Jump to content
POLITISTI.ro

Obiect contondent usor rezistent si legal


yo3ies

Recommended Posts

Am vazut stirea cu copilul omorat de caini azi intr-un parc, ei bine am o intrebare cum merg pe bicicleta, am nevoie de una bucata obiect contondent anti caini agresivi, avand in vedere ca aparatele cu ultrasunete nu fac fata, ideea e sa fie un obiect usor ca si greutate, daca se poate extensibil ca sa il car usor in rucsac cu care sa ii pun pe fuga pe domnii catelusi, deocamdata sunt dotat cu bocanci de lucru cu bombeu metalic, ma gandesc poate exista ceva gen baston telescopic din fibra de sticla, pentru a nu fi considerat arma alba dar sa fie eficient in fata cainilor pt ai tine la distanta. Vreau doar solutii legale.

Link to comment

si le sufli niste aer in mufa... :) 

acum fara gluma, ma indoiesc ca exista ceea ce  vrei tu si sa nu fie considerat arma alba.... ma rog... acum depinde cum te orientezi.... poti sa cari o racheta de tenis cu tine... 

Link to comment

din cate imi amintesc, erau acele pompe de bicicleta facute din plastic, extensbile.

sincer, habar nu am daca mai sunt pe piata, dar intr-o astfel de situatie cred ca s-ar dovedi destul de buna, mai ales ca manerul era facut dintr-un plastic mai dur.

Link to comment

Daca iti si place pescuitul iti recomand un bat de undita extensibil.Este rezistent, se fixeaza usor pe cadrul bicicletei si nici nu cred ca va starni prea mult interesul hotilor.

Edited by 25tess
Link to comment

E trist că ajungem în asemenea situații. Păcat că administrația locală nu protejează corespunzător cetățenii. :( Înțeleg că sunt și vor fi mereu probleme cu oamenii. Dar o administrație să nu fie capabilă să țină sub control o specie dăunătoare de paraziți (și eu am câine) dar în contextul din București câinele lăsat pe străzi este o specie dăunătoare, precum șobolanul, gândacul de bucătărie și gândacul de Colorado. E trist, e groaznică situația. Pentru mine în mod special, deoarece copilul sfâșiat în lacul Tei semăna destul de mult cu mine, la vârsta respectivă. E groaznic să vezi așa ceva. De asta consider că în loc să întrebăm ce obiecte contondente avem drept să purtăm la noi, mai bine ne-am interesa cum să schimbăm legislația, astfel încât să garantăm protecția cetățenilor față de animale (față de oameni știu că e imposibil 100%).

Edited by dumitruseverin
Link to comment
  • Moderator

Dacă vrei să schimbi legea, atunci ia legătura cu parlamentarul tău, cel ce a fost ales în circumscripţia electorală unde ai votat. Pentru că ăstea sunt regulile democraţiei. Nea parlamentarul te reprezintă acolo în parlament şi are drept de iniţiativă legislativă.

Aaa ... să nu-mi spui că-l doare-n dudă şi nu te bagă-n seamă, fiind preocupat să pupe-n dos pe nea primarul, care-i aduce voturi. Că nu te cred!

Primăreii din ţara noastră nu fac aşa ceva, ei sunt preocupaţi doar de problemele cetăţeanului, nicidecum de imagine şi propagandă populistă. Şi spun asta pentru că asta văd zilnic la televizor, în presă şi pe toate canalele de comunicare în masă. Domnule, eu zi de zi văd exemple ce dovedesc că cetăţeanul plătitor de taxe din ţara asta este trup şi suflet cu primarul său!!! Dacă vreun primar este arestat, concetăţenii noştrii ies în stradă şi protestează. Dacă întrebi orice muşteriu pe stradă ce părere are despre descentralizare, în marea lor majoritate îţi răspund că e mirifică, grozavă şi nemaipomenită, iar primarii trebuie să conducă absolut tot şi să dispună de câţi mai mulţi bani - că nu-i aşa doar ei sunt cei ce ştiu care sunt nevoile comunităţii şi cei ce vor binele omului de rând.

 

Crezi că legea a fost cea care i-a împiedicat să rezolve problema câinlor? Hai să fim serioşi! 

Dacă în lege scrie că primarul are şi atribuţii privind siguranţa cetăţeanului, politicienii în frunte cu primarii au confundat cu bună ştiinţă siguranţa cetăţeanului cu infracţionalitatea şi au zis că primarilor le trebuie o poliţie în subordine. Iar cetăţeanul plătitor de taxe a aplaudat sau pur şi simplu nu l-a interesat. Şi şi-au făcut primarii o poliţie a lor, în care s-au băgat bani grei, promiţându-i românului că aceşti comunitari transformaţi peste noapte în poliţişti vor rezolva toate problemele. Şi vedem azi cât de eficienţi sunt!!! Sunt o mană cerească pentru oraşele patriei. În loc să se investească în servicii de ecarisaj s-a investit într-o instituţie de impostori. În loc să se investească pentru soluţionarea problemelor ce ţin de siguranţa cetăţeanului, infrastructură, ilumiare, etc s-au băgat banii în nişte paznici ce se cred poliţişti, ignorându-se problemele ce intră la capitolul siguranţa cetăţeanului dar ţin de gospodărire, cu combaterea infracţionalităţii ce este o pălărie mult prea mare pentru primari.

A dorit opinia publică să audă şi părerea celor din acest domeniu? Nu, îi înjură şi azi pe poliţişti, chiar şi fără motiv, doar pentru că este în trend. Şi nu este deloc deranjată opinia publică de faptul că primăriile aruncă aiurea cu bani. Să-i dăm înainte cu descentralizarea, regionalizare, federalizarea şi feudalizarea acestei ţări.

Probabil că sunt eu mai răutăcios şi nu văd realizările poliţiei comunitare, care a primit competenţe şi a rezolvat complet problemele privind câinii maidanezi, cerşetorii sau opririle şi staţionările neregulementare. Cel mai probabil eu sunt subiectiv şi mult mai critic din moment ce mi se pare că aceste probleme nu s-au rezolvat, ci doar s-au aruncat nişte bani pe fereastră pentru a se înfiinţa şi finaţa o instituţie impostoare. Iar domnii primari în loc să facă locuri de parcare îl fugăresc pe domnul contribuabil cu localii şi firmele de ridicări. Şi uite aşa s-au rezovat problemele, în loc să se ocupe de gospodărirea localităţii se concentrează pe măsuri represive.

  • Upvote 6
Link to comment

După ce primarii au dovedit că au cheltuit fără rost şi cu nemiluita bani publici, finanţând gardienii publici de pomană, acum cel mai mare si mai tare primar din ţară vrea domnule să întrebe cetăţeanul plătitor de taxe, ce părere are. Unde se vor mai cheltuii o grămadă de bani aiurea.

Are aici o mostră a unui cetăţean plătitor de taxe şi cu drept de vot:

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.