia are incheiat un contract de asigurare obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, cu valabilitate in limitele teritoriale prevazute la art. 1 1 pct. 7 din Legea nr. 136/1995, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale celorlalte state semnatare ale Acordului multilateral, denumit in continuare asigurarea obligatorie de raspundere civila auto sau asigurarea obligatorie RCA.

proprietar/coproprietar al vehiculului — persoana fizica sau juridica inscrisa in documentele de identitate ale vehiculului sau in alte inscrisuri doveditoare ale dreptului de proprietate.

utilizator al vehiculului — persoana fizica sau juridica careia, in baza unui contract incheiat cu proprietarul/coproprietarul, i s-a atribuit pe o anumita perioada dreptul de folosinta a unui vehicul;

In cazul in care considerati ca incheierea politei de asigurare nu s-a facut in conditiile legale, nu ezitati sa intocmiti o sesizare catre CSA. Ei vor efectua verificari privind conditiile in care a fost eliberata acea polita si vor aplica si sanctiuni daca este cazul. Eu de fiecare data cand le-am solicitat au documentat si raspuns in timp util.

Edited by 25tess
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment

Polita de asigurare de raspundere civila auto se intocmeste pentru fiecare autovehicul in parte, pe numele detinatorului, conform certificatului de inmatriculare.

Ea se calculeaza automat, in sistem informatic, si tine cont de persoana detinatorului - varsta, sex, vechimea permisului de conducere, locul de domiciliu, ocupatia, daca este la prima inmatriculare a unui auto pe numele sau si daca a fost implicat recent intr-un eveniment rutier, din vina sa, soldat cu daune, dar si de autovehiculul ce urmeaza a fi asigurat - tip, marca, model, an de fabricatie, si daca auto respectiv a mai fost implicat in evenimente rutiere, iar fostele polite de asigurare RCA au fost folosite pentru plata daunelor produse altui auto sau unei persoane. Deasemenea se va tine cont pentru ce este folosit auto, daca are utilizator si daca are polita de asigurare de RCA valabila si se incheie alta polita, sa existe continuitate.

Link to comment
  • Member

Lamuriti-ma si pe mine cine este detinatorul (rubrica ce apare de exemplu si pe autorizatia de reparatie si pe dovada de retinere a certificatului de inmatriculare) ? Este acelasi cu cel inscris in talon, indiferent de persoana conducatorului auto ?

Link to comment
  • 3 years later...

Bună seara! De câteva zile mi-am încheiat o nouă poliță rca de pe Emag și când am primit o de la curier am observat că la proprietar/utilizator în loc să scrie Acatrinei Rareș(la fel cum e și în certificat) ca pe polița veche...acum scrie Rareș Acatrinei. Oare să fie vreo problema dacă sunt oprit în trafic? Restul datelor sunt corecte. 

Link to comment
  • Marius changed the title to Intrebare asigurare RCA auto

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.