Jump to content
POLITISTI.ro

Viza de flotant

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Pres1a,

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua, am si eu o intrebare. Daca sotul meu are contract de inchiriere pe un apartament, as putea sa obtin si eu viza de flotant? sau imi trebuie si mie contract de inchiriere separat? Din cate stiu, pentru a da examenul la scoala de soferi in alta localitate decat cea din C.I. iti trebuie viza, in caz contrar, trebuie sa te prezinti la adresa de domiciliu. Va multumesc anticipat pentru raspuns.

• Moderator
Publicat

OUG 97/2005 republicata:

Art. 28

(1) Dovada adresei de domiciliu se poate face cu unul dintre urmatoarele documente:

a) acte incheiate in conditiile de validitate prevazute de legislatia romana in vigoare, privind titlul locativ;

b) declaratia scrisa a gazduitorului, persoana fizica sau juridica, de primire in spatiu, insotita de unul dintre documentele prevazute la lit. a);

c) declaratia pe propria raspundere a solicitantului, insotita de nota de verificare a politistului de ordine publica, prin care se certifica existenta unui imobil, faptul ca solicitantul locuieste efectiv la adresa declarata, pentru persoana fizica ce nu poate prezenta documentele prevazute la lit. a) si b); pentru minorii si persoanele fizice puse sub interdictie, declaratia se da si se semneaza de catre parinti sau de catre reprezentantii lor legali;

d) documentul eliberat de primarii, din care sa rezulte ca solicitantul sau, dupa caz, gazduitorul acestuia figureaza inscris in Registrul agricol.

• Soluţie
Publicat (modificat)

Daca ar fi sa fac dovada conform literei c), trebuie sa contactez un politist de ordine publica ce imi va scrie o nota de verificare si impreuna cu declaratia mea pe propria raspundere, imi pot da examenul in localitatea de resedinta...daca am inteles bine?

Modificat de Pres1a
  • 6 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua domnilor politisti,

Mi-am facut recent o viza te flotant care doream sa fie doar pe 3 luni(specificand la ghiseu aspectul asta, pe perioada asta aveam contractul de inchiriere), cand imi vine buletinul vad ca a fost facuta pe 1 an de zile. Asta nu ar fi ceva rau, ba chiar un avantaj as putea spune, dar marea problema intervine la toamna(in caz ca se mai incepe anul universitar cu invatamant in format fizic) cand as prefera sa stau la caminele studentesti decat la o chirie, din motive evidente as putea spune $$$. Pe site-ul universitatii specifica ca doar persoanele care au Domiciliul in acel oras nu au dreptul sa primeasca un loc in camin, nu si cei care au o viza de resedinta. Astfel intrebarea mea este:
Se poate anula viza de resedinta si daca da, in ce circumstante?

Va multumesc anticipat!
O zi frumoasa!

• 10 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Bună seara, am și eu o mica întrebare, recent am observat ca abțibildul de pe spatele buletinului meu s.a rupt puțin într-un colt, este vorba despre viza de flotant mai exact. Trebuie sa dau examenul auto săptămâna viitoare și nu vreau sa nu am probleme. Ma gândesc ca sunt înregistrat în sistem, deci nu cred ca ar conta asa mult dar vreau sa fiu sigur, va doresc o seara buna și mulțumesc frumos.

Modificat de coke2315
  • Moderator
Publicat

@coke2315, din păcate nu te putem ajuta cu un răspuns concret, pentru că Poliţia Română nu mai are în competenţă nici eliberarea actelor de identitate şi nici examinările pentru obţinerea permisului de conducere. Deşi toată lumea vorbeşte de poliţie, în realitate de aprox. 20 ani aceste activităţi se află în competenţa serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanei şi cele de eliberare a permiselor de conducere, instituţii care nu mai au nicio legătură cu Poliţia Română, ele se află sub coordonarea administraţiei publice locale.

• 3 luni mai târziu...
Publicat

Buna seara, am locuit la matusa mea impreuna cu cei 2 copii timp de 2 luni de zile .. am avut viza de flotant pt ca mi-a trebuit pt tratamentul baietelului meu .. acum ne-am mutat la adresa din domiciliu .. pot anula viza de flotant inainte de expirare ? Am nevoie de domiciliu pe sectorul 1 pentru dosrul de handicap , deoarece am gasit un centru cu locuri pentru baietelul meu pe raza sectorului 1 .. iar viza de flotant ma impiedica sa il inscriu ..

Publicat

Bună ziua! Aici puteți afla rezolvarea la problema dvs. Direcţia Publică de Evidenţă a Persoanelor şi Stare Civilă a Sectorului 1.

• 1 an mai târziu...
Publicat

Buna ziua tuturor! Din pacate, dupa incercari repetate de a contacta serviciul pentru Evidenta Populatiei Sector 5, m-am lovit de acelasi ton de "ocupat". Serviciul nu imi permite sa ajung la sediul fizic in orarul de activitate, asadar, m-am gandit sa ma adresez dvs. in speranta ca ma veti putea ghida. Sunt chirias intr-o proprietate, am contract inregistrat la ANAF intre mine / iubita (cei doi chiriasi) si proprietar. M-a informat ca pot solicita viza de flotant pe baza contractului de inchiriere, acesta fiind, cum am mai spus, inregistrat la ANAF. Exista aceasta posibilitate? Eu stiam ca trebuie sa se prezinte proprietarul, cu actul casei, etc. 

Va multumesc anticipat. 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.