Jump to content
POLITISTI.ro

Traversare prin loc nepermis

flavian0071

Recommended Posts

buna ziua! daca am 15 ani si am fost sanctionat cu suma de 75 pentru traversare prin loc nepermis platirea amendei este obligatorie? tin sa precizez ca fapta avut loc in fata liceului unde este limita de viteza.  este o sanctionare corecta? nu am antecedenta penale si nici nu am mai fost gasit in aceasta situati., mie mi s-a comunicat ca este un advertisment!

• Downvote 3

Cu siguranta ca platirea amenzii este obligatorie. Ce treaba ai tu ca pieton cu limitarea vitezei?Asta inseamna ca iti da voie sa traversezi prin loc nepermis?! In loc sa te intrebi daca "este o sanctionare corecta" mai bine ai fi atent pe unde treci strada.

Citeste in procesul verbal daca politistul ti-a stabilit amenda ori avertisment.

Ps: incearca sa scrii corect romaneste, cu atat mai mult cu cat esti inca la scoala

• Moderator

Sunt sigur că ai ajuns foarte rar la scoală şi din cauza asta nu ai remarcat unde este trecerea pentru pietoni. Nu-i aşa?

• Upvote 1

FLAVIAN, inteleg ca esti suparat, dar nu inteleg ce ai cu limba romana? Esti elev sau ai prieteni la liceu pe care ii vizitezi? Fii mai atent la scris!

Daca te comporti asa cum scrii, cred ca nu o sa fie singura sanctiune pe care o primesti in viata!

De regula, in zona unitatilor de invatamant sunt amenajate treceri de pietoni pentru a fi folosite, nu pentru a traversa strada pe langa ele! Deasemenea, exista limitari de viteza pentru autovehicule, dar asta nu te scuteste pe tine, ca pieton, de obligatia de a traversa strada pe trecerea de pietoni.

Citeste bine procesul-verbal si vezi ce sanctiune ai primit! Ar trebui sa te faca mai constient, sa ai grija de viata ta mai bine!

Bafta!

Observ ca, aproape in fiecare zi, intra pe site cate un frustrat, nemultumit de anumite actiuni intreprinse de catre colegii nostrii, pentru ca el se considera nevinovat. Sunt de vina oamenii care vegheaza la siguranta lui, oamenii care isi pun viata in pericol pentru asta, sunt de vina politistii ca un pieton este sanctionat contraventional pentru ca a traversat neregulamentar strada. Dupa ce primeste raspunsuri, are nesimtirea sa gaseasca nod in papura, doar ca sa para el mai cu mot, mai tare decat ceilalti, la fel cum a procedat si cand a traversat strada prin loc nepermis, considerand, probabil, ca asta este un act de bravura in fata colegilor lui.

Iti prevad un viitor luminat! :))  :))

P.S. Cred ca acest topic poate fi inchis!

Consider ca postarile de acest gen, care faulteaza grav limba romana, ar trebui sterse imediat dupa postare!

Multumesc!

• Upvote 2
  • 8 months later...

In data de 07.05.2014 am fost legitimat de un politist de la rutiera (banuiesc ca de acolo, ca urmare a celor care vor urma, pentru ca nu avea masina in zona si nu s-a legitimat, avea doar uniforma). I-am dat buletinul, mi-a zis ca "Ati traversat prin loc nepermis". Si-a notat CNP-ul in agenda si apoi mi-a zis ca pot pleca.

Astazi am primit prin posta procesul verbal de constatare. Mentionez faptul ca acest proces verbal nu s-a incheiat in fata mea, desi am asteptat sa vad ce se intampla, iar pe procesul verbal se consemneaza "nu a semnat".

Ce pot face, il pot contesta ori ba?

Multumesc.

In data de 07.05.2014 am fost legitimat de un politist de la rutiera..

Esti sigur ca facea parte din Politia Romana si nu era local, angajat al primariei din orasul tau?

De regula, colegii de la Rutiera sanctioneaza pe loc contravenientii!

Poti face contestatie, dar procesul-verbal poate fi intocmit si in lipsa ta.