Jump to content
POLITISTI.ro

Viza de flotant


Pres1a
Go to solution Solved by Pres1a,

Recommended Posts

Buna ziua, am si eu o intrebare. Daca sotul meu are contract de inchiriere pe un apartament, as putea sa obtin si eu viza de flotant? sau imi trebuie si mie contract de inchiriere separat? Din cate stiu, pentru a da examenul la scoala de soferi in alta localitate decat cea din C.I. iti trebuie viza, in caz contrar, trebuie sa te prezinti la adresa de domiciliu. Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Link to comment
 • Moderator

OUG 97/2005 republicata:

Art. 28

(1) Dovada adresei de domiciliu se poate face cu unul dintre urmatoarele documente:

a) acte incheiate in conditiile de validitate prevazute de legislatia romana in vigoare, privind titlul locativ;

b) declaratia scrisa a gazduitorului, persoana fizica sau juridica, de primire in spatiu, insotita de unul dintre documentele prevazute la lit. a);

c) declaratia pe propria raspundere a solicitantului, insotita de nota de verificare a politistului de ordine publica, prin care se certifica existenta unui imobil, faptul ca solicitantul locuieste efectiv la adresa declarata, pentru persoana fizica ce nu poate prezenta documentele prevazute la lit. a) si b); pentru minorii si persoanele fizice puse sub interdictie, declaratia se da si se semneaza de catre parinti sau de catre reprezentantii lor legali;

d) documentul eliberat de primarii, din care sa rezulte ca solicitantul sau, dupa caz, gazduitorul acestuia figureaza inscris in Registrul agricol.

Link to comment
 • Solution

Daca ar fi sa fac dovada conform literei c), trebuie sa contactez un politist de ordine publica ce imi va scrie o nota de verificare si impreuna cu declaratia mea pe propria raspundere, imi pot da examenul in localitatea de resedinta...daca am inteles bine?

Edited by Pres1a
Link to comment
 • 6 years later...

Buna ziua domnilor politisti,

Mi-am facut recent o viza te flotant care doream sa fie doar pe 3 luni(specificand la ghiseu aspectul asta, pe perioada asta aveam contractul de inchiriere), cand imi vine buletinul vad ca a fost facuta pe 1 an de zile. Asta nu ar fi ceva rau, ba chiar un avantaj as putea spune, dar marea problema intervine la toamna(in caz ca se mai incepe anul universitar cu invatamant in format fizic) cand as prefera sa stau la caminele studentesti decat la o chirie, din motive evidente as putea spune $$$. Pe site-ul universitatii specifica ca doar persoanele care au Domiciliul in acel oras nu au dreptul sa primeasca un loc in camin, nu si cei care au o viza de resedinta. Astfel intrebarea mea este:
Se poate anula viza de resedinta si daca da, in ce circumstante?

Va multumesc anticipat!
O zi frumoasa!


 

Link to comment
 • 10 months later...

Bună seara, am și eu o mica întrebare, recent am observat ca abțibildul de pe spatele buletinului meu s.a rupt puțin într-un colt, este vorba despre viza de flotant mai exact. Trebuie sa dau examenul auto săptămâna viitoare și nu vreau sa nu am probleme. Ma gândesc ca sunt înregistrat în sistem, deci nu cred ca ar conta asa mult dar vreau sa fiu sigur, va doresc o seara buna și mulțumesc frumos.

Edited by coke2315
Link to comment
 • Moderator

@coke2315, din păcate nu te putem ajuta cu un răspuns concret, pentru că Poliţia Română nu mai are în competenţă nici eliberarea actelor de identitate şi nici examinările pentru obţinerea permisului de conducere. Deşi toată lumea vorbeşte de poliţie, în realitate de aprox. 20 ani aceste activităţi se află în competenţa serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanei şi cele de eliberare a permiselor de conducere, instituţii care nu mai au nicio legătură cu Poliţia Română, ele se află sub coordonarea administraţiei publice locale.

Link to comment
 • 3 months later...

Buna seara, am locuit la matusa mea impreuna cu cei 2 copii timp de 2 luni de zile .. am avut viza de flotant pt ca mi-a trebuit pt tratamentul baietelului meu .. acum ne-am mutat la adresa din domiciliu .. pot anula viza de flotant inainte de expirare ? Am nevoie de domiciliu pe sectorul 1 pentru dosrul de handicap , deoarece am gasit un centru cu locuri pentru baietelul meu pe raza sectorului 1 .. iar viza de flotant ma impiedica sa il inscriu ..

Link to comment
 • 1 year later...

Buna ziua tuturor! Din pacate, dupa incercari repetate de a contacta serviciul pentru Evidenta Populatiei Sector 5, m-am lovit de acelasi ton de "ocupat". Serviciul nu imi permite sa ajung la sediul fizic in orarul de activitate, asadar, m-am gandit sa ma adresez dvs. in speranta ca ma veti putea ghida. Sunt chirias intr-o proprietate, am contract inregistrat la ANAF intre mine / iubita (cei doi chiriasi) si proprietar. M-a informat ca pot solicita viza de flotant pe baza contractului de inchiriere, acesta fiind, cum am mai spus, inregistrat la ANAF. Exista aceasta posibilitate? Eu stiam ca trebuie sa se prezinte proprietarul, cu actul casei, etc. 

Va multumesc anticipat. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.