Jump to content
POLITISTI.ro

Agresivitatea in trafic

Marius

Recommended Posts

• Moderator

Agresivitatea in trafic ar putea sa-i lase pe soferi fara permis de conducere, acesta urmand a fi suspendat pentru o perioada de 90 de zile, conform unui proiect pe aceasta tema al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) aflat in dezbatere in Parlament.

“Daca Parlamentul aproba acest proiect si promulgat ulterior, suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 90 de zile, fara posibilitatea de a o reduce, cred ca s-ar putea sa aiba acel efect scontat, de eliminare a acestor comportamente”, a declarat comisarul sef Lucian Dinita, seful Directiei Politie Rutiera

• Upvote 1

Asa cum stabilirea gradului de vinovatie este la latitudinea agentului constatator, care poate aplica amenda sau avertisment, tot asa, SPER, ca se va lasa la latitudinea agentului constatator sa constate daca un sofer e agresiv in trafic sau nu. Situatiile in care un sofer poate fi agresiv in trafic sunt imens de multe si nu cred ca pot fi sintetizate printr-o fraza care sa acopere ipotetic orice situatie.

• Moderator

Well...e destul de greu sa retii un permis acum, de exemplu, pentru nerespectarea indicatiilor politistului rutier(stiti prea bine ce se intampla la contestatii), d-apoi cand va ramane la "latitudinea noastra" stabilirea gradului de agresivitate in trafic a unui conducator auto. Nu, eu sunt de parere ca trebuie definit extraordinar de bine comportamentul agresiv, prevazut in lege, pentru a nu exista discutii.

camere pe masini ca sa se vada agresivitatea si scapam toti de problemele de interpretare, le mutam la instanta. genul acesta de reglementari nu va face decit sa dea apa la moara proceselor si agentilor care inca nu inteleg sa isi faca treaba cum trebuie. Am mai avut noi "reducerea vitezei pina la evitarea oricarui pericol" - ce distractie a fost cu sintagma asta, nu?

• Downvote 1

@Kmcoio, din punctul meu de vedere prea putin ma intereseaza ce se intampla la contestatii atata timp cat stiu ca eu mi-am facut treaba legal. Restul depinde de un judecator care poate nici nu are permis de conducere (am intalnit cazuri).

@maxu08, poti sa-ti pui 10 camere de luat vederi pe masina, atata timp cat fapta nu e constatata de un politist, stii foarte bine ca doar esti avocat, nu are nici o valoare.

camere montate pe masina de politie am vrut sa spun, nu pe masinile conducatorilor auto. astfel incit sa eliminam orice dubiu - nu inseamna ca daca il injur pe unul de mama sunt agresiv raportat la cel injurat care intra cu masina in fata si frineaza brusc doar sa vedem ca el este seful. sunt f multe variabile, inclusiv daca iei in considerare ca unii sunt mai colerici fata de altii. unde tragem linia dintre coleric si agresiv? ce pregatire are agentul ca sa faca diferenta pe care nici toti psihologii nu o fac din prima vedere?

Noroc cu Schengen ca altfel nu primeam nici statii nici pda-uri sa putem verifica macar o persoana in timp real si sa-i vezi si fotografia. Cand o sa puna camere pe toate masinile de interventie si patrulare? La pastele cailor, poate doar cand vor simtii ca intra vre-un comision gras. Ar fi bine sa fie dar nu vor fi. Iti dau seama ca pe langa camera trebuie si suportul de inregistrare si la preturile exagerate care se practica, mai ales cand e vb de MAI.

Edited by Rusy