Jump to content
POLITISTI.ro

Modalitate de a dovedi legitima aparare.

Postare recomandată

Publicat

Va dau urmatoarul caz fictiv: Ma aflu pe plaja si alerg.Doi tipi devin agresivi cu mine.Incerc sa-i evit.Acestia incearca sa ma loveasca.In momentul acela scot arma si trag in picioarele unuia.Sun la politie si declar cele intamplate. Vine politia acolo  si  ne gaseste pe toti.Aia zic ca i-am amenintat  cu pistolul.  ce fac eu acum cum dovedesc ca nu s-a intamplat altfel  fara martori.

M-am gandit sa apelez la  acele pixuri-spion cu  micro-camere care se prind de camasa bluza etc pt a surprinde momentul.Vreau sa stiu daca  filmarea  aceea are vreo relevanta in fata politistului ca proba sau chiar si in fata judecatorului in cazul unui proces.Din cate stiu nu sunt considerate camere omologate...judecatorul nu va lua in considerare cred eu aceasta proba.Asta e parerea mea. Astept raspunsuri serioase nu comentarii cu tente agresive.

• Moderator
Publicat

Codul de Procedură Penală spune foarte clar:

Art. 63. – Constituie proba orice element de fapt care serveste la constatarea existentei sau inexistentei unei infractiuni, la identificarea persoanei care a savarsit-o si la cunoasterea imprejurarilor necesare pentru justa solutionare a cauzei.

Probele nu au valoare mai dinainte stabilita. Aprecierea fiecarei probe se face de organul de urmarire penala si de instanta de judecata potrivit convingerii lor, formata in urma examinarii tuturor probelor administrate si conducandu-se dupa constiinta lor.*)

Art. 64.**) – Mijloacele de proba prin care se constata elementele de fapt ce pot servi ca proba sunt: declaratiile invinuitului sau ale inculpatului, declaratiile partii vatamate, ale partii civile si ale partii responsabile civilmente, declaratiile martorilor, inscrisurile, inregistrarile audio sau video, fotografiile, mijloacele materiale de proba, constatarile tehnico-stiintifice, constatarile medico-legale si expertizele.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.